Forum

(v)prasketana uganka (part one??)

(v)prasketanka - uganka (1) avtor kočijaž

Lidija, mar enka v oklepaju pomeni 1. del?
Ker - ne vem, kam naj napišem odgovor. Ali na kak način/v kaki obliki. :)
Hec ... Nasmejal sem se.

Lp,
jabolko
 
 1 2 > 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
19. 02. 2011 ob 09:43

Ja, part 2 pride čez 1 teden ;)

LP, lidija

Zastavica

modricvet

Poslano:
19. 02. 2011 ob 11:37

Že tole je repriza - "Modri ne (po)zelenijo od zavisti." je napisal že Pepi. Mislim celo, da se nanaša na isto osebo in ne eno ne drugo ni uganka.

Lidija, pač javno priznam (v svojo škodo), da v nasprotju s tabo nimam za čisto zlato vsake črke, ki prileti iz brezna. Prepričana pa sem, da njegove poezije ne razume (vsaj ne zares) še precej drugih članov, a tega ne priznajo in delijo točke zato, ker je uredništvo pesmi podčrtalo.

Vem, da me bo to drago stalo, spet bom morala napisati kakih 50 pesmi in držati jezik za zobmi, da bom naslednjič podčrtana. Kot sem že napisala, pa so me sojenice prikrajšale za vrlino biti tiho. Pa lepo prosim, ne me spet s Kalimerotom, je zelo zlajnano.

LP, modricvet

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 02. 2011 ob 12:13

bravo modricvet se strinjam z tabo......končno nekdo ki ne razmišlja kot tista manjšina ki se ima za nekaj več.....
lp mojmir

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
19. 02. 2011 ob 12:22

Ah, modri cvet, res misliš, da ti pesmi podčrtujemo ali ne podčrtujemo zaradi tvojih izlivov na forumu? Preberi si svoje podčrtanke in se vprašaj: zakaj je ta pesem podčrtana, kaj v njej mi je tako dobro uspelo? In ob tistih, ki so "le" nadpovprečne: kje se skriva tisto nekaj, kar manjka do vrhunske pesmi? Nekaj že naredimo na delavnicah, a pravi kompas o lastnih pesmih lahko najde in prebudi le avtor sam.
Morda se motiš glede breznovih pesmi, glede na to, da ga nihče niti ne pozna, ne vem, zakaj bi imel toliko "navijačev". Meni osebno njegove povejo ogromno: ne le o bivanju v tem kaotičnem svetu, o problemih, ki so zdajšnji in boleči, ampak tudi o večnosti vsakršnih pojavnih oblik odnosov, komunikacij, odtujenosti. Poleg tega imajo izdelano avtorsko poetiko, h kateri stremimo tisti, ki pišemo in se želimo razviti v prepoznavne pisce.

Kar se vprašanj, odgovorov in komunikacije med objavami (besedilo, ki navdihne neko drugo ...) tiče, se mi zdijo zanimive, ker so nekaj posebnega, čeprav v njih morda ni tistega presežka, ki bi jih naredil za vrhunske v smislu literarnega dela.

Mojmir, to, da nekdo misli, da se imajo nekateri za nekaj več, izhaja iz njegovega pogleda na stvar in je neodvisno od tega, kaj si tisti zares mislijo. Najbrž te itak ne zanima.


Lp, Ana

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 02. 2011 ob 12:54

ana to da me ne zanima ni res ...vendar se opazi da nekateri dobijo takoj neko podčrtanko in kar nenormalno veliko pik takoj ko se pojavijo(napišejo)pesem na forum...in res sploh ni važno kakšen izdelek je ampak samo kdo je podpisan-
lp mojmir

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
19. 02. 2011 ob 12:58

Tako pač razmišljaš ti. Res je, da nekateri avtorji pišejo zelo dobro (kot že prej omenjeno: z izdelano avtorsko poetiko) in je včasih težko izbrati, česa ne bi podčrtali.
Moje priporočilo: beri te pesmi, ne štej jih.

Lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 02. 2011 ob 13:00

ne razumeš..pa saj je vseeno..
lp mojmir

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
19. 02. 2011 ob 13:41

Deja vu :)

lp
Kalimero

ac

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 02. 2011 ob 14:54

mojih pesmi nihče ne komentira...so preslabe
lp mojmir

Zastavica

jabolko

Poslano:
19. 02. 2011 ob 16:43

modricvet, madona no!!! Pa pusti že te podčrtanke. Tvoja dela so odlična. Meni si recimo z njimi pokazala, da si vešča marsikatere oblike. Mogoče se ne strinjam ravno, da je treba vse življenje vztrajati pri nekem, "svojem" stilu. Mislim, da je v umetnosti ogromno imen, ki so z deli pokazali široko paleto odličnih izdelkov - različnih žanrov, pa naj bo to slikarstvo, glasba, film ...

To, zakaj imajo ene pesmi tako veliko točk, je vprašanje, na katerega bi morali odgovarjati posamezniki - tisti, ki tem pesmim pač namenijo veliko točk. Se pa strinjam, in gotovo se bo še marsikdo, da ko je pesem podčrtana, to dejanje izzove povečano število ocenjevanj. Po drugi strani je s tem škoda, da imajo ostale, nepodčrtane pesmi, kar opazno manj ocenjevalcev (pa da ne bo pomote, ne govorim o tem, ali so ocene visoke ali ne). Tendenca verjetno gre v tej smeri, da podčrtanke pritegnejo pozornost vseh nas. Prav ali narobe? Ne vem.

Tistim, ki se ne strinjajo z uredništvom, gre to verjetno precej v nos. Meni osebno so urednice čisto fejst punce (podčrtajte to izjavo, prosim ;))) in prav je, da skušajo pomagati. Seveda pa ni nujno, da se z njihovimi pogledi tudi strinjamo. A tale forum je dovolj demokratičen in res lahko vsakdo argumentira svoja stališča.

Meni osebno je ogromno nepodčrtank na nivoju nadpodčrtank, včasih pa me uredniško podčrtane pesmi niti približno ne prepričajo. Gotovo tudi kake moje podčrtanke (zaenkrat še redke kot suša v deževnem gozdu ;))) niti približno ne vzamejo sape širšemu/ožjemu bralstvu. No, tudi Mozart je bil mojster, pa ni vsem všeč. Jasno, ogromno uredniških podčrtank je res presežkov.

Mene osebno okatarzi, ko preberem pesem in mi "potegne full". Je podčrtana ali ne, ni pomembno.
In vse je zabavno. Krepi nam duha, vzpodbuja razmišljanje, morda nas celo inteligenti. Kakopak! ;)

... ostanite z nami (so rekle urednice) pa radi se imejte (je rekel Čuček na TVD-ju davno nazaj). Jaz pravim oboje. ;)

Lp,
jabolko

Zastavica

modricvet

Poslano:
19. 02. 2011 ob 20:34

Hvala vsem, ki me bodrite in vsaj delno razumete in podpirate. Zaradi vas vztrajam in prenašam tiste, ki mi lepijo enice kot neprijavljeni in desetke kot prijavljeni, ker ne morejo prenesti ocene 5. Vsem pač moje pesmi niso všeč, tako kot imam jaz pravico, da mi njihove ne 'sedejo'.

Ana, saj se sprašujem, kaj je tisto pravo, zaradi česar urednice menite, da je pesem presežek. Šla sem iz sebe (iz prejšnjega stila) in si rekla: sedaj bom pa napisala eno odštekano bedarijo, ki je nihče ne bo razumel - in glej, čudo prečudno, ratala je podčrtanka!! Razumljive pesmi z neko logiko dogajanja in prepoznavnim izražanjem so hitro proglašene za klišejske. Občutek imam, da je umetnost rezervirana za nekatere izbrance, ki znajo v besednih zvezah, ki so večini nerazumljive, najti povezavo z besedno umetnostjo iz del dosedaj priznanih umetnikov. To zahteva njihovo izobrazbo, predvsem pa široko razgledanost na čimveč področjih. Množice povprečnežev pa kot da besedne umetnosti ne potrebujejo. Za njih so ceneni romančki in pogrošne komedije.

Pa saj sem že napisala, da me določene frustracije silijo k razmišljanju in pisanju, za kar gre hvala temu portalu in njenim članom. Verjamem, da se moje pisanje izboljšuje, razlogi oz. vzroki za to so navsezadnje postranskega pomena. Naj živi demokracija in debata.

LP, modricvet

Zastavica

brezno

Poslano:
20. 02. 2011 ob 09:37

Pri zdravi pameti in pri živem telesu, navsezgodaj zjutraj, vendar že popolnoma prebujen, iskreno in odkrito izjavljam, da sem povsem neizobražen in, da sem razgledan kot fijakarski konj. Močno upam, da mi bo manjko navedenih grehov prinesel kako simpatijo, in nenazadnje, točko več.

P.s.: saj ni težko, greste tja v zgornji desni kot, izberete umetniški presežek in topil se bom od hvaležnosti. Dajmo, dajmo !

Zastavica

Mojmir

Poslano:
20. 02. 2011 ob 09:55

takoj ko kaj objaviš dobiš od mene >UMETNIŠKI PRESEŽEK<tudi danes je bilo tako
lp mojmir
ps. to kar napišeš je vredno veliko več

Zastavica

brezno

Poslano:
20. 02. 2011 ob 10:00

citiram, upam, da z blagoslovom avtorja: kurc gleda ironijo!

Lp, Dajmir.

Zastavica

Mojmir

Poslano:
20. 02. 2011 ob 10:34

mislim da si ti začel z tem.........
lp
ps ime mi je mojmir in prosim ne pači mojega imena ker osebno sem ponosen nanj in sem eden redkih ki se ne skriva podnekimi vzdevki

lp MOJMIR

Zastavica

modricvet

Poslano:
20. 02. 2011 ob 13:01

Zgornja ugotovitev, da je treba imeti široko razgledanost za razumevanje, kaj je dobra poezija, ni ravno moja pogruntavščina - taka veščina je posledica ogromno branja, ki ga toplo priporoča uredništvo (večkrat v preteklih debatah na forumu) z namenom bolje pisati. To je eden od pogojev - potrebni, ne pa zadostni pogoj. Podobna razgledanost je potrebna tudi za razumevanje tovrstne umetnosti pri branju, ne samo pisanju.

Brezno, čudno, da se nisi obregnil ob njihova priporočila in delal redy-madeov s sarkastičnimi pripombami na njihove besede (ali pa si, le da takrat nisem bila dovolj pozorna oz. me še ni bilo na portalu).
Mogoče pa si redka izjema, ki za dobro pisanje ne rabi nikakršne izobrazbe ali nobene prebrane knjige (imaš samo osnovno šolo?).

Vsekakor ti ne bi škodil kak tečaj čustvene inteligence (pa ne trdim, da sem jaz na tem področju močna). Kajti tu se obnašaš, kot da uživaš v tem, da me osebno prizadaneš in ponižaš. Podobno kot Pepi/Brundo.


LP, mcv

Zastavica

Mojmir

Poslano:
20. 02. 2011 ob 13:11

saj ne samo tebe vidim da provocira vse.....

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
20. 02. 2011 ob 13:30

hehe, mcv, spet me poskušaš nekam na silo stlačiti.
a veš, da mi ta hip nič drugega ne pade na pamet, kakor izjemni rafal znanega slo. pesnika, ki gre takole:

ČE DAŠ KONJU ROKO V RIT, TI RAZPIHA ROKAVE.

lp

Zastavica

brezno

Poslano:
20. 02. 2011 ob 14:24

Hojla, @MCV če bi to razumel tako, kot si napisala zdaj, potem ne bi delal RM iz tega. Smisel posta, ki se je znašel v RM je, kar se mene tiče, malo drugačen. Pač...
Kakorkoli, ostani v cvetju.

Aja, osnovno šolo, ja no, do 4. razreda sem prilezel, pol so me pa izpisali, ni imelo smisla. Takrat so bli drugi cajti.
A veš za te tečaje, ko si jih omenila. A to dosti stane ? A si bila na katerem ? Verjetno ne. Greva skupaj ?

Lp, A.

Zastavica

modricvet

Poslano:
20. 02. 2011 ob 19:48

1. kočijaž podčrta vse pesmi, ki jih je objavil(o) brezno.

2. modricvet to (dejstvo, da so kočijažu všeč breznove pesmi) opazi in zapiše v iskrico, saj se ji zdi fajn izraz za všečnost »pasti na nekaj ali nekoga«, še sploh zaradi predloga »v« spremenjenega v »na«. Brez osebnega mnenja o tem.
2.a. Ne obstaja nobena zavist ali fovšarija ali mnenje modregacveta, da njej te pesmi ne bi bile všeč. Zabeleženo je le s podčrtavanjem dokazano dejstvo.

3. Lidija si to v svoji glavi drugače razlaga in »pošizi« kot dekletce v 4. razredu OŠ, ki jo sošolci zafrkavajo, da je Janezek njena simpatija. Skuje maščevanje. Zelo hitra je pri prvi objavi, napove pa še vsaj eno nadaljevanje čez teden. V njeni glavi je modri cvet pozelenel od fovšije in to nad breznom oz. njegovo podčrtanostjo. Lahko bi samo napisala: »Res mi je všeč, in to z razlogi.«
3.a. Ponavljam: zelene zavisti ni v modremcvetu, to ji pripiše kočijaž. V modremcvetu je morda v ozadju le želja, da bi tudi sama kdaj pisala tako dobro, da bi jo večkrat podčrtali.

4. Ostali člani so napeljani k mnenju oz. verjamejo kočijažu, da je modricvet res zelen od zavisti, uganka je tem lažja, ker je modra barva pač v imenu članice – žal takrat, ko si ga je izbirala, ni slutila, kako se bodo norčevali iz tega imena oz. njegovega prenesenega pomena.
4a. Res plemenito se je norčevati iz imena (ali vzdevka) nekega človeka, kakor tudi iz vsake druge hibe, s katero izstopa, če karikiram, npr. iz invalidnosti.

5. Razvije se debata na forumu, med drugim Ana (tudi vanjo je prodrla kočijaževa domneva o moji zavistnosti) pojasnjuje, v čem je vrednost breznovih pesmi in da se o njih motim, čeprav nisem nikjer napisala, da so slabe, ampak sem rekla, nimam za čisto zlato vsake črke, ki prileti iz brezna v nasprotju z Lidijo. Kasneje sem tudi razložila, da težko razumem, kaj hoče povedati svetu in da verjetno tudi marsikdo drug ne razume pomena besedila, ki je bilo podčrtano.

6. Nekateri člani se z mano strinjajo, drugi pa v utvari o resnični zeleni barvi, ki je udarila izpod modre, hop! po modremcvetu, vsak v svojem originalnem stilu.

Pa kaj mi je, saj res nimam časa za vse te neumnosti.

Brezno, tudi za tečaje ne, čeprav bi kaj takega rabila, da bi bilo komuniciranje z ljudmi kaj lažje. Bila pa sem enkrat na uvodnem predavanju. In mislim, da ti glede izbrazbe nihče ne verjame, zato lahko nehaš lagati in priznaš, da imaš doktorat.

Zastavica

 1 2 > 

Komentiranje je zaprto!