Forum

Aco Ferenc

Ali ste tega člana res blokirali?:( Če ja, zakaj že ...?
 
 1 2 3 > 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
15. 07. 2009 ob 16:01

Jaz osebno sem ga blokiral in to zaradi ponavljajočih se izjemno žaljivih izjav do oseb na forumu.

Menim, da smo dovolj civilizirani in pismeni, da lahko vse nesporazume rešimo brez žaljivk in v nobenem primeru ne bom dovolil, da se na tem forumu zliva gnojnica.


Seveda bo Aco zdaj verjetno z vsemi topovi streljal na nas preko svojega bloga in raznih forumov, a če je to cena, ki jo moramo plačati za mir, ki ga želimo imeti tukaj, jo bomo pač plačali.

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
15. 07. 2009 ob 16:32

Meni se že po defaultu upira brati in debatirati o vsakršnem ocenjevanju pesmi, sploh pa brskanje po netu kdo je v kakšnem trenutku ocenjeval in kako.

Razumem užaljenost Lidije, ko ji nekdo nenehno daje najnižje ocene za pesmi, za katere se ona zelo potrudi. Za moje pojme so pesmi urednic itak presežek in o njih jaz ne morem soditi.

Menim, da imam dobro idejo v izogib nadaljnim debatam in žaljenju. Osebno bi mi bilo najbolj všeč, če bi bile pesmi urednic v posebnem razdelku, kot vzgled nam članom in jih ne bi bilo možno ocenjevati.

Člani bi lahko komentirali in spraševali v zvezi s posamezno njihovo pesmijo na forumu kot sedaj. One same bi med seboj določile katere njihove pesmi bi šle v zbornik, saj v zborniku njihove pesmi morajo biti.

lep pozdrav,
Dule

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
15. 07. 2009 ob 17:39

Tu bi poudarila za zdaj le to, da pesmi urednic niso objavljene v zborniku.
Zbornik je namenjen vam, članom oz. vašim odličnim pesmim.

V zborniku Pesem si 08 so objavljene med drugimi tudi moje in Zalkine pesmi, ker sva urednici postali šele po izidu zbornika, Aninih pesmi pa že v tem lanskem zborniku ni bilo.

V letošnjem zborniku prav tako ni Aninih, Zalkinih in mojih pesmi, so pa še Lidijine, ker je urednica postala šele po izidu letošnjega zbornika.

Lep pozdrav!
Kerstin

Zastavica

Svit

Poslano:
15. 07. 2009 ob 17:55

Podpiram Duletov predlog !

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:11

Dule, ne vem, ali se hecaš, ampak vse pesmi urednic niso in ne morejo biti presežek.
Prav tako njihova poezija ne more biti "sveti vzor".

Kočijaž ima skrito "oboževalko", ki periodično prihaja na portal izključno zato, da vsem njenim pesmim nabije enke. To vem, ker redno spremljam dnevnike dogajanja. Enkrat človeku pač prekipi in zato je Kočijaž napisala zdaj že izbrisan prispevek, "hvalnico" svoji oboževalki.

Sicer pa ima kdorkoli pravico kogarkoli, vključno z člani uredništva, oceniti kakor mu je prav in glede na svoj okus. O okusih pa, kot veste, ne diskutiramo, zato tudi o ocenjevanju ni vredno izgubljati besed.

Edino ocenjevanje, proti kateremu se borimo, je t.i. zlonamerno ocenjevanje, ko nekdo ocenjuje praktično samo enega avtorja, in mu daje izključno najslabše ocene.

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:28

No, o tem, da se nekoga blokira sem nekoč že povedala svoje mnenje in še vedno verjamem, da so težave zato, da se jih rešuje, ne preskakuje. Nisem dovolj na tekočem z dogajanjem, niti se mi ne ljubi poglabljati, ker tam kjer je veliko besed, je ponavadi bolj malo povedanega, spet pa je jasno, da se vedno najdeta vsaj dva in vsak zastopa svoje mnenje do konca in naprej, enkrat z blatom, drugič z zlatom in potem ostalim preostane, da podajojo nevsiljiva mnenja, ki so seveda največkrat preslišana, ali pa tiho spremljajo. Takšne kolobocije meni niso všeč in mi nikoli ne bodo. Preveč nas je, da bi bilo vedno vsem vse všeč, niti ne podpiram izjav v stilu: Vzemi ali pusti, ker vsi, ki smo tukaj, smo tu, ker se počutimo kot del tega sistema in veže nas ista nit imenovana Pesem, le ta pa je živa dokler je dojemljiva tudi za kritike, predloge in posledično spremembe, izboljšave, predvsem pa veliko mero strpnosti do drugače mislečih, torej ne podpiram tega, da se nekoga blokira. Vem, da je biti urednik naporno in garaško delo, da trud ni vedno poplačan, in da kakšna stvar tudi uredniku prebije dno in pristopi na morda preveč oseben in nepravi način v trenutnem efektu. Ne luštno vam zagotovo ni in tako delo ostaja občudovanja vredno.

