Forum

Kibela, Breza in Locutio v Literarnem križišču

Literarno Križišče - Senada Smajič in LocutioBilo je zanimivo, poučno, zabavno in predvsem s Senadinimi pesmimi izjemno poglobljeno. Marjan Pungartnik je predstavil idejo, nastanek, poimenovanje in delovanje Locutia in kasneje tudi Mariborske literarne družbe. Pri objavah v vseh letih delovanja stremi k temu, da da možnost avtorjem, ki še niso uveljavljeni in jih spodbudi k nadaljnjim objavam. Predstavil nam je nekaj zanimivih avtoric (morda tudi avtorja) ter razložil organiziranost spletne literarne revije.

Senada je brala pesmi, ki so bile objavljene v Locutiu (ena od njih Se kesaš, Kibela? je pravzaprav postala nosilna pesem nove pesniške zbirke), njene pesmi dobro poznamo tudi pesem.sijevci, še posebej ganljivo je bilo, ko sem na začetku po njeni želji prebrala Zasvojenost. Prisluhnili smo njenim pesmim iz četrte pesniške zbirke Kibela, ki nas vedno znova očarajo s svojo večplastnostjo, simboliko in izrazno močjo. Zahvalila se je tako recenzentu Marjanu Pungartniku, kot tudi JSKD in Dragici Breskvar za podporo pri njenem literarnem ustvarjanju.

Hvala vsem, ki ste bili z nami. Bil je spet eden tistih prijaznih večerov, in spoznali smo nekaj novih ljudi, tudi s pesem.si.

Nekaj foto vtisov s prireditve:

Literarno Križišče - Senada Smajič in Locutio Literarno Križišče - Senada Smajič in Locutio Literarno Križišče - Senada Smajič in Locutio Literarno Križišče - Senada Smajič in Locutio

Več fotk ...

 

 

Lea199

Poslano:
11. 04. 2012 ob 17:33
Spremenjeno:
12. 04. 2012 ob 11:04

Hvala, Ana,

lepo je bilo prebrat:)

in hvala za fotke:)

Lp, Lea

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
12. 04. 2012 ob 11:39

Lepo vas je videti, Breza , siješ kot sonček!!!

Lp, adisa

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
12. 04. 2012 ob 12:37

Krasno je moralo biti, tudi slikce so nekaj posebnega (rdeča se ti poda, Breza), škoda, da nisem mogla biti zraven ...

 LP, lidija

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
12. 04. 2012 ob 22:33
Spremenjeno:
13. 04. 2012 ob 13:33

Čestitke, Breza, in en velik objem!

Zbirko sem predihala, večino pesmi sem že poznala, a lepo jih je bilo brati povezane v šopek. Moj poklon, Poetesa.

Kerstin

 

P. S. Upam, da bodo moji otroci ali vsaj vnuki vedeli to, da je bil Janša neki politik v času Senade Smajić! :) http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/47243/danes_se_me_je_dotaknila_beseda/3#komentarkomentarji

Zastavica

Lea199

Poslano:
13. 04. 2012 ob 15:36

Sama še vedno čakam priliko, da Brezo srečam v živo. Morda mi rata:)

Lani sem tako (na predstavitvah srečala Nežo Mavrer in Cirila Zlobca, bili sta zares lepi srečanji).

Lp, Lea

 

Zastavica

Andrejka

Poslano:
13. 04. 2012 ob 18:47

Breza, v enem zamahu sem predelala in predihala tvojo Kibelo. Hvala ti za dragulje, ki nam jih pošiljaš , hvala za prijetno druženje in še mnogo, mnogo besednih boginj.

lp Andra 

Zastavica

breza

Poslano:
20. 04. 2012 ob 14:10
Spremenjeno:
20. 04. 2012 ob 19:23

Hvala vsem skupaj! Krasne ste, punce, komentarji pa hja... kaj naj rečem, ste me osrečile. Upam pa, da mi niste zamerile, ker se nisem prej oglasila, žal, zoprne zadeve mi niso pustile veliko časa niti za normalno dihanje. Prosim za razumevanje.

Lep pozdrav vsem skupaj!

breza

Zastavica

Komentiranje je zaprto!