Forum

Jada jada (over and over again)

Zanima me:

1.    ali je članstvo na tem portalu obvezno?
2.    ali ima uredništvo avtonomijo pri ocenjevanju?
3.    ali vzkliki oboževanja in hvalisanja ter promocije in samopromocije res sodijo pod rubriko komentarji pesmi?
4.    ali imam pravico gnjaviti urednice, če pesmi, ki se mi zdi vrhunski presežek ne podčrtajo in ne ocenijo tolikor, kot se meni zdi ustrezno?

Vse skupaj že postaja utrujajoče in moteče, vsaj zame.
 

 
 1 2 3 4 > 

brezno

Poslano:
22. 01. 2012 ob 16:55
Spremenjeno:
23. 01. 2012 ob 22:59

Ups ideja! Mogoče pa bomo mir dosegli na tak način, da se uvede izbirno polje (podobno kot objavljena/neobjavljena) za podčrtana/nepodčrtana, pa naj si avtorji kar sami podčrtujejo.

Lp, b.

Zastavica

Y

Y

Poslano:
22. 01. 2012 ob 18:51

Javljam se, ker sem tudi sam nagnjen k vsemu naštetemu :)

Ni tako simpl, kot zgleda. Po eni strani so odgovori ne, da, ne, ne.

Po drugi strani pa so urednice preobremenjene, imajo kot vsi ljudje svoje boljše in slabše dni. Brez neke človeške note (pohvale, trepljanje po rami itd) v forumih in komentarjih bi lahko uspeval morda poljudoznanstveni forum (če je kdo zainteresiran kvarkadabra) tam so stvari dosti bolj objektivne, zato se vsako jadanje in šarlatanjenje obračuna precizno in učinkovito (se res?). Ljudje, ki pišejo pesmi, so po mojih izkušnjah precej občutljive sorte. 

Jaz recimo sem včasih nezadovoljen, če me ne podčrtajo, drugič sem nezadovoljen, ko me podčrtajo. V plenicah. Morda bi rabili forumsko temo za (samo)pomoč odvisnikom od rdečih črt. Kjer bi skupinska terapija morda pomagala graditi navznoter in navzven. 

Morda tisti, ki potrebuje(mo) vodstvo pri razvoju svojih peres rabimo te korekcije in uskladitev notranjega občutka z mnenji stroke in različnih bralcev? Ker sem že slišal tudi recimo "da so (moje) pesmi tipično pesemsijevske". 

Vsekakor uredniško delo pri dnevni količini pesmi, ki je že zdaj (in raste), ni mala šala. Vse kar lahko naredim je, da se brzdam :)  Morda mesečni limit?

Morda vsak avtor odpre svojo temo na forumu klepetaj s člani, kamor se stekajo pohvale in vzkliki in (samo)promocije? In se te posebne teme ignorira na spisku tekočega komentiranja?

lp, gnu

Zastavica

brezno

Poslano:
22. 01. 2012 ob 21:17
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 08:21

No, tako bom rekel, gre za vztrajno teženje in lepljivost, ki za moje pojme, že krepko presega meje dobrega okusa. Žal.

Lp, b.

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
23. 01. 2012 ob 21:14

Bravo prijatelji, ja sam već mislio da se neće osuditi niko da digne svoj glas, što je i bio slučaj do sada. Nažalost mnogi i ne žele da i nešto komentarišu, samo iz jednoga razloga, boje se da će sa tim komentarima sami sebi naneti štetu...

Meni je u mojim razgovorima sa prijateljima, više osoba izrazilo svoje veliko nezadovljstvo,  da se i oni čude kako neki od autora pišu stvarno neku poeziju koju treba dignuti do neba, jer po broju podcrtanih pesama su oni stvarno nešto posebno, dok neki koji i imaju isto tako dobre ili bolje rečeno i bolje radove nestaju negde u zaboravu... Primetio sam i to da u zadnje vreme neki od kvalitetnih autora polako nestaju sa pozornice pesem.si, pitam se zašto?

lp. Ivan

  

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
23. 01. 2012 ob 21:26
Spremenjeno:
25. 01. 2012 ob 19:03

jaz učasih izginem na pivo, pa se mi (ne)kvaliteta čisto nič ne spremeni,
le pivo se mi zdi vedno slabše. Boško Šrot je vsega kriv!

