LIMONASTO POPOTOVANJE (z žulji)


Svet je še bolj suh kot sem suh jaz sam.

Ne sprašujte me, zakaj je bilo tako, ampak tistega dne sem si silno zaželel svežega pomarančnega soka. Najbrž sem potreboval kaj sočnega - v teh časih je to težko dobiti, pa ne ker ne bi bilo pomaranč, ampak ker vse rajši razredčijo z vodo in prodajo še dražje, češ da so imeli več dela - zato sem se odpravil proti tržnici, da bi kupil nekaj svežih pomaranč. Sonce je pripekalo in počasi sem se vlekel po poti ter za seboj kot kakšen polž puščal slinasto sled. Seveda tudi tokrat vse ni šlo gladko.

V izložbi ulične trgovine sem opazil že do potankosti zlajnan napis: »POPUSTI«, ampak bil je silno lepo oblikovan. Najbrž najlepši napis te sorte, ki sem ga videl v svojem življenju. Popustil sem in vstopil v trgovino. Seveda sem kupil čevlje, ki mi niso bili čisto prav, vendar se za to nisem zmenil – saj sem jih vendar dobil skoraj zastonj! Kakšna ponudba! Plačal sem in odhitel dalje.

Potopil sem se v mestni vrvež in se zlil z gručo plastičnih vrečarjev. Sonce je pripekalo in čevlji mi pri tem niso kaj dosti pomagali. Vseeno sem se preobul, ker so bili novi bolj zračni in stare, zgonjene zabrisal proč. Da bi odgnal vročino sem si kupil še zalogo sladoleda in v njegovem hladu ter objemu nakupovalnih vrečk prijadral do tržnice. Naročil sem kilo svežih pomaranč in z roko lačno zabredel za bankovci po izpraznjeni denarnici. Prodajalka je samo zavzdihnila in spravila pomaranče.


Vedno si obujem prevelike čevlje.

prašeg

÷

÷

Poslano:
08. 03. 2013 ob 17:15

Zelo dobra - več kot le popotna torba / kakšna vrečka neki!.  sladoled med čevlji in pomarančami lahko ponudi ša kaj - ali bolj (manj) - bolj direkt - "hiter jezik" ... a to so že kranjc - arije.

super! - kok maš nogo, vprašam kr tk ;)

ja kk tk?
ah; tk tk.

(to dejansko lahko slišš nakje;)

Zastavica

prašeg

Poslano:
08. 03. 2013 ob 17:32

ja tm pr idrje mal tk tkajo :))

Okoli 45 - odvisno mal od čevljev ;)
In hvala :)

Zastavica

Jupiter! Silvana Orel Kos

Poslano:
08. 03. 2013 ob 18:50
Spremenjeno:
08. 03. 2013 ob 21:33

Ena jedelj pomaranča in ena jedelj pomarača sta dve jedelj pomaranči!

:) Lp, J!

Zastavica

÷

÷

Poslano:
08. 03. 2013 ob 18:53
Spremenjeno:
08. 03. 2013 ob 18:56

s čevlji (seveda si dobu uranžne, a ne - pa ja... kaj 46 - sej na popuste in razprodaje itak na koncu držijo sam še to, in take. morda si se predolgo obiral s pomarančami in sokcom, ki si ga tako lepo ; že skoraj stiskal, ne samo v glavi ;) : zemljedelje

:)))

lp

Zastavica

Klavdija KIA Zbičajnik

Poslano:
08. 03. 2013 ob 20:34

Če še nisi prebral,

ti priporočam knjigo:

Lepotica s pomarančami: Jostein Gaarder

Užival boš, četudi s prevelikimi čevlji.

Kaj vse delajo pomaranče!

