ZAKAJ

vse je moja bit
če ni
to ni vesoljen problem
ko se vmešavam v brezhiben potek
so težave
zato obstoja ločena soba
v njej lahko počnem kar se mi zdi

najbrž se vsakemu nekega dne posvetí

zakaj

Svit

Svit

Poslano:
05. 09. 2014 ob 15:21
Spremenjeno:
05. 09. 2014 ob 17:28

Moj zvesti cenitelj očitno bedi nad sceno Pesem si. (3.0400)

A naj vprašam ZAKAJ ?


Zastavica

Neni

Poslano:
05. 09. 2014 ob 15:34

očitno je ta cenitelj pogosto zaprt v svojo sobo, kjer lahko počne kar si želi... :)

Saj se bo enkrat naveličal svoje igre...

lep dan

neni


Zastavica

Svit

Poslano:
05. 09. 2014 ob 15:48

Seveda Neni,

navijam za nek drug sistem ovrednotenj, tale je preveč tekmovalen, spodbuja tisto kar spodkopava vrednote naše civilizacije, kajti kar je dobro zazna vsak, ne glede na izobrazbo...res je da so nekateri bolj razviti, a prav od teh se pričakuje, da bodo podprli voljne učenja....

hvala za energijo in stik,

bodi dobro.

Zastavica

Neni

Poslano:
05. 09. 2014 ob 15:55

Popolnoma se strinjam s tabo in res je, ta sistem ni dobro nastavljen..

Morda pa bodo kaj spremenili glede tega... do takrat pa verjemi vase in v svoje pesmi.

Bodi lepo

Neni

Zastavica

Svit

Poslano:
05. 09. 2014 ob 16:08

Luč Neni

Zastavica

÷

÷

Poslano:
05. 09. 2014 ob 16:13
Spremenjeno:
05. 09. 2014 ob 16:20

Svit, tovrstno komentiranje je popolnoma brezpomensko. Strinjam se, da je ocenjevanje zastavljeno precej nepremišljeno in pa tudi neprimerno. Ampak, kaj ti pomenijo ocene ... Te res tako matra - obenem naj omenim, da je to portal, kjer prevladuje poezija in se ocenjuje tudi to; torej samo pesem ... hmhmhm - pripisal si, da ti je nekdo pridal oceno 3.04 - kaj piše poleg številke, kaj ne pomeni, da se mu pesem zdi dobra? celo vrednost 2.51 že pomeni, da je pesem nekomu dobra??? Zakaj to negodovanje. Morda bi bil čas, da uporabniki sami premislite, da ni morda uredništvo zbegano in pada pod vaš vpliv, ker vsako oceno, ki ni nekje v oblakih smatrate za osebno žalitev. Zakaj ne pustiš ocenjevalcu pravice in dejanja, ki ga je stroril. Sam tudi nerad pripišem oceno pesmi, nekaterim poskusom pa z lahkoto in odgovornostjo dam oceno, tudi nižjo od tri. Zakaj se ne pogovarjaš o pesmi, in izključno kažeš s prstom, češ, da tistemu darovalcu ne deluje glava, ali srce, ali karkoli te moti.

Poskusi se sprijazniti, da si na udaru in da pesmi!!! ocenjujejo tako tisti, ki se jim precej sanja skozi črke, ki jih vidijo v pesmi, kot pa tudi tisti, ki dejansko ne vedo kaj ocenjujejo - že ta dva vidika, ki zagotovo tu, na portalu, obstajata uničita vsako smoterno domislico; da gre za zamero ali uperjeno dejanje. Si v prostoru brez meril in sam boš vedel kako stati in pa tudi zakaj je tako.


Bodi dobro in lp.

Pesmi nisem komentiral, da ne bi bilo kaj narobe, - svet je lahko lep, saj to veš :) :) lp

s Spoštovanjem,

Jure Bagon

Zastavica

Svit

Poslano:
05. 09. 2014 ob 17:06

Zdravo Jure,

komentiranje ni nikoli "brezpomensko," sistem kakršen je, zavoljo ocen izsiljuje tekmovanje, kaj ni (malo) smešno, da se drenjamo in vdinjamo, kdo mi bo in komu bom točke pritisnil, prav zato se vsakič pridušam, ker sem pač v lestvici. Verjemi, Prijatelj, da  mi je ljubša izmenjava mnenj.

1. naj uredništvo podčrtuje

2. naj je seštevek branj očiten

3. naj komentarji na objave sčasoma izkriztalizirajo neko novo kategorijo določanj


Hvala RUJ,

bodi

Zastavica

÷

÷

Poslano:
05. 09. 2014 ob 20:17
Spremenjeno:
05. 09. 2014 ob 20:19

Sem, :).

izven tekmovanja

izven stiskanja in objemanja zavoljo ...

izven skupnosti pesnikov

v drži za pesem.

(brez rok)


lep pozdrav, Ruj


Zastavica

Talitha Jaguar

Poslano:
05. 09. 2014 ob 21:53

Svit pozdravljen :),

Večinoma se tukaj strinjam z Juretom, a njemu se to ne dogaja često, saj ga na portalu vsi ljubijo, tako, da po vsej verjetnosti govori brez tvoje izkušnje... 

kjer je tečno, da te nekdo ves čas skuša razvrednotiti - 

podobno je z obrekovanjem; plemenite ljudi so v vsej človeški zgodovini po navadi najlažje uničevali, izničevali, zaničevali z očrnitvijo... ko pa je človek enkrat prekrit z navideznim črnim pepelom, začne človek nehote okoli svoje svetleče aure za ozkogledneže biti zamazan s čudnim črnikastim pepelom izobčenca.

Takrat morajo ljudje po-gledati z ostrim očesom svoje lastne suverene drže, da presodijo kaj se skriva za temino...

