how ?

Vsebina objave odstranjena na zahtevo avtorja.

÷

Jupiter! Silvana Orel Kos

Poslano:
27. 05. 2013 ob 11:08
Spremenjeno:
27. 05. 2013 ob 11:12

Hejhou, Jure:) Nedavno sem nekje brala o ježi dinozavrov ... Taka živalca se mi zdi zanimiva metafora za ponazoritev nezmožnosti izrekanja tistega, kar se zabija in kopiči v vse daaaaljšem in težžžžžjem repu. Menda doslej še nisem pomislila, da vsi ti razpotegnjeni plazilci v svetovnih mitologijah v svojih repih pravzaprav prenašajo težo neartikuliranega, neizrečenega, potisnjenega v ozadje, v rep zavesti. Daljši ko je rep od zadaj, bolj se nam v nemi grozi odpirajo oči 8( Zato je tako hudo, ko se kakšen zmaj odloči, da bo dvakrat, trikrat pošteno lopnil z repom. Ali pa se celo ovije okrog kakšnega drevesa. No ja, rep vedno nekaj ... dela:)

Če živalca samo migne z repom, se je vmes vendarle že nekaj sprostilo. Smo našli neko pot, mogoče celo bližnjico brez ovinkov - mimo iskane strukture, brez okvirov do bistva, ki želi biti ugledano, zaznano, občuteno. Mimo jezika. Lep pozdrav, Jupi!

Zastavica

÷

÷

Poslano:
27. 05. 2013 ob 11:15
Spremenjeno:
27. 05. 2013 ob 22:22

hvala Jupi!ter!!!, ker najdeš sok med mojimi ožetimi mislimi, ki jih potem obešam na neke vrvi, ki bi že same morale pesem biti - jaz pa kar hop, gor, in naj plapola - eno na drugem, eno čez drugo, eno na enem, kot eno, kot ena žehta.

vsakič ko obrnem ključ v mojem aviončku, poljubim "vsakega dinozavra" v mojem trkalniku delcev, ki mu rečem spomin. jaz ga uporabljam v celoti - ne le svojega. How ...k!

lp

ps:

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

÷
Napisal/a: ÷

Pesmi

  • 26. 05. 2013 ob 21:45
  • Prebrano 731 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 337.1
  • Število ocen: 11

Zastavica