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 21:27
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 15:31

Ivan,

glede na to, da imam v letu 2011 117 podčrtank, najbrž tvoja kritika leti name. Zelo bi bil vesel, če bi ti in tvoji prijatelji, ki se jim zdi da si tega te pesmi ne zaslužijo, malo pokomentirali in razložili zakaj. jaz si pesmi ne podčrtujem sam in najbolj od vsega bi si želel neke realne kritike - ker opažam da sem si od vsega tega silnega podčrtavanja pridobil sovraštvo nekaterih članov in resno krizo v pisanju - enostavno več ne vem, kaj je dobro in kaj ni. Popolnoma se strinjam, da je dosti kvalitetnih pesmi, ki niso podčrtane. Jaz bi rade volje videl drugačno shemo - vendar kakšno? Kaj naj jaz naredim, razen tega da ali neham pisati ali pa namenoma pišem tako, da vem, da me ne bodo podčrtali?

s spoštovanjem, gnu

 

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
23. 01. 2012 ob 21:57
Spremenjeno:
21. 11. 2013 ob 23:33

Prijatelju, da me možda i nisi razumeo, kritika ne dolazi od mene, niti ti želim ja nešto kritizirati, ali veruj mi ja to radim u ime onih koji se toga boje, jer nezadovoljstvo je kod nekih stvarno dostiglo jednu granicu koja polako prelazi u razočaranje... tih, dotičnih osoba.

Ja sam već jednom napisao, a to mogu i sada, ja pišem za sebe, da li je to dobro ili ne, da li je to podcrtano ili ne, ne briga me, jer ja sam taj koji odlučuje o tome hoću li to objaviti, štampati... i niko drugi. Ja se to mogu dozvoliti, ali da li mogu i drugi koji bi hteli izdati svoju knjigu, koji su bolji od mene a nisu u mogućnosti? 

lp. Ivan

 

Zastavica

brezno

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:09
Spremenjeno:
22. 03. 2012 ob 22:35

Izgleda, da sem izgubil nit pri temi, ki sem jo sam spočel. Zakaj bi se pa kdo, za vraga, koga ali česa bal? In to tako, da mora nekdo drug pisati v njegovem imenu. Svašta. Moja blaga intervencija je bila predvsem v smislu, da se preneha srati po urednicah. In za kakih 24-ur mi je izgleda uspelo. Ali pa se je sranje nehalo spontano in si povsem neskromno, megalomansko, grandiozno, neupravičeno pripisujem zasluge za to. Mogoče sem se res česa nalezel. Žal pa ne tega, da bi svoje kritizerstvo znal zaviti v 5 ton sladkorne pene.

Lp, b.

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:13
Spremenjeno:
26. 01. 2012 ob 16:19

Ivan, nisem te razumel :) Morda bi bilo potrebno bolj konkretno in razumljivo napisati. 

Torej, nekateri člani niso zadovoljni, ker niso dovolj podčrtani? Zdi se, da je osnovni problem ta, da smo vsi nezadovoljni, če nismo podčrtani ;)

Ti si govoril o tem, da se nekatere avtorje preveč podčrtuje. Jaz recimo sem med njimi. Zdaj je tu več problemov: jaz recimo objavim ogromno pesmi (dosti sem jih zbrisal), in jih je potem skupaj več tudi podčrtanih. Daleč od tega, da bi bila vsaka. (bog se me usmili ;) In mi ti povej : katere od teh podčrtanih so dobre, katere slabe? Jaz bi tudi rad to vedel, prav zares. To, kot sem povedal, mi povzroča velike težave. Resnično bi bil vesel kakšnega komentarja svojih pesmi, predvsem kritike. 

(Ne)podčrtavanje kot vir nezadovoljstva je res (se strinjam z breznom) popoln nesmisel. Jaz včasih vprašam, zakaj kakšna moja pesem ni dobra (in dobim odgovor), včasih pokomentiram tujo pesem itd. Najslabše je biti tiho in kuhati zamero. Saj o tem teče tu beseda. 

Ke meni je pomembno vedeti, katere stvari so dobre in katere ne, da ne bom tratil časa sebi in drugim z nebulozami, da se lahko učim naprej. 

