Forum

(v)prasketana uganka (part one??)

(v)prasketanka - uganka (1) avtor kočijaž

Lidija, mar enka v oklepaju pomeni 1. del?
Ker - ne vem, kam naj napišem odgovor. Ali na kak način/v kaki obliki. :)
Hec ... Nasmejal sem se.

Lp,
jabolko
 
 < 1 2

aco ferenc

Poslano:
20. 02. 2011 ob 21:17

Nekaj se je pa res spremenilo ... Modricvet, Mojmir ... ko sem jaz podobno, kot vidva zapazil in o tem modroval, o čudnih "navezah" na portalu, sem bil obsojen, da rušim portal (Kerstin) in še nekaj žaljivih pripomb in pesmi na moj račun (kalimero) kot tudi očitek, da ve iz prve roke (Lidija), da ne pišem jaz svojega pisanja (takrat še nisem bil pesnik ;)...oziroma podčrtan) ...reakcija Šefa je bila moja trenutna izključitev...
Zanimivo, da sta tudi vame butala-li isti "prestižni", ki se slučajno počutijo prizadeti, če kritiziraš koncept njihovega delovanja, ocenjevanja..?
Verjamem, da po tolkem času podobnega dogajanja na pesniškem forumu ne bo več, kajti sedaj že vsi vemo, kako in zakaj do konfliktov.
Modricvet, točno tvoje opisovanje je bilo tudi moje doživljanje in posledično dogajanje...
Tudi drži, da te dooollgggooooooo zato ne upoštevajo, če nisi simpatično sprejemljiv, oziroma ponižno prilagodljiv.
Zanimivo, da se pri tem nenehno omenja zavist in preterana želja po podčrtankah ... ironija pa da ravno taisti, ki nam to očitajo ...najbolj težijo k njim in jih najbolj pridno zbirajo ??
Vsaka tekma izzove podobne reakcije, sploh če sodniki zraven tekmujejo, takrat so fauli pristranski ... sem eden prvih, ki si je to drznil omeniti, da bi že moraqlo biti jasno, da podčrtanke niso moj absolutni cilj, kajti bolj mi je do človeških odnosov, čeprav to verbalno izražam na svoj patetični neljubi način.
Danes je povsem jasno, da nisem edini, ki mu dogajanje ni povsem po všeči. Precej jih je tiho odšlo, ki so bili odlični pesniki in jim tudi ni bila dovoljena kritika, kljub dolgim stažom članstva in se tudi niso strinjali z mojo izključitvijo. Lidija s sarkazmom provocira skozi pesmi in kaznuje upornike z desetkami, to dejstvo počne iz nenaravnih in nekoretnih nagnjenj, zelo ineligentno, lucidno ... in na žalost ima podporo ostalih urednikov in ponavljajočih prestižnih podpornikov, ki takoj stopijo brezkompromisno na njeno stran s podobnimi oblikami poniževanja. Grega zamahne s palico in celo (nekoč) z izobčenjem.
Ne vem če sem bil edini izključen s portala (menim, da sem bil) ... me pa veseli, da se vsaj to več tako skrajno ne izvaja in izključitve niso več v uporabi.
Ne vem zakaj se čudite takšnim odzivom nekaterih subjektovi, če pa vsi težijo k istemu ... se pravi k podčrtankam, za kar bi nekateri tudi sebe prodali. Veliko jih je tiho v pričakovanju, da bodo le zapaženi ravno v tem smislu, oziroma vedo, da so možnosti še manjše, če se kritično izpostavijo.
Da zaključim ... ne morete pričakovati sprememb, če jih pri sebi ne uvedete.
Dejstvo je argument ... Lidija zmore iz človeka izvleči najslabše odzive in človeka skrajno prizadeti, da si nikoli ne opomore in tako tudi sam odreagira ... Brezno in Pepi, Kwonk, K , in sedaj Bruno ... pravzaprav točno toliko se jih odzove na kritike, koliko se nas kritično odziva.
... Zanimivo ponavljanje naključnosti???


Moja največja zamera je ... ne da nimam podčrtan ..., da so moji aforizmi ocenjeni z 10 ( kr precej)od strani urednice (Lidije, ker Ana in Zalka ne dajeta teh ocen in Kerstin se distancira)
... Ne znam ga napisat za deset točk in je to lahko samo provokacija, ki jo podpre s "kao" značajskim aforizmom, ki se dotika prizadetega subjekta in ga še podčrta (sama, nihče me ne prepriča da ne) ... za njo pa še nekaj ošabnih šikaniranj na osebni nivou, ki je tudi takoj podčrtana, kot vse kar stopi v bran uredništva. To že vsi poznamo, kot aksiom.
Moje-mene, se prenaša in nadaljuje po podobnem vzorcu in kot je razvidno s podobnimi odzivi.

Seveda s svojim pogledom in bolečino ...sonček na portalu ne greje, kot bi si Vsi želeli, bo pa morda kratek mraz ubil mrčes v nas in bo iz tega humusa zrastel nov vrt cvetov vseh sort in barv, kot tudi prenašal nekaj nas plevela ...in bomo vsi čutili isto sonce...


Če se primemo vsi za roke, se ne bo nihče opotekal in suvanje ni mogoče...

lp
ac

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 02. 2011 ob 22:09

Najprej: modri cvet, prenekatero breznovo pesem sem podčrtala tudi jaz, sicer pa: kako veš, katera od štirih urednic je bila tista, ki je podčrtala kako pesem? Včasih smo tudi po tri naenkrat na portalu ... In, Aco, kako veš, kako ocenjujem jaz?

Nadalje: Aco Ferenc, spomni se, prosim, kaj vse si počel na forumu in zakaj si bil izključen in kako si si prizadeval, da prideš nazaj. Tole je preprosto tvoja (olepšana in prikrojena) verzija - vem pa, da imamo mi vse te reči shranjene (saj spomin vendarle ne seže tako daleč, vsaj ne v vsaki podrobnosti).

Nazadnje: če vam ta portal tako zelo ne odgovarja, ga lahko v miru in brez hrupa zapustite.

Resnično se mi ne zdi vredno kar naprej se prerekati o stvareh, ki so tako daleč od pesmi: gojenja nekakšne osebno zamerljive drže do ljudi, ki jih niti ne poznamo in pripisovanje raznoraznih kvazi psiholoških razlogov za to, da eni kar naprej trpijo in se počutijo tlačene.

Naj spomnim še: ta portal je nastal zato, da bi objavljali, pisali pesmi, se o tem konstruktivno pogovarjali, napredovali ... se srečevali na literarnih prireditvah in vsako leto izdali zbornik najboljših stvaritev s portala.


Lp, Ana

Zastavica

Y

Y

Poslano:
20. 02. 2011 ob 22:45

Zdravo,

Dolgo časa že spremljam te debate, pa bi napisal še svoj pogled.
Pesem.si je, kolikor jaz razumem, moderiran pesniški portal, na katerem po definiciji ni nobene 'demokracije'. Deluje nakako kot revija, s to razliko, da je bolj svoboden.
Ker nismo vsi enaki na svet prišli, pišemo vsak po svoje, in uredništvu je nekaj všeč, nekaj pa ni. Pač ne delijo pravice, ampak se trudijo po svojih močeh usmerjati vsebino k tistemu, za kar smatrajo da je neka kvaliteta. Jaz nisem 'podkovan' v pesništvu niti najmanj, nekaterih pesmi sploh ne razumem dovolj, ločim pa recimo neke bolj začetniške poskuse od tistih malo boljših, tudi pri sebi.
Jaz sem se tu 'pojavil' pred malo manj kot dvemi meseci (pred leti sem objavil na portalu sicer par pesmic enkrat ko sem mel tak čuden mesec :)) in sem še frišen, sem pa dal skozi marsikatero fazo 'podčrtanosti' in o tem napisal eno, ki se mi zdi dobro odslikuje moje notranje doživljanje tedaj.
Nenehno poslušanje o tem, da so podčrtanke nekakšne skorumpirane pošasti, zaslužene na ne vem kakšne zlobne načine, povem samo to: marsikdaj sem že dobil serijo cvekov ravno zaradi njih! Poleg tega pa sem jih kasiral ob vsakem oglašanju v zvezi stem (verjetno jih bom tudi zdaj) - in to me pač žalosti.
V dveh mesecih sem preizkusil različne pesniške oblike (rimano, haiku, sonet, prosti verz, še sam sem nekaj eksperimentiral) in nekakšna stalna namigovanja, da podčrtanke pišemo 'po navodilih direkcije' je čist mimo!
Se strinjam, da je tu gotovo vpliv avtorja, saj smo vsi ljudje, in temu se ne da izogniti, kot tudi ne pesmim, ki niso nekomu všeč. Meni osebno je od mojih najbolj pri srcu ena, ki ni podčrtana, pa sem 100% prepričan, da bi ravno to dal za prebrat Prešernu, če bi se srečala v kaki gostilni:)
Ne ciljam na podčrtanost - veliko več mi pomeni kak komentar, kritika, ocene - žal pa tega ni prav veliko (razen kadar sam prosim za komentar) ker preprosto od silnih prepirov ni časa.

Sicer sem vajen precej bolj rigoroznega kritiziranja, vendar v nekem dokaj objektivnem okolju (pač naravoslovec..) kjer se trdo argumentira, pa nikoli v tri dni in kdor argumentov ne upošteva, odpade. Pesništvo je precej mehkejše, so pa očitno neki pol-objektivni kriteriji, ki se jih zlahka nauči in upošteva, plus veliko dobrih pesnikov, ki ti odprejo oči, če hočeš.

Ker je pesmi preveč, je par načinov. Lahko se omejiš najprej na podčrtanke, nato pa še kolikor je časa na druge. Druga alternativa je, da se omejiš na avtorje - in enih sploh ne bereš več. Kaj je zdaj boljše? Če že urednice prebrodijo čez vse in nam delajo uslugo ter izpostavijo najboljše smo lahko samo veseli.
Poleg tega ima vsak svoje osebne podčrtanke - svoj izbor - in dostikrat gledam izbor nekaterih članov, ki so mi po okusu blizu - in najdem super stvari. Tako da ne vidim problema.

Kakorkoli, jaz nisem na 'strani' uredništva - ker sem dobesedno na njihovi spletni strani - kot bi bil pri tebi doma, in bi kritiziral tvojo kuho.. Pač.

lp, gnu

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
20. 02. 2011 ob 23:06

Spoštovana Ana ...tudi to je napredek, če lahko tudi jaz povem, kar vam ne paše in seveda priznam, da so bile moje besede in zagovori nekdaj bolj pikro direktni, kot so tudi moji aforizmi.Moral sem dati podporo strani, ker očitno tako delujemo.

Da nisem prišel delat samo kravala in nisem nepismen ...sem že tudi dokazal, kar mi je omogočilo ravno to, kar mi sedaj oporekaš ...ilegalni povratek.
Pa pustimo kaj je bilo, razen če misliš, da sem jaz kriv za ta nova dogajanja, ker sem še tu...
Potem me spet izbrišite in se ne bom v nobeni obliki več vