Forum

zanimivo!?

Osebna statistika

Član od: 05.06.2011 09:26:51

Število vseh oddanih objav: 448

Število vseh oddanih komentarjev: 704

Število vseh oddanih ocen (od Julije dalje): 17

Povprečna oddana ocena (v obdobju): 4.98844203

Število pesmi: 265

Število aforizmov: 74

 

... sem supermen da sem v takokratkem času toliko napisal in komentiral??

lp ac

 

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
12. 06. 2011 ob 23:50

Tole se šteje stari pesemsi zraven. Samo ocene ne, te se štejejo od Julije.

Aja

Aforizmi so se prenesli v kategorijo aforizmi avtomatsko. Zato tudi piše, da si oddal toliko aforizmov.

Upam, da sem ti razjasnil zadrego,

lp

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 00:06

Sigi ...na članstvo cikam, član sem že več kot dve leti', tukaj je zadrega in  kot nov član  lahko dam samo 5 točk pri ocenjevanu?

lp

ac

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
13. 06. 2011 ob 00:08

Ti daš od 0-50. Kako le 5? Linkaj mi pesem prosim!

 

lp

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 00:11
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 00:15

;) ne znam Sigi, dejansko pa ko dam do konca regulator ocen je maksimalni pokazatelj 5 toč.Če je še drugo sredstvo dodajanja točk pa ne vem, Vse me nekako spominja na formularje za davčno:) ...pa sem bom že počasi znajdel.

lp

ac

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
13. 06. 2011 ob 00:19

Aha že vem kaj misliš.

Tisto niso točke, to je ocena. Od 1 mimo 3.24 mimo 4.25 mimo 4.77 do 5.

Točke se pa dodelijo glede na SiGrejevo stopnjo, tvoja je 10.

Torej primer 4.77 (ocena) * 10 (SiGre) = 47.7 točk

--

Meni se zdi drsnik vseeno ena najbolj bistvenih pridobitev portala. Upam, da se ti bo prikupilo. :)

Lep večer,

sigi

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 01:17
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 01:18

Ti daš od 0-50. Kako le 5? Linkaj mi pesem prosim!

ok drsnik mi je tudi všeč le konjev je premalo;)

....zakajj meni  le deset,Sigijevih  ... s čim sem si znižal status, oziroma kaj o tem odloča. Baje staž člana, kar sem po novem le mesec dni?

...Oprosti da te davim s podrobnostmi o  nevednosti, sam lahko vidiš da ni jasno razvidno ... odgovori, ko boš imel čas na raspolago ali mi linkaj navedbe, kako se s tem točkovanjem šofira:)

lahko noč za zdaj Sigi.

ac

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
13. 06. 2011 ob 07:27

Pozdravljen Aco!

Ob prehodu na nov pesem.si sva s Sigijem določila nek algoritem, kako izračunati začetno stopnjo članov. Pri tem sva štela število objav, število komentarjev (na starem forumu), število izbrank, število podčrtank, število oddanih ocen in še par podrobnosti. Sam staž, torej koliko časa je kdo član je nepomembno. Nekdo, ki je član že 5 let pa ni bil nikoli aktiven ima lahko stopnjo 1, po drugi strani pa je možno v nekaj tednih priti do stopnje 100.

Stopnja se računa od 1 do 100, teža pa je od 1 do 10. Torej je vsaih 10 točk stopnje 1 točka teže. V vsakem primeru imaš ti oboje maksimalno, torej si nisi ničesar znižal.

S tem ni potrebno "šofirati" :)
SiGrejeva stopnja je bila način kako uskladiti težo ocenjevanja z zaupanjem do novih članov. Kot veš, so bili pomisleki do ocen članov, ki nimajo svojih objav. Vendar preprosto izenačiti oceno člana brez objav z oceno gosta ne bi imelo haska, saj bi lahko vsak tak član preprosto napisal par verzov in si s tem prislužil polnopravno ocenjevanje.

V uredništvu smo potem razmišljali o tem, kaj iz nekega člana dela zaupanja vrednega ocenjevalca in kaj ne in našli kup kriterijev, na osnovi katerih je nastala SiGregjeva stppnja.

Nekaj o izračunavanju si lahko prebereš v tej temi, ki jo je odprl Gnu:

http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/50139/sigrejev_indeks

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 11:42
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 11:44

Gregor ok. ...kaj pa pomeni in ali je do vseh praksa (drugim ni možen vpogled v osebno statistiko) v navedbi osebne statistike, da je  po novem Vsak član od: 05.06.2011 09:26:51 ?..., kajti s tem se briše čas več kot dveletnega druženja, smisel v tistem času izbranih podčrtank , kot tudi izbrane  pesmi v zborniku 2011 za leto 2010 ... kar kot nečlan nisi mogel doseči.Imel sem jih norminiranih tudi v letu 2009 le da takrat   nisem potrdil objave v zborniku.

