Forum

Aco Ferenc

Ali ste tega člana res blokirali?:( Če ja, zakaj že ...?
 
 < 1 2 3

Dule Metulj

Poslano:
16. 07. 2009 ob 19:12

Maxi, a veš kaj ?

Ljudje me že sprašujejo ali si ti moj nov nick :D:D !!!!
namreč , ponavadi se pojaviš, ko jaz nekaj butnem ven na forumu...

hehehe, to bi bil res presedan, kajti nikoli se še neisem na kakšnem forumu pogovarjal z lastnim nickom ;)
... vsakič sem enega poslal na kakšno potovanje in se je pojavil drugi, tudi Tetka in Leo Modrin se nista nikoli pogovarjala direkt med seboj na Pesnik.net ...

Jaz pa jim lahko samo rečem, da ne mislim več pisati pesmi pod drugimi nicki in ne mislim komentirati in razpravljati pod drugimi nicki :)
Dokazat jim pa ne morem, da ti nisi jaz :D:D !!!
razen, če bi bil prišel na piknik, pa se ti ni dalo, alkaj?

Pa se ne sekiram, ker sem že zdavnaj ugotovil, da si čisto benigen, kar pomeni po domač, da nisi zločest, pravzaprav si kar zabaven in bi te že pogrešal, če se ne bi vsake toliko časa pojavil ,

mej se fajn :))
lp,
dule

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
16. 07. 2009 ob 19:46

Maxim Fedorov,

Na žalost ne verjamem tvoji dobronamernosti. Na portalu si objavil/a 6 pesmi. 5 v marcu in zdaj en aforizem. Menim, da si na portalu premalo aktiven/a, da bi lahko sodil/a o uredništvu.

Tvoja beseda bo kredibilna, ko boš res aktiven član portala, daj od sebe toliko, kolikor so dali od sebe Svit, Gabriel, Dule Metulj, Yoda, Davorina, Ajda, Nuška Golobič, Hope, emka, (ogromno jih je, ki sem jih spustila, a naštevam le tiste, ki so se oglasili v tej temi) Na pesem.si imamo avtorje, ki so objavili 10X več, tudi take, ki so objavili 50 x več in celo take, ki so objavili 100x več kot ti.

Oglej si portal in forum, videl/a boš, kako veliko je prispeval Svit poezije in komentiranj poezije, kako pogosto se oglasi Hope, kako Nuška prebudi komentatorje in se potem vsakemu posebej posveti vsaj z besedo ali dve, Hope ima že zjutraj tri prispevke na novo, Gabriel prenekaterikrat popestri forum s smehom in dobro voljo, njegove pesmi so priljubljene in ocenjevane. v velikem številu Preglej njihove prispevke in razmisli

Zame osebno - ima Svitova beseda težo, prav tako Gabrielova in vsakega, ki redno objavlja in prispeva k temu, da se na forumu komentirajo pesmi. Torej od tistih, ki si upajo dati svoja čreva na plot, razumeš? Od tistih, ki se razgaljajo skozi poezijo na tem portalu, ki poznajo sistem in ga okušajo na lastni koži. Njihovi ustvarjalni, prav tako pa komentatorski prispevki, jim dajejo kredibilnost.


Lp,
Zalka

Zastavica

Maxim Fedorov

Poslano:
16. 07. 2009 ob 23:17

Spoštovana in cenejena pesnica Zalka

Velja ne verjameš mi oziroma mojim besedam zato mi tudi potem mahaš z "aktivnostjo" na tem portalu sem mar zaradi tega vreden = 0. Torej je sedaj kvantiteta važnejša od kvaliteta. Aplavdiram. Kako lahko to kot urednica rečeš nekomu, ki je šele začel s to potjo in bi rad nekaj spremenil zakar so DRUGI podali predlog (Dule v tem primeru). Ceniš oziroma zate osebno je Svit-ova beseda močnejša in težja od moje. Zakaj ga potem v tej temi spregleduješ? Preberi si še enkrat kaj je rekel glede ocenejevanja in kako je sprejel Dule-tov predlog.

Spregledala si tudi, da sem podal predlog o temi na kateri bi vsi in tudi tisti, ki imate več kot 1000 pesmi in še kakšno v rezervi izglasovali predlog, ki je bil podan v tej pereči temi.