KIA smiley

Zastavica

÷

÷

Poslano:
09. 03. 2013 ob 12:27
Spremenjeno:
09. 03. 2013 ob 12:27

tehle pohodniških! .... nam pa ne uspe priklicat nobenega z nogami, bi se radi kar nosili na vrh ali kaj - ko pa pridemo gor - pa vsi; nisem vedel, da je odklenjeno ...
jah - me nalašč spominja na dogodek, ki ga ne bom dojel nijdar: takole je bilo -

s prijateljem sva šla v hribe - Na Triglav - oba prvič, sam sem sicer prej že zamenjal kak par, tako, da sem vedel, kako gromi pod nogami skalovje ... no dalje - nabasala sav ravno dan 100 žensk na triglav! - pa bom govoril kar o ljudeh, ker ženska ali ne ... nima veze, pa vseeno ... malo pod vrhom - tam kjer se še lahko odločiš ali boš šel na Planiko ali na Kredarico - bum, strela, dež dol meče, megla, veter ... urnebes - še kozorogi so v hipu zginl ... midva sva lahko odpičila na Planiko, ker je bilo bližje .... prispela sva - in oddahnil sem si, sva si. Pazi zdaj - S skrbnikom stojimo na vratih in gledamo, kako se vijejo pretrgane kolone, kot čreva, kjer po trije; dva nosita eno omagano v deko zavito, utrujeno, podhlajeno .... eni za drugimi grejo tako - sem se spraševal pa kaj so šle te čez soško fronto al kaj ??? no, ne glede; skrbnik nama pribije: Fanta jaz mislim, da bosta morala kar naprej - na kredarico, ker tule bomo imeli danes ... saj vidita - (sami shiranci). ??? oči sem pobral, jezik tudi ... in si jih utaknil nazaj, da sem se lahko zasmejal - haha, ja dobr štos; on pa še huje naprej: ne res ... bla blabla - Odločil sem se v tistem trenutku (j. t. matr!!!) : Pteln, obleč se nazaj v premočena, grava na kredarico - gladal me je prestrašeno. Zunaj je lilo in megla se je zgostila do vidnosti NIČ, strele so dosegle tla.... ja, ja - ne sprašuj (ta k. me ne bo j. - greva ...) stojiva nazaj v premočenih cunah in na vratih se posloviva - vsi gledajo čudno (v smislu; kaj?... pa saj vam oskrbnik ne bo pustil) ... no šla sve - tudi sam nisem dojel - da dajo idijpota za oskrbnika planinske koče ? Vraga. ... Do kredarice je cca 30 minut hoje (po lepem) - midva nisva videla več kot za en korak, vmes sva prečkala nekaj sten po klinih, kjer je drla voda v slapih ... a sva še stala in hodila - bilo je že 50 minut mimo, ko sem po tleh začel izgubljati sled poti in spraševati sem se začel - kje midva sploh hodiva, kam sploh greva - s temi težkimi mislimi nisem mogel več naprej: ravno v trenutku, ko sem želel odpreti usta: Pteln (moj prijatelj) - stoj. počakaj ... ne vem ali je to sploh pot - skratka pojma nima kaj, kje ...sva. ampak brez panike. .... no pa se je v točno tem hipu pred nama narisala kredarica: stala sva 7 metrov spredaj. Prej se ni videlo - lahko bi šla mimo in čez steno ...

No seveda sva si oddahnila. Drugi dan sva skozi okno zagledala 15 cm snega. Šla sva v dolino. Sklep. Le noge - le noge potrebujemo :)

Bravo prašeg, a to je smer, ki je morda ni videti, ljudje hodijo z očmi - tako pa se nikamor ne pride!

saj bo-jo ... en dan

;) lp

Zastavica

prašeg

Poslano:
09. 03. 2013 ob 14:02
Spremenjeno:
10. 03. 2013 ob 00:40

U Jure, ti si se pa razpisal! Zanimiva zgodba - dobro, da se je srečno končala :) Kia, še nisem, bom malo pobrskal :) Hvala vsem trem :)

Zdej grem pa jedeljat dalje ;)

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

prašeg
Napisal/a: prašeg

Pesmi

  • 08. 03. 2013 ob 16:53
  • Prebrano 1124 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 287.9
  • Število ocen: 8

Zastavica