Forum

Pritožbe in pripombe

 

TUKAJ JE PROSTOR ZA PRITOŽBE

 

 

Dobrodošli. Ker se pod pesmimi pojavlja nešteto komentarjev, ki niso nič drugega kot pritožbe čez uredniško politiko in delo posameznih urednikov, odpiram tale prostor in izvolite prosim (vsi, ki čutite nujo ali zgolj rahlo potrebo) napisati vse, kar vas teži kar semle, pod pesmimi pa naj bo prostor samo za konstruktivne razprave o tisti določeni pesmi.

 

Začenjam s prestavljenimi komentarji, ki so padli pod naslednjo pesem

 

westre:

Ujetniki virtualnega sveta

Med štirimi stenami
stanovanja,
temnega brloga,
za zaprtimi okni
brez svetlobe
sonca,
daleč
od resničnega sveta,
ujeta,
zasvojena duša.

 

Priklenjena
za računalnik,
pogreznjena
v virtualni svet.

 

Pravljica
lepša od resničnosti,
edina pot do sreče,
zabave,
za zadovoljevanje
svojih potreb.

 

Klik na miško,
pritisk na gumb
in odpre se
tvojim željam
prilagojen svet.

 ........

 

Sledi nekaj komentarjev

.....

UREDNIŠKI KOMENTAR:

Še uredniški komentar. Tole, kar si napisal, westre, so boleča dejstva, že velikokrat slišana, je šele osnova, ki si jo začutil, iz nje bi lahko nastala neka pesem, pesem pa to še ni, vsaj ne kaj dosti vredna.


:)

Morda me bo imel kdo za preveč direktno, morda celo za "kruto", ker tako naravnost povem, ampak uredniško delo je pač tako, da je treba reči bobu bob.

lp, Lidija

 

 westre:

Smem?

Ne vem,kdo ti daje pravico,da z nestrpnimi,žaljivimi,zaničevalnimi komentarji soliš pamet nekaterim članom tega portala.Mogoče misliš,da je tebi,kot eni od urednic vse dovoljeno.A se kdaj vprašaš,kako bi se ti počutila,če bi ti nekdo stalno vsiljeval svoje mnenje,svoj prav in ti zaničeval delo.

In ko berem te tvoje komentarje,polne samovšečnosti,izvišenosti,narcisoidnosti,duha genijalnosti mi pride na misel,misel ki jo je zapisal Vladimir Jerman"Genij nikoli ne spozna sreče navadnega zemljana."


Včasih je res treba reči bobu bob.

Lp Westre

 

 
 1 2 3 4 > 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
08. 12. 2016 ob 21:43
Spremenjeno:
08. 12. 2016 ob 21:44

Je dobronamerni komentar "soljenje"pameti? Je uredniška dolžnost povedati, da nekaj ni dovolj dobro, zate že zaničevanje?

Nikoli ne vsiljujem svojega mnenja, napisati pa ga ima pravico in dolžnost.

In še nekaj je dolžnost urednikov na tem portalu.To, da ohranjamo nek določen nivo kvalitete objav, ki smo ga v desetletju vendarle dosegli in je bil prepoznan. 

Lp vsem in veliko pesniškega zanosa.

Lidija

Zastavica

westre

Poslano:
08. 12. 2016 ob 23:08
Spremenjeno:
09. 12. 2016 ob 07:37

Lidija

Objavila si samo en moj in en tvoj komentar.Kje so pa ostali moji in tvoji komentarji,ki si jih izbrisala.Bodi vsaj toliko poštena pa objavi vse komentarje.Praviš,da nikoli ne vsiljuješ svojega mnenja.Ja a prebereš kdaj svoje komentarje?


Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 12. 2016 ob 09:31

Tisti komentarji niso bili pritožbe in lahko ostanejo tam. Vse, kar je v tem smislu takega, da te muči in ne spada pod pesem, pa napiši tukaj.

Še enkrat poglej naslov te forumske teme.

Namerno sem naposala z velikimi tiskanimi: PRITOŽBE in PRIPOMBE


Zastavica

westre

Poslano:
09. 12. 2016 ob 10:32

No potem mi pa razloži, kaj pomeni,da nekateri nočemo iz svojih okvirjev,kot si mi napisala včeraj.A še zmeraj verjameš,da nikomur ne vsiljuješ svojega mnenja.Saj nismo ovce,da bi morali slediti tvojim ukazom in delati tako kot tebi paše.


Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 12. 2016 ob 15:28

Spoštovani Westre,

 prosim malo več spoštovanja (nisem tvoja hči niti tvoja soseda in ne tvoja služabnica. ) Ti si gost na našem portalu in nespoštljivim se včasih zahvalimo za sodelovanje, rečemo: se vidimo morda v kakšnih boljših časih ;)

  Šalo na stran:

a) pomagati hočemo ljudem, ki bi radi postali pesniki, pa so šele na prvih stopničkah (to je ena izmed osnovnih nalog portala)

b) ohraniti hočemo kvalitetni nivo portala, to pa lahko naredimo samo tako, da pomagamo posameznikom, ki ga nižajo.

c) jaz osebno rada govorim direktno, četudi resnica boli in četudi potem "fašem" kakšno nazaj. Iz izkušenj vem, da zavijanje v vato stvari še otežuje.

d) za konec pa še: sprejmi ali pusti, uredniške logike prav gotovo ne boš spremenil.


Za konec še odgovor na tvoje vprašanje, ki se je glasilo:

No potem mi pa razloži, kaj pomeni,da nekateri nočemo iz svojih okvirjev"

odgovor:

To pomeni, da si boste  vi, nekateri, vedno zatiskali oči pred tem, da so vaše pesmi potrebne dodelave. Če se s tem zadovoljujete, ok, ampak za portal je slabo in uredniki bomo reagirali. Sama se pač izpostavljam, vsemu, tudi tvojim žalitvam. Ampak veš, trdo kožo imam in tudi hujše primere smo že imeli. In preživeli.

  S spoštovanjem, Lidija


Zastavica

westre

Poslano:
10. 12. 2016 ob 00:13
Spremenjeno:
10. 12. 2016 ob 08:14

Spoštovana Lidija,

prosil bi malo več spoštovanja s tvoje strani(to da nisi moja hči, soseda,služabnica) o tem se ne bi se spuščal v debato s tabo,saj veš da niti sam ne mislim biti tvoj služabnik.Ja jaz sem gost na vašem portalu in mislim,da imam vseeno pravico ugovarjati nespostljivemu odnosu,ki ga kažeš,do nekaterih tebi nezaželenih gostov na tem portalu.

Kot na primer brisanje komentarjev,seveda tistih,ki ti niso všeč  z obrazložitvijo ,da posegamo v uredniško delo.In ko sama greš v komentarjih čez rob dobrega okusa,zakaj brišeš svoje komentarje ?Nisem vedel,da  obstaja tudi uredniška nedotakljivost. Seveda naj lažje je  neposlušne izbrisati.To me spominja na neke druge čase, na neko drugo politiko.Mar ne živimo v demokratični državi?

Šalo na stran!!!!!!!

a)Zakaj bi moral sprejeti pomoč in to od nekoga,ki ga ne poznam,ki se je sam oklical za resitelja slovenske poezije.Saj nisem nikogar prosil za pomoč?

b)Ohraniti kvalitetni nivo portala!Na način,da se goste dobesedno podi s tega portala v stilu,če ne boš razmišljal kot mi boš kaznovan.

c)Jaz osebno tudi rad govorim direktno in verjamem,da boli če nekomu stopim na žulj.

d)sprejmi ali pusti....edini prav je naš prav...


Za konec pa še moj odgovor na tvoj odgovor na moje vprašanje.

Kaj bi mi brez tebe.


S spoštovanjem, Westre

P.s Sem spet posegel v uredniško delo?


Zastavica

Žiga K.

Poslano:
10. 12. 2016 ob 15:40
Spremenjeno:
10. 12. 2016 ob 15:41

Westre,


marsikdo na tem portalu je z leti v svojem pisanju napredoval, temu so botrovali tudi komentarji urednikov in ostalih piscev. Dobri pesniki po mojem mnenju prenesejo kritiko, poleg tega so izjemno samokritični (velja za Prešerna, Makarovičevo, Zajca itd.), pa tudi veliko dobre poezije preberejo, brez tega ne gre. Vsak bi bil rad genialen, vendar je takih res zelo malo: večina nas mora popravljat, pilit in znova in znova prečrtavat, kar napišemo. Se torej učimo in z učenjem nikdar ne prenehamo.


Lidija,


morda poskus pomoči in svetovanje tistim, ki tega ne želijo ali ne prenesejo, ni smiseln. Omejitev objav (ena, dve ali tri na teden) pa bi utegnila biti ustrezen filter, posledično bi bilo na portalu manj povprečnih in podpovprečnih pesmi (ampak o tem je govora že v drugi temi), pa večja preglednost tudi. Kakorkoli, po mojem mnenju urednice opravljate dobro delo, ki je povrh vsega še prostovoljno.


Lp, Žiga

Zastavica

westre

Poslano:
10. 12. 2016 ob 16:13

Žiga

Hvala za nasvet in zanimiv predlog Lidiji.Vidim,da sam ne bi imel problema glede omejitve objav,ker bolj  poredko objavljaš.

LP Westre

Zastavica

Žiga K.

Poslano:
10. 12. 2016 ob 16:29

Menim, da bi bilo bolje objavljati manj in bolj premišljeno, se k že napisani pesmi čez nekaj časa vrniti in jo po potrebi popraviti. Občutek sem dobil, da si Lidijin komentar pod pesmijo o virtualnem svetu vzel zelo osebno, kadar pa jemljemo stvari preveč osebno, jih lahko narobe razumemo, tudi prizadanejo nas lahko. Jaz občutka, da gre za žalitev, nisem dobil: zakaj bi bila pohvala sprejemljiva, če pa nam nekdo pove, da je nekaj slabo, je pa to nesprejemljivo? Tako pohvala kot kritika imata svoje mesto.


Lp, Žiga

Zastavica

westre

Poslano:
10. 12. 2016 ob 17:17
Spremenjeno:
10. 12. 2016 ob 17:20

Žiga

Tu sta objavljena samo dva komentarja virtualnega sveta,ostali moji in Lidijini pa ne,ker jih je urednica zbrisala.Pesem pa lahko bilo kdaj spremenim tudi če jo že objavim in to po svoji volji. Kritika pa je zmeraj dobrodošla,problem je le v tem,da gostom tega portala je onemogočena in prepovedana.In tako ima lahko ena stran zmeraj prav, druga pa ne.

Lp

Zastavica

Žiga K.

Poslano:
10. 12. 2016 ob 17:38

Ne strinjam se, da je kritika uporabnikom portala onemogočena in prepovedana, to pač ne drži. Vsi, ki smo prijavljeni, lahko komentiramo, čeprav to počno le redki. Jaz sem komentarja nekoga, ki o nečem ve več od mene, vesel. Ne gre vedno samo za mnenje in subjektivno doživljanje pesmi, pač pa tudi za izkušnje in znanje (tako nekaterih piscev kot urednic).


Portal je namenjen urjenju v pisanju poezije, vsaj jaz ga tako razumem. In že leta deluje na način, da mi pesmi objavljamo, urednice pa jih komentirajo, včasih pohvalijo, spet drugič povedo, kdaj bi bili dobrodošli popravki itd. In če pomoči nekoga, ki je sicer neprimerno bolj izkušenj od tebe, vendar ga "niti ne poznaš", kot si se izrazil, ne želiš, to pač jasno povej. Verjamem, da bo zaleglo. Imajo urednice (sklepam vsaj) dovolj dela s tistimi, ki so za njihovo komentiranje bolj dovzetni.

Lep večer, Žiga

Zastavica

westre

Poslano:
10. 12. 2016 ob 18:02
Spremenjeno:
10. 12. 2016 ob 18:07

Žiga

Kritika je onemogočena na način,da se briše komentarje in ni dovoljeno komentirati dela uredništva.Da ne rabim pomoči. To pa ne ne zaleže,ker mi jo stalno ponuja nekdo,ki ga ne poznam,ne poznam njenega dela in me vabi v neke delavnice.?Ker pa nočem tega sprejet,se uklonit je pa tu zamera.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
10. 12. 2016 ob 18:10
Spremenjeno:
10. 12. 2016 ob 18:11

Pozdravljeni,

Žiga, hvala za izbrane in tehtne misli. Wester, naj te spomnim na pravila, ki si jih sprejel ob vključitvi na ta portal: http://www.pesem.si/a/index/pomoc/uradno

Preberi si po vrsti vse in jih, prosim, upoštevaj. Uredništvo briše komentarje, ki ne upoštevajo teh pravil.

In še moj medklic: to, da ne rabiš pomoči, napiši vsakič, ko objaviš pesem, kajti uredniki po svoji presoji in dobri volji skušamo pomagati k izboljšanju pisanja - tokrat je Lidija želela izboljšati način komuniciranja ob pesmi (kot sem to sama dojela): namreč, spodbuditi k pogovoru o pesmi, njeni vsebini, izvedbi, premislekom in ne pisanju komentarjev v stilu všečkov, ki smo jih vajeni na družabnih omrežjih. Toda Pesem si ni namenjen temu. Res si želimo spodbujati poglobljen dialog in pesniško rast.

Lep pozdrav,

Ana


Zastavica

westre

Poslano:
10. 12. 2016 ob 18:30

Ana

Mislim,da vsakemu razumnemu človeku je dovolj če mu enkrat poveš,da ne rabiš pomoči ne pa da mu moraš stalno to ponavljat.Če pa Lidija tega noče razumeti,je pa njen problem in ne moj.

S spoštovanjem westre.

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
11. 12. 2016 ob 02:39

Meni ovo Pritužbe i pripombe (Žalbe i primedbe) deluje prejako.

Da šta plaćamo bilo bi ok, ali vi radite besplatno. Uzgred pitanje: Što radite besplatno? I šta to znači besplatno? (Neke stvari sam radio iz altruizma besplatno a neke sam radio besplatno radi koristi za se.)

Zatim, ako je ovako decidno naslovljeno, onda opet Uredništvo može reći "ono što si napisao/la nije ni jedno ni drugo, pa opet obrisati.

Više bi mi se sviđao mekši naslov: Primedbe, pohvale i utisci o radu Uredništva.

Mogli bismo čavrljati, opuštenije, a ako se šta pokaže problemom, kroz mirno, neobavezno čavrljanje, bismo razmislili o rešenju opet mirno, opušteno...

Zastavica

westre

Poslano:
11. 12. 2016 ob 09:57

Živko

Podal si kar nekaj zanimivim vprašanj in predlogov.

S spoštovanjem westre


Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
11. 12. 2016 ob 13:52

Wester, bom opozorila vse urednike, da ne želiš njihovih pripomb.

Si prebral vse linke, ki sem ti jih priporočila?

Živko, morda za podobno tematiko že obstaja kak predalček, recimo:

http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/16518/urednistvo/1#komentarji

Lp, Ana


Zastavica

westre

Poslano:
11. 12. 2016 ob 13:56

Spoštovana Ana

Hvala.Prebral vse linke že ob vpisu na ta portal.

Lp

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
11. 12. 2016 ob 14:24

Ana, nemoj sad da nas razvrstavaš. Ovde ste otvorili i ovde smo počeli. pusti tu taktiku "gušenje prevelikim brojem ovo nije za ovde već je za tamo". Šta je važnije da uopšte pričamo ili da se svaki čas seljakamo jer "ova sala nije za tu temu"?

Dajmo malo nagaziti na loptu i čuti šta članstvo želi da kaže. Tek kad bude artikulisano možemo se podeliti po sekcijama.

Meni ovo liči na to da se želi mak na konac. :(


Zastavica

modricvet

Poslano:
11. 12. 2016 ob 17:29

Moje mnenje je takšno:

- Če človek stopi v tujo hišo, se mora prilagoditi navadam, ki jih imajo tam in pravilom lastnika hiše. Ne moreš ukazovati na tujem teritoriju, sploh pa, če nisi prej tudi sam nekaj dal ali naredil. Mislim, da uredniki niso nikoli žaljivi (če ima pa kak član v lastni glavi probleme narcisoidne narave, lahko vsako dobronamerno besedo obrne in vzame za slabo), morda so včasih malo preveč pokroviteljski. Tudi sama sem imela nekaj problemov, dokler se nisem sprijaznila s pravili.

- Na FB lahko objavlja vsak (skoraj) karkoli. Verjetno pa tam ne bo dobil uredniškega nasveta za izboljšanje pisanja, pa še razne reklame bo moral gledati. Seveda pa se lahko tam naslaja nad številnimi lajki in si dela utvare, kako dober je.

- Vsak lahko na spletu ustvari svojo spletno stran in postavi svoja pravila, pri tem plačuje lastno domeno in gostovanje na strežniku. Drugim ljudem lahko dovoli komentiranje in objavljanje ali pa sploh ne.

- na pesem.si običajno prebere vsako pesem dokaj veliko ljudi (na začetku morda ne toliko, a sedaj n. pr. mojo pesem redno prebere 100 ali več bralcev). Kje drugje se to ne bi zgodilo. Da pride pesem do bralcev, je pomemben cilj.

- kritika urednikov je zelo dobrodošla, tudi komentarji (razen tistih bralcev, ki vsevprek vse samo hvalijo - ni mi čisto jasno, zakaj, verjetno zaradi prilizovanja oz. da bi jim oni vrnili na enak način, skupaj z visoko oceno). Škoda le, da ne dobimo (več) tudi ocene od urednikov.

- Le na redkih portalih pesnik dobi možnost, da mu objavijo pesmi tudi v knjižni obliki, kot to vsako leto naredi za nas portal pesem.si (le zadnje leto smo morali knjigo odkupiti po ugodni ceni in je na voljo tudi v e različici). S tem, da zborniku (v primerjavi z zborniki raznih društev, kjer objavljajo vse, kar člani pošljejo, seveda v omejeni količini) zelo dvigne kvaliteto prav uredniški izbor, kaj bodo objavili od kakih 7500 pesmi. Prav ta kvantiteta zagotavlja tudi obstoj kvalitete (če bi gledali pohvale bralcev v komentarjih, bi lahko objavili skorajda vse - za nekatere je vse vrhunsko, kar pa še zdaaaleč ni res). Seveda pa za 1000-2000 E lahko vsak izda svojo lastno knjigo. Kdo jo bo res bral, je pa drugo vprašanje.


LP, mcv

Zastavica

 1 2 3 4 > 

Komentiranje je zaprto!