Seveda na koncu bo spet druga beseda obrnjena v zrcalno smer tu pa se bodo žarki le še razpršili v smeri prizme.

Dule Metulj: Nisi ti jaz, ker v tem primeru nebi bil šel od svojega predloga.

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
17. 07. 2009 ob 00:52

Maxim Fedorov,
še enkrat si preberi, kaj sem napisala ... Si? Greva počasi ....Ostajam pri svoji izjavi, da ne glede na vsebino, kaj je kdo od zvestih članov rekel: Njihovo mnenje je kredibilno, ker so preiizkušali sistem na lastni koži. Več kot omembe vredno je tudi to, da ta portal živahno deluje tudi po njihovi zaslugi. Razumeš?

Zdi se mi naravnost smešno, glede na vse napisano, da netiš prepir na forumu, pa v resnici sistema nisi niti preizkusil/a.

Tvoj revolt, je torej revolt brez razloga, tvoj prispevek na tem portalu je skoraj ničen. Zdaj bi pa morali narediti svet tebi po meri, da boš lahko objavil/a naslednjih šest prispevkov tja do novega leta? Ker si kaj praviš? Začetnik?

Preberi si še enkrat, kakša pravila si sprejel/a, ko si se včlanil/a na portal, to je precej koristno za začetnike.

Moj predlog je, da se soočiš s svojim statusom Tvoje oglašanje in mnenje o čemerkoli na portalu pa bo kredibilno, ko boš znal/a prispevati in boš imel/a pridobljeno "kilometrino".

Žal tudi ne morem jemati resno sogovornika, ki je anonimen, jaz pa s pravim imenom stojim za vsem kar sem napisala in prav tako mnogi drugi člani, ki sem jih že omenjala...

Torej, še enkrat, da ne boš spregledal/a, preberi si še enkrat in še enkrat in še enkrat, kaj sem napisala v vseh mojih postih, da se ne bova pogovarjala eden mimo drugega. Za še dodatno branje pa preberi, kaj je napisal skrbnik. A bo šlo? Vse je že napisano.

Dovolj je!
Zalka

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
17. 07. 2009 ob 01:00

Mislim, da je čas, da se nehamo obnašati kot da o nečem glasujemo. Ker ne glasujemo. Predlogi so pa bili in bodo vedno dobrodošli. Predlog je zrel za objavo, ko nekdo premisli, pretehta in prouči obstoječo situacijo in poda hipotetično rešitev, ki bi to situacijo spremenila tako, da bi bi bilo obstoječe stanje izboljšano.

V uredništvu razmišljamo in iščemo nove rešitve, saj to počnemo že ves čas, le da manj opazno ;-) O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni. Naše delo bo najbrž končano prej, če se mu bomo lahko popolnoma posvetili.

Zato prosim za malo potrpljenja. Hvala.

Lahko noč, Ana

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
17. 07. 2009 ob 08:57

nekaj dejstev (tudi v obliki vprašanj):

1. od kdaj pa naj bi bil nek forum, portal, spletišče ... nekakšna demokratična zadeva, o obliki in vsebini katere naj bi kar vseprek odločali uporabniki? pravila obnašanja na portalu določi lastnik (velikokrat je lastnik tudi admin ...). ko se uporabniki nalogiramo, s tem podpišemo, da se strinjamo s pogoji uporabe (=načinom obnašanja). če so komu ta pravila preveč utesnjujoča, se lahko po svobodni volji odlogira in odide težit drugam. brez zamere.

2. odkod ljudem misel, da lahko po medmrežju počno, kar jim pač pade na pamet? obstaja namreč nekaj takega, čemur bi lahko rekli internetni bonton! predvsem je to nujno, odkar obstaja internet 2.0 (interaktivna, realnočasna medmrežna komunikacija ...): nedopustno je osebno žaljenje, širjenje takšne ali drugačne nestrpnosti (razen seveda na straneh, ki so narejene s tem namenom ....), pretirano preklinjanje, pošiljanje nekoga nekam, itd.
kot bivši admin dveh forumov sem takim ljudem trajno blokiral dostop.