Namreč ravno, ko se najbolj trudim, brzdam, da ne izstopam iz množice prilagodljive povprečnosti  ...se mi dozdeva, da sem izrinjen iz nje.

Takšna  časovna  navedba član-nečlanstva ni smiselna, če gre samo za obnovo portala, zato sem sklepal, da me navedba enači z najnižjo vrednostjo točkovanja(10 ), kot se novim članom dogaja.

Da bi premalo sodeloval, se pravi pisal ali komentiral na forumu je pa tudi čudna, če oba vema, da sem v drugo celo preteraval;) ... res pa nisem fizično sodeloval in nastopalv vaših literarnih večerih, če to dviguje status, kot poglavitni bonus Sigijeve stopnje.

Za kar imam opravičilo;...na večere imam redne nastope doma v družbi hudih in zahtevnih kritikov v obliki  družinske poezije.

(Ko to pišem še nisem prebral prikaz Sigerjeve lestvice, katere link si mi podal.)

lp

ac

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 12:06

 

....ja no, sedaj po prebranem spodaj kopiji  podanem linku mi je vse bolj jasno, sploh, kar sem črkovno ojačal;

Moje osebno mnenje je, da tako koregiranje in odmerjanje značajskih hib  pesnikom, ki smo bolj itak ognjene, eksplozivne  narave, je najbolj milo rečeno čudno in avtorsko unikatno v kulturnih sferah, sploh po splošno  znanih psiholoških navedbah, da Slovenci preveč tlačimo vase  svoja  čustva. 

 

Gregor;

...tako kot Google bova povedala nekaj, nekaj pa bo iz očitnih razlogov ostalo skrito.

Dolgoročno je pomembna aktivnost, torej objavljanje tako pesmi kot komentarjev. Z eno objavo se sicer ne spremeni nič, vendar se stvari sčasoma seštevajo. Po drugi strani pa lahko veliko število nerelevantnih komentarjev izrazito škodi. Kako računalnik odloči o relevantnosti komentarjev, vam pustim ugibati ;)

Izrazito koristne so vsebinsko bogate in kvalitetne objave na forumu. Objava, ki jo uredništvo spremeni iz forumske teme v članek (čez kak teden bo omogočeno), indeks poveča.

Dobro se je izogibati moderaciji, torej kakršnikoli potrebi, da bi urednik prestavil, zaklenil, spremenil ali celo zbrisal objavo.

Pod aktivnost šteje in koristi tudi ocenjevanje, a le uravnoteženo ocenjevanje, torej takšno, pri katerem ocenjevalec uporablja več kot le eno oceno.

Pri vseh teh stvareh eno posamezno dejanje ne šteje nič, ampak le vzorec ponavljanja v nekem časovnem obdobju. Zato se vam ni treba prav nič sekirati, če kdaj kaj naredite narobe. Algoritem je narejen tako, da sankcionira samo ponavljajoče se vzorce, nagrajuje pa stopenjsko (po korakih).

Ker gre za kompleksno zadevo, Čuvaj indeksa Sigi bdi nad njegovim obnašanjem in ga prilagaja, skupaj pa ga dopolnjujeva z novimi idejami.

V vsakem primeru ga je pri uporabi portala, tako kot Googlov PageRank, najbolje odmisliti.

PS...rad pišem, čeprav so prsti nenehno tepeni ... to ti veš, prsti pa oba ne razumejo...

 

lp

ac

 

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
13. 06. 2011 ob 13:06
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 13:09

To, kar si pa opazil pri statistiki, je hrošč. Takšnih opažanj smo izjemno veseli in spodbujamo člane, da zadevo prijavijo preko "Prijavi hrošča". Ker imava z Gregorjem veliko takšnih prijav, poleg vsega morava tudi ugoditi željam uredništva in članov ter se držati obljub, ki sva jih dala preko insajderjev. Zato, da lahko ugodiva vsem, postavljava prioritete, kaj se mora najprej in kaj kasneje urediti. Zato spet pridejo prav prijave hroščev, saj se tam te prioritete določajo. Zato prosiva za razumevanje, če zadeva ni popravljena takoj.

---

Sigurno. Smo pa tudi držali obljubo, da nihče ni privzeto moderiran. Aja še nekaj. Članov je veliko. Zato se NIKOGAR nisva posebej lotila, posebej dodelia stopnje, posebej določila datum prijave, nič. Vse je bolj ali manj dobro naredila mehanika. Tako da vas prosim (to zdaj ne leti nate aco, ampak na splošno vse, saj imam občutek, da to ni najbolj jasno), ne jemljite takšnih napak osebno!  Dajte nanje opozorit in midva bova v najkrajšem času poskusila težavo odpraviti. Lp

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
13. 06. 2011 ob 14:00
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 14:15

Hvala Sigi ... posprejaj za mrčes :)

lp

ac

Zastavica

Komentiranje je zaprto!