Ne vem pa kaj ima podčrtavanje z izdajanjem knjig? Sicer je res, da gredo (samo nekatere, manj kot 10%) podčrtanke v zbornik pesem.si - ampak ne vem, če si to mislil. Meni ne bi na kraj pameti padlo izdajati nekakšne knjige, če bi vedel, da me nihče ne bo bral. Saj zato pa imamo internet, da ne tratimo papirja, mar ne ;)

lp, gnu

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:25
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 08:24

Meni se zdi, da nivo drastično pada. Širi se nezadovoljstvo in naveličanost. Imam občutek, da je nekaterim v uredništvu težko to delo in jih pravzaprav ne zanima in jim je to le nekakšna točka za razvijanje egocentričnosti, ali pa imajo druge interese in dolgoročne koristi. Potem bodo itak portal zapustili, kot so vsi, ki so dosegli višji nivo.Pesnenje na portalu se ne razvija, ampak stagnira. Pa tole psovanje z IQ -jem Mojmira od Brezna, zmerjanje člana IUS - a če on zna kaj spremeniti. Zadnjič je neko pesem posvetil materi pa ga je Gnu nadrl. Najbrž tega ni vedel. Pa kaj mislita fanta da sta? Tole izbiranje pesmi posredno je tudi brez veze (sem tudi sam nasedel). Nimata jajc, da rečeta, da nekateri slabo delajo, podčrtujejo svoje pesmi in podobno. Pojavljajo se tudi skoraj kopije tujih pesnikov, na neko je opozoril Perorez in jo je potem deklica zbrisala, bila je kopija nekega slovenskega pesnika. Eden je nagnjen h megalomanstvu in se primerja z pesnikom Benn -om, kar je čista neumnost. Kaj potem objavlja na amaterski portal? Naj objavlja v Nemške revije. Prav slabo mi je, preveč je prekoračitev meja in to ni dobro. Zmeraj manj me tole privlači. Mislim, da sem se varal. Kar sram me je.

Lp, Dusann

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:37
Spremenjeno:
23. 01. 2012 ob 22:55

Dušan, najbrž si se zmotil - prosil bi da popraviš. Nikoli nisem nadrl Ius-a. Tudi tista s popravljanjem besed je bila šala - napako sem naredil, ker sem slabo ocenil situacijo in je zgleda izpadlo kot napadanje. Opravičujem se Ius-u, če se je počutil prizadetega. Popravljanje besed sem večkrat poskusil pojasniti, celo pesem sem napisal o tem, a zgleda da je odpor proti meni. Izbiranje pesmi je bila napaka; menil sem, da na portalu, kjer si medsebojno ocenjujemo pesmi pač obstaja interes za to, pa sem se očitno zmotil.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:38
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 02:02

Pozdravljeni, vsi. Zanimivo branje. Predvsem se vidi, da vsak štartate iz povsem drugega zornega kota.

Urednice smo trenutno zelo zasedene (žal smo še vedno tukaj zaradi entuziazma in le s "psihološkimi" povračili, in če kdo ni pripravljen ali ne zmore več deliti svojega časa z nami, mu tega absolutno ne moremo zameriti - lahko se mu le lepo zahvalimo za čas in ure in voljo in znanje, za vse, kar je delil z nami) - oglasila sem se le zato, da bi namignila: ja, beremo vas, razmišljamo in tuhtamo in ko bomo kaj pametnega stuhtale, se še oglasimo.

Lp,
Ana

Zastavica

brezno

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:38
Spremenjeno:
22. 03. 2012 ob 22:38

Pozdravljen Dusann, ker si me vzel v zobe, ti bi priporočil, da pogledaš malo Mojmirovo dopisovanje in njegovo vztrajno zaletavanje vame. IQ sem omenil samo v zvezi z enico, ki je priletela, kdo pa pravi da je bila od spoštovanega? Če že moramo tukaj o tem. Jaz zase ne mislim, da bi bil kaj posebnega in tudi nikoli nisem in ne travmiram zaradi ocen in podčrtovanj. Imaš ti jajca rečt, da nekdo slabo dela, potem izvoli! Kolikor se spomnim si precej jadikoval nad ocenjevanjem v začetku, zdaj pa tega ni več zaslediti. Res pa je, da da se je tvoje pisanje medtem spremenilo in, da si večkrat tudi zacajhnan. Če opaziš kopijo povej, ali nimaš jajc za to? Zanimivo je kako vsi vse veste kako kdo ocenjuje in podčrtuje. Res sem bebo, ker meni pa to ni čisto jasno.

Mirno noč.

 

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:51
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 08:25

Ok potem je v redu, če si se mu opravičil. Se opravičujem Ker ga poznam vem, da je bil prizadet, ker nima izkušnje z objavljanjem. Tudi jaz sem mu priporočil portal. Sedaj mi je žal.Prej je pesmi držal po predalih. Fant se šele uči in rabi korajže.To ni bila dobra poteza s posebnim izborom, ljudje tega sicer ne povedo in to me tu moti ker se zadaj skriva egocentrizem in zamere. Tudi sam sem nasedel. Tisti, ki ocenjuje res ne sme biti egocentričen, mora imeti pedagoški čut. Takšnih pa je malo. Človek eno govori, drugo dela, tretje pa misli. In ker prva dva dela nista v sorazmerju je tretji destruktiven, on pa odloča o vsemu. Enako je v politiki.