3. portal pesem.si je dragocena reč. vsa čast urednicam in gregorju, njihovemu altruističnemu trudu in mentorski, blagohotni in dobronamerni kritiki "začetniških" pesmi! gre za redek primer v slovenskem literarnem prostoru. prosim, ne iščite dlak v jajcih in se raje potrudite (potrudimo!) pisati bolje, objavljati tehtne komentarje na forumu (humor je zaželjen, če ni žaljiv).

4. jezus je baje rekel, da vidimo prah v očesu drugega, bruna v svojem pa ne ...

sic transit gloria,

dani
z ljubeznijo

p.s.: kako bi vi reagirali, ko nekoga sprejmete razprtih rok in z veseljem v svoj dom, pa vam bi solil pamet s tem, kake zavese morate obesiti v spalnici, kje naj bi stal štedilnik ..., povrh vsega pa bi morda še scal v pomivalno korito, pljuval po tleh in trgal liste z lončnice, ki vam jo je mama podarila za obletnico mature?
ga ne bi vrgli ven?
da ne bo pomote: s tem ne mislim na nikogar osebno, tale post scriptum je zgolj skrajen primer (metafora).

Zastavica

ajda

Poslano:
17. 07. 2009 ob 09:30

hehe, Dani, tisti tvoj p.s. je sicer malo karikiran, a vendar drži:). Dostikrat je tako, da nekomu ponudiš le prst, pa zgrabi celo roko in kot v primeru, ki si ga navedel, se naseli in začne diktirati, ker ima možnost demokratičnega. A ni ponavadi tako, če se ženska priženi k hiši, da se začne komanda ta mlade? Ja, dostikrat je tako in kaj hitro lahko potegnemo vzporednice, no to je malo za vmesje:)).

Se pa seveda popolnoma strinjam z napisanim, da smo mi gostje, da smo, ko smo vstopili na ta portal, sprejeli tudi pravila, ki jih postavlja upravitelj in se moramo prilagoditi. Seveda pa to ne pomeni, da ne smemo izraziti svojega mnenja, sugestije ali priporočila k izboljšavi portala, ni pa na mestu neustrezen pristop, ki se kaže kot nesramnost itd. itd.., Kot sem že v svojem prvem postu zapisala, se nikakor ne strinjam s predlogom, da bi se urednice ograjčkalo od dogajanja na portalu, čeprav je Dule v svojem postu napisal, da bi se mnenja o pesmih le pisala na forumu. In če o neki pesmi razpravljaš, se te dotakne, zakaj ne bi imel možnosti pritisniti tudi oceno? To bi bilo polovičarsko delo in tu, kot sem rekla, se ne strinjam. Drugo, kar sem tudi zapisala pa je, le zakaj ne objava pesmi urednic v Zborniku? A si tega ne zaslužijo? A so takšna pravila? In če razpredam še naprej, kako prepoznati nekoga, če npr. nima možnosti izdati svoje pesniške zbirke in je to v Zborniku korak naprej v njegovi prepoznavnosti. Vsi ne uporabljajo interneta, veliko ljudi bere pesmi samo na tak način in tu mislim da ni prav, da njihovih pesmi ni. In zakaj jih na nek način "kaznovati", ker so bile pripravljene sprejeti izziv urednikovanja, kar sigurno ni mačji kašelj? No, ne bom zdaj pletla okoli tega in napisala romana, na njih je, da se odločijo kako in kaj. Sem pa že razmišljala, zakaj ni v uredništvu kakšnega moškega prestavnika, ker so na tem portalu tudi moški predstavniki, ki vedo, kako se stvarem streže?

lp, ajda

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
17. 07. 2009 ob 09:52

V uredništvu razmišljamo in iščemo nove rešitve, saj to počnemo že ves čas, le da manj opazno ;-) O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni. Naše delo bo najbrž končano prej, če se mu bomo lahko popolnoma posvetili.

Zato prosim za malo potrpljenja. Hvala.