Morda bi bilo fino odpreti temo Kje pa vas Pesem žuli, tam bi padale kritike, ideje in predlogi (kot ga je npr. zgoraj podal Dule in je vreden razmisleka). Tako malo za šalo malo za res, bi se najbrž tudi kakšna nesoglasja lažje pobožala med sabo v nov sončen dan pod eno rubriko in po prespani noči. Vse ostale rubrike pa bi služile prvotnemu namenu, torej informiranju glede pesniških dogajanj in seveda debatiranju o pesmih.

Lep dan,
N

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:32

Svitu verjamem, da je pameten človek,
metulju verjamem da je mirne narave,
Tudi jaz sem za. Pri prvem narobe pa kakor bo naneslo.
lp,hope

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:34

Ko pa je stopil predme Bog.
Sem raje na Božji strani, ta ima ves svet, več kot zmore človek zajet.
lp,hope

Zastavica

Leona

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:39

Prišla sem s poti in spet bom šla, tako da nisem na tekočem s podrobnostmi, si pa približno predstavljam, kakšne vrste konflikti so bili.

Oglašam se, ker podpiram Duletov in Svitov predlog.

Saj je lahko poskusno, kot pravi Hope.

Lep pozdrav vsem!

Zastavica

Maxim Fedorov

Poslano:
15. 07. 2009 ob 18:54

Moment, kje pa je Svit dal tu predlog? kakor jaz vidim je Dule dal tisti
predlog Svit se je podpisal kar pa še ne pomeni, da je ON spisal kaksen
predlog. Bravo.

Glede Aco-tovega blokiranja bi pa samo rekel da GG ni dovolj zrel, da bi
lahko rešil tako mil spor in GG to ni gnojnica zato tudi ti malo poskrbi na
tvojem teritoriju. Se mi pa zdi, da nekateri tu dobivajo eno in iste ocene
s tem pa si zbijate kredibilnost tega portal. Mar si kdo ne zasluži tega?

Vse se vidi verjemite.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
15. 07. 2009 ob 19:04

Seveda bomo razmislili o vsem in vas o zadevah pravočasno obvestili. Nekatere reči so v domeni uredništva in v skladu z vizijo razvoja portala.

Lep pozdrav vsem,
Ana

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
15. 07. 2009 ob 19:25

Še enkrat poudarjam, da sem ukrepal samo zaradi ponavljajočih se osebnih žaljivk. Ko govorim osebnih imam v mislih, da je nekdo nekoga osebno napadel za to kar je in ne za to kar počne. Tako kot če bi jaz rekel (pa tega ne rečem in tudi ne mislim!) npr. Nuška, ti si ena budala Maxim, ti si en kreten. To JE gnojnica in tega ne toleriram (enkrat, ok, dvakrat, vsakega zanese, ko pa preide v navado je vsega preveč)
Tudi izjava g. Fedorova o moji zrelosti je žaljivka, a je vsaj v mejah dobrega okusa. Dokler ostajamo na tem nivoju, še gre.

Nikakor pa nisem Acota blokiral zaradi njegovega kritičnega pogleda na portal, kot bi mi nekateri - in tudi on sam, radi vsilili.

Menim, da nekdo, ki zgolj prileti pogledat, kaj se dogaja po tem, ko je bitka že končana, ni ravno poklican, da sodi o tem, ali so bile odločitve pravilne ali ne. In to velja enako za Nuško in Maxima.