 

Lp, DUSANN

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:53

Dušan, napisal si "Zadnjič je neko pesem posvetil materi pa ga je Gnu nadrl". Ne vem o katerem Gnuju govoriš, o kateri pesmi?? Prosil bi te, da to popraviš, ker sploh ne vem o čem govoriš.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 01. 2012 ob 22:58
Spremenjeno:
23. 01. 2012 ob 23:06

Najbrž nisi vedel Gnu, ker direktno ni napisal. Pesem ima naslov: Zadnje slovo. Komentar si kasneje zbrisal. Če si se mu opravičil je v redu. Brezno tudi jaz sem stokal, sedaj ne več, ampak zaradi drugih razlogov. Se bom jaz poslovil, je tega res preveč tu. Ni problema, obstajajo še drugi portali.

 

Lp, DUSANN

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 23:16

Ja, zdaj se spomnim. Komentiral sem pesem, verz "realnost že grenčico toči". Žal mi je, da ga je prizadelo, verjetno sem napisal da se mi zdi nerodno.

Ampak ti pišeš, da sem ga nadrl, ko je posvetil pesem materi! Za božjo voljo, človek!

Niti ga nisem nadrl (res pa je, da sem bil kritičen do pesmi), niti nisem vedel, da pesem posveča materi. Jasno je, da se bom od sedaj vzdržal komentiranja pesmi; če bo kdo žalel, bom kaj komentiral, sicer pa ne več. Hvala ti za to, pojma nisem imel. 

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 01. 2012 ob 23:32

Pišite kar vam paše imam tega dovolj in kot drugo veš kaj si mu napisal. Samo sprenevedanje.  Imam zadosti te hinavščine.Uživajte vsak v svojem svetu. Saj je Ana lepo napisala, jaz sem svoj bonus izpolnil in me ne rabijo več, treba je drugo robo iskati.

Lp, DUSANN

Zastavica

breza

Poslano:
23. 01. 2012 ob 23:34
Spremenjeno:
01. 03. 2012 ob 18:43

Najprej bi rada dala jasne odgovore na postavljena vprašanja:

-         ne, ni

-         vsekakor, saj smo bili seznanjeni s pravili tega portala in smo jih sprejeli ob sami registraciji

-         ne, glasujem za komentiranje same pesmi, in seveda, za pravico avtorja, da izrazi svoje mnenje o komentiranju drugih članov, ali pa mogoče napiše kakšno dodatno pojasnilo ob pesmi, če čuti to potrebo

-         ne! vsaka gnjavaža kogarkoli je že sama po sebi nesprejemljiva!

Ker se tako, kot gnu, vidim v Ivanovom postu, bom odgovorila le:

samo zaradi tega, da bi se drugi počutili boljše, žal, se ne bom trudila pisati slabše, pišem le tako, kot čutim, saj drugače niti ne znam, pa bi rada pisala drugačne, mogoče bolj vesele pesmi, toda ne greeee, bog pomagaj. Pa brez zamere, Ivan, saj se poznava. Podčrtanke res nimajo nobene zveze z objavo knjig, razen, da se par podčrtank pojavi v zborniku Pesem.si in to je vse. Žal, moja denarnica je totalno brez talenta, kot sem že nekoč zapisala v enem prispevku za Paralele, zato koristim elektronske medije, kar mi tudi zadošča, toda če se nekomu, z večjo tiskarsko močjo,  moje pesmi zdijo vredne tiskanja, ga z veseljem objamem in skačem do stropa, pa čeprav se sploh nimam za pesnico, le za blazno blazno ljubiteljico lepe, tople besede.

 

Lep pozdrav vsem skupaj,

breza

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 01. 2012 ob 23:43
Spremenjeno:
24. 01. 2012 ob 01:42

Dušan, ni mi jasno kaj te je napadlo, da me obsojaš s hinavščino in sprenevedanjem. Žal mi je, da tako čutiš. Glede Ius-a se natančno ne spominjam, kaj sem napisal, je pa bila kritika pesmi, ki je ni razumel in sem jo zato pobrisal. Brisanje komentarjev je velika napaka. Sem pa zagovornik odprtih mnenj, vedno si želim odprtih mnenj o svojih pesmih, so pa nekateri zelo občutljivi na kritiko. 

Ne vem kaj se ti je zakuhalo Dušan, vendar upam da se čitamo še naprej.

lp, gnu

Zastavica

 1 2 3 4 > 

Komentiranje je zaprto!