Lahko noč, Ana


Ana, sem se razveselil tvojega odgovora, čeprav nisem bil presenečen nad vsebino, saj sem že rekel, da popolnoma zaupam modrosti vaju z Gregorjem in uredništva :)

To je zame še en prepričljiv dokaz kako lastnika portala in uredništvo živite z nami in niste nekje nad oblaki, to sem doživel tudi na pikniku in še enkrat rečem, kako sem srečen, da imam možnost prebivati v teh Pesniških Nebesih, ki so edina nebesa na zemlji.

lep pozdrav,
Dule

Zastavica

murka

Poslano:
17. 07. 2009 ob 11:02

Nekaj misli bom natresla:

- Pesem.si je portal kulturnih ustvarjalcev; pri čemer razumem kulturo v širšem smislu. Kdor se ukvarja s kulturo, mora biti kulturen!

- član portala se "predstavi" ali predstavi; in če se "predstavi", veljajo zanj/o ista pravila in torej ne pridobi pravice biti nekulturen!

- z vstopom v članstvo portala sprejmeš pogoje. Torej tudi ocenjevanje in komentarje. Ocenjevanje je osebna stvar okusa, komentiranje, ki ni zgolj "odlično" ali "super", pa zahteva še vse kaj več. In prav ti komentarji, ki jih večinoma podajo urednice, so, vsaj zame, velika vrednost tega portala!
Zakaj naj bi bilo ocenjevanje in komentiranje onemogočeno? To avtorju ne bi prineslo nobenih informacij, koliko njegovih "knjig je prodanih". Ostali člani pa ne bi mogli oceniti svojih pogledov in razumevanj.
Morda bi bila pojasnila, torej poglobljeni komentarji ob vseh podčrtankah dobrodošla. Tako za avtorja, ki je včasih presenečen nad uvrstitvijo, kot za bralce

- urednice so tudi ustvarjalke; in imamo pravico, da jih ocenimo, komentiramo. Res je, da jih največkrat zgolj ocenimo, komentarji pa so omejeni le na opisno oceno "super", kar pravzaprav ni komentar. Koliko to pomeni njim samim? Da nimajo objav v zborniku je uredniška odločitev, vendar, zakaj pa ne?

V celoti pa se strinjam, da nekulturnosti ni mesta med kulturo! V virtualnosti si res ne gledamo v oči, vendar se obnašajmo, kot da si!

Murka

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 07. 2009 ob 11:19

Nisem vedel, da urednice ne objavljate v Zborniku. Zakaj se izključujete,
saj smo literarna družina, torej objavljajte in vse ostane kot je. Kot član Družine se zavedam kdo je "Ata in Mama". Eni so še nedoletni, eni pa smo že dedki in babice, mar ni to fajn ?
Ajdin predlog za moškega urednika ni slab, naj bo Dani Bedrač, saj je usposobljen za tovrstno dejavnost.

Zastavica

Leona

Poslano:
17. 07. 2009 ob 11:58

Tudi meni se zdi smiselno, da bi bile pesmi urednic objavljene v Zborniku, saj so bile v istem obdobju objavljene na portalu kot vse druge pesmi.

Še vedno pa nisem prepričana o ocenjevanju (morda predvsem svojem) urednic. (Vem, da ni obvezno :):)). Ker enostavno nisem dovolj strokovno usposobljena za to. To ni trditev, niti prepričanje, ki bi ga hotela vsiliti drugim, je moje trenutno stanje.

Sicer pa je še ogromno pozitivnih stvari, ogromno se naučiš na tak način, hvaležna sem za vse pripombe.

Lpd

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
17. 07. 2009 ob 14:07

Preden sem se vpisala je bilo dano prebrati vsa sporočila o tem, da je tudi v poeziji kultura. In predvsem. Verjamem da bosta Ana in Gregor uspela zdravo, pravo in da tu ni nič takšnega.
Ni enako izražanje, kot sproščanje na nog.tekmi. Pa sama rada gledam, ker je žoga okrogla
lp,hope

Zastavica

emka

Poslano:
17. 07. 2009 ob 15:02

Kultura je vse okoli nas.Kultura je sedeti za mizo.Kultura je pogovor.Kultura je način življenja.
Na nekem forumu smo rešili vlogo adminov, ocenjevalcev tudi tako, da smo imeli 2 nicka, enega za sodelovanje, drugega za administriranje.
Samo na glas razmišljam..

Zastavica

 < 1 2 3

Komentiranje je zaprto!