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 07. 2009 ob 19:26

No, meni se ne zdi prav, da bi pesmi urednic ogradili v ograjco nanje gledali kot na svetinjo. Le zakaj bi bile nedotakljive, oz. njihove pesmi, kot razumem tvoj post, umetniški presežek, če uporabim izraz pri ocenjevanju. Mislim, da tako one, kot tudi mi, ki smo "navadni smrtniki", morajo imeti povratno informacijo o tem ali so ali niso njihove pesmi dobre in vsakdo lahko pogleda poprečje ocen pri posameznem avtorju, tudi pri urednicah in lahko vidi, da niso samo umetniški presežki. A misliš da s tem, ko so urednice, da so nehale rasti, kar se tiče pesmi, seveda. No, tak predlog, ki ga je podprl tudi Svit nikakor ne podpiram, tudi Gregor je v svojem postu napisal:

Dule, ne vem, ali se hecaš, ampak vse pesmi urednic niso in ne morejo biti presežek.
Prav tako njihova poezija ne more biti "sveti vzor".
.

Kar se tiče enk, ki so pripopane na Lidijine pesmi, niso samo tam, deležni smo jih tudi ostali na portalu, samo ne s tako intenziteto kot so pri Lidiji. In tu bi rekla, da je tu kaj osebnega in da bi morala avtorica tako tudi vzeti. Če ne bo odziva, se bo enkar po vsej verjetnosti tudi naveličal, ker pa je vsake toliko časa pripomba na te enke, je to sigurno prilivanje ognja in enkar se spet redi:). Mene npr. bolj zaboli, če mi kdo da od prijavljenih članov, čeprav vsi ne pišejo pesmi, da oceno 1 ali 2, kar nekajkrat je to bilo, ko se je potem pesem znašla med podčrtankami, če se ne motim:) in hotela sem jo že zbrisati, potem pa pustila. Da pa ima vsak izmed nas svoje fene in fenice je pa logično, tako ni samo v pesništvu, tudi drugod.

Bi pa podprla Nuškin predlog, da bi se odprla rubrika, kje pa vas prsti žulijo in tam bi se lahko kresala mnenja in vse tisto, kar nima nobene zveze s pesmijo.

Je pa seveda iluzorno pričakovati, da bo tu oaza miru in nedotakljivosti posameznika. Nekateri pač ne povedo tisto kar mislijo, ker se bojijo zamere, drugi , kot je bil Aco, je pa povedal brez dlake na jeziku in daleč od tega, da ga zagovarjam, povedal je v svojem jeziku kot je mislil in morda bi bilo bolje, da se na njegove provokacije ne bi odgovarjalo, čeprav je to spet dvorezen meč, ker bi mislil, da se ga ignorira. Bi pa izrekla Zalki pohvalo za trud in strpnost, ki jo je v polni meri izkazovala Acotu in se trudila, da bi razumel, kar razumeti ni znal oz. zmogel. Ne bi rekla, da je pri njemu prisotna zloba, hudoba ali zlonamernost, tak je in žal, scufana fraza, 100 ludi, 100 čudi.

Ne vem sicer pravil, zakaj ne bi bile pesmi urednic v Zborniku, če so objavljene tu, jih ocenjujemo tako kot ostale člane in sigurno si zaslužijo mesto v Zborniku.

Zastavica

Maxim Fedorov

Poslano:
15. 07. 2009 ob 19:30

Nadaljujem o kredibilnosti tega portala na uporabnike.

Pred dnevi je bila zapisana ta pesem Aforizem ( kriza srednjih let )
katera je čudežno postala podčrtanka. Navkljub nestrinjanju s
strani uporabnice Zalke oziroma je ona imela kritičen moment.

Zanimivo, mar ni to bolj originalna pesem in praktično neocenjena?
Aforizem ( kontra ) ali pa morda kakšna zamere glede na to, da uresničiš sanje.

In ja reci da ali nikoli MOČNO se strinjam z Dule-tom ker le tako
boste lahko šli naprej in le tako ne boste padali v brezno kredibilnosti.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
15. 07. 2009 ob 19:59

V istem dnevu sta prišla oba. Prvi je bil Kriza srednjih let, nato Kontra. Kot je veliko povedanega že v temi (ne škodi, če prilepiš link):
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=3&topic=3105

je pri prvem posrečen ravno naslov - vsebino okarakterizira kot kritičen pregled pričakovanj in načrtov, ki so se razblinili - morda so sanje o življenju, ki ga je preživel pesniški subjekt povsem drugačne - morda so celo more. Samo domišljamo si lahko, kako so se te sanje sprevrgle zaradi realnosti. Res, aforizem zbode, odvrtevati se začnejo lastne izkušnje in vrednote bralca. Bralec je angažiran.

Zato je morda Kontra videti kot replika Krizi srednjih let. Pa še v prvotni verziji je bil ta aforizem zaključen z "Meni je prav." kar je nekako zaprlo sporočilo, bralca je pustilo zunaj.

To je moja interpretacija - komentiranje pesmi je vedno interpretacija, saj je vezana na subjekt, ki interpretira - zato tudi imamo forum, kjer utemeljujemo svoja mnenja, si osvetljujemo skrite plati itd. Seveda ni vedno dovolj časa in navdiha, da bi lahko komentirali vsako pesem.

Če se komu zazdi, da je bila pesem spregledana, priporočam slednje:
avtor odpre temo, vzpostavi link na svojo pesem ter izzove člane in urednike h komentiranju. Seveda je umestno, če to naredi takrat, ko si želi potrditve, spremembe, konstruktivne kritike, ko ni še gotov v svojo stvaritev in jo želi dograditi.

Če se kredibilnost portala ocenjuje zgolj po podčrtovanju, je to zelo ozek pogled na vse, kar smo doslej naredili. Škoda.

Lep pozdrav,
Ana

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
15. 07. 2009 ob 20:18

Ajda, še vedno sem enakega mnenja, tudi o tvojih pesmih (pa še od mnogih drugih sem takega mnenja) menim, da so večinoma presežek. Morda pa ne bi bilo slabo, če urednice izberete krog ekspertov iz portala Pesem.si in naj vas on ocenjuje. Roko na srce, jaz bi vam vedno 50 prtisnu, kakšno motivacijo pa mate pol od mene za za rast v umetnosti pesnenja ;) ?

moj predlog je dobronameren , v prid miru na portalu,
nikogar ne želim užaliti, prosim vas :)

lp,
dule

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 07. 2009 ob 20:30

Dule, tudi jaz se ne mislim fajtat, daleč od tega. Napisala sem le svoje mnenje, škarje in platno ima uredništvo, kaj bodo in kaj ne upoštevali. Ni mi pa jasen tvoj komentar, a misliš, da mene ujčkajo? Daleč od tega! Pa da ujčkajo tudi tiste, katerih pesmi so med podčrtankami? Niti slučajno! A bo ta debata zdaj šla v druge vode? Upam, da Gregor ne bo zaprl temo.

lp, ajda

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
15. 07. 2009 ob 20:42

Kar se mene tiče, sem končal z debato, ne vem od kod tebi, da se želim fajtati ? Mislim , da sem bil dobronameren, nisem pa strokovnjak in tudi nisem
nameraval tu izvesti neke kampanije glasovanja za moj predlog, halooo.

Mejte se fajn, jest izstopam iz te debate ;)
lp,
dule

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 07. 2009 ob 20:54

Uh, Dule, morda sem se nerodno izrazila, bi morala napisati, da se ne mislim fajtati in ti ne bi razumel tako kot si, žal, kar je je in če sem te užalila, se seveda opravičujem in le zakaj bi izstopal iz vlaka, ki je na tirnicah v polnem pogonu:).

lp, ajda

Zastavica

Maxim Fedorov

Poslano:
15. 07. 2009 ob 20:57

Gregor Geršak, Uredu, se opravičujem za zgornjo le bežno besedo, da nisi
zrel za takšne podvige in praktično le zapreš oziroma osebo pahneš stran
in dan gre naprej. Še enkrat se opravičujem.

Vendar pa nekaj, naju z Nuško ne moreš tako odločilno obiti, ker s tem
pokažeš le svojo krhkost in resnično je Nuška povedala "težave je treba
reševati ne preskakovati" ali kako drugače potisniti v kot.

Ana Porenta, Ker je kontra replika na krizo srednjih let še ne pomeni, da je lahko
ovržena oziroma nesprejeta ali kako drugače povedano ni učinka le zato, ker nekateri
sanje le gledajo ostali se pa trudijo. Tisti stavek res ni sodil zraven vendar, če
imaš kolikortoliko globoko misel in sklep te ne bo pustilo zunaj - motivacija.

Dule Metulj, Sedaj, ko so(smo) ti nekateri dali zeleno luč za predlog se pa
skrivnostno umikaš. Čemu potem sploh predlog? predlog je lahko ovržen ali pa
sprejet s strani uporabnikov ali pa morda nimamo te pravice in zgodba se tu konča. Bravo.

Zastavica

 1 2 3 > 

Komentiranje je zaprto!