Tvoj haiku o materini dušici je bil čudovit, zakaj si ga izbrisal oz. ne najdem ga... vidijo ... in glede teh ocen tukaj... še ni vse tako črno.

Namenjam ti dobre misli, dragi Svit; :)♥

mislim, da vsak doživlja po svoje... jaz se na primer kljub ljubeznivosti večine tukaj gor, ne počutim vred-na, da bi prišla na slovenski piknik pesnikov, saj nimam nobene podčrtanke v našem ljubem jeziku ... Tako je Svit, vsak ima svoje male nelagodnosti, svoje sproti razpiham kot mandale v veter...

Srčen pozdrav Svit, TJ jaguarka 

Zastavica

Svit

Poslano:
05. 09. 2014 ob 22:22

Zdravo Talitha,

z veseljem s strinjam z vsem kar opisuješ. Literatura je le ena od medijev naših zmožnosti, rad se preizkušam v njeni domeni.

HAIKU

Ko spijeva čaj

materina dušica

ozdravlja slovo


Hvala,

bodi dobro

Zastavica

Talitha Jaguar

Poslano:
05. 09. 2014 ob 22:32

HVALA SVIT!!! :)♥ Bodi dobro tudi TI

Zastavica

÷

÷

Poslano:
06. 09. 2014 ob 11:56
Spremenjeno:
06. 09. 2014 ob 12:39

Sam mislim, da uporabniki portala niso tako pomembni, kot pa to, da bi uredništvo enkrat za vselej postavilo delujočo matrico, kjer bi uporabniki ne imeli toliko vpliva, seveda ob tem, da bi sami svojo angažiranost vzeli strogo resno in ne osnovano na prijateljski podstati.

Naprimer MAN-ovi avtobusi so zelo dobri v mestnem prometu, mercedes je boljši kot potovalni; ako bi izvedli referendum katere mestne avtobuse si meščani želijo; kaj misliš da bi bil rezultat.

Sam bi vodil dvojno komentiranje : in sicer eno, ki je namenjenu resni debati okoli pesmi, poezije v njej, drugo pa za ostale komentarje tipa: kako lepa pesem, čestitke in podobne nemoči ostajati tiho. Uredniški segment bi vodil ločeno, skratka. Ne govorim tega zato, ker bi hotel imeti urednike na čistem, da bi jih lažje upošteval in podobno, pač pa, da bi samo imelo čistejšo pozicijo, s tem bi prepoznali svoje odgovornosti. Tudi piljenje pesmi bi predlagal, da se dogaja v svojih oknih. Tako da bi imela pesem lahko tri podprostore za komentiranje oziroma vestnejše dotikanje besed v pesmih.

Seveda bi ocene dovolil le tistim, ki najprej komentirajo. Zelo pomembno pa bi bilo ne kazati avtorja pri pesmi, dokler se pesmi ne komentira ali nato tudi oceni. Priznam, da je moteče ocenjevanje avtorjev, kar se v glavnem dogaja - Portal, opažam, da je vsemanj v poeziji in vse več v naročjih . Od tod tudi užaljenosti in podobna negodovanja. Prostor bi bilo potrebno resetirati, zaenkrat je že tako zasičen s človeškim odvisnim balastom, da je poezija že v drugem planu, če ni tako že od začetka pravzaprav?

Sam ne vem kdo me ljubi, pomembno je da vem, kako jaz ljubim. Nekaj moje poezije seveda razkriva tudi mojega duha(, da se ne zmotim in omenim spet te ubogo dušo, ki me čaka :), večina pa so črke v besedah; na entiteti papirja, svoje zavesti. Ker vem, da je tako, to moram omeniti. Ljubiti vsakega je seveda vrlina h kateri pride vsak, čepreav šele po smrti (večina), saj je zavest o ljubiti vse, precej drugačna od frigidnosti, ki jo ljudje zamenjujejo za naklonjenost, celo ljubezen.


Pomembno je razviti debato, ki eksponira v poezijo ne pa tolažilne besede, ki pesem pokrivajo in dušijo: tipo: čudovito, prekrasna pesem, ti si prva liga in še nadaljne nepomembne in zavajajoče figure.


Ocene bi lahko ukinili istega hipa.


Tekmovanje, je pa način, ki se bojim, da ga portal vseeno skuša nekako obvladati, saj se prostor poezije odpira naprej v viteška tekmovanja, kar je očiten znak človeške malomarnosti, majhnosti in ošabnosti. Portal ima tudi druge možnosti, da poezijo dejansko osvobodi, ne pa da podlega populističnim (četudi strokovnim) mehanizmom ubijanja besede.

Vse dobro, lep pozdrav



Jure Bagon

Zastavica

Svit

Poslano:
06. 09. 2014 ob 12:27

Fajn Ruj,

tvoj zapis mi je všeč, saj konkretno predlagaš neke nove nastavke, kar je v trajanju nekega sistema nujno,

hvala ,

bodi dobro.

Zastavica

Svit

Poslano:
06. 09. 2014 ob 12:31

(simon) pozdrav,

sicer nimam nastavitev za video oglede, a jih imajo drugi,

hvala.

Zastavica

Lea199

Poslano:
07. 09. 2014 ob 10:49

uživajte ob dobri poeziji :)


komentarjev nisem brala, nimam časa :)


Lepo nedeljo vsem "prisotnim"!

Lp, Lea

Zastavica

Svit

Poslano:
07. 09. 2014 ob 11:50

Lea zdravo,

hvala za koment,

bodi dobro.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Svit
Napisal/a: Svit

Pesmi

  • 05. 09. 2014 ob 14:56
  • Prebrano 1013 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 482.84
  • Število ocen: 15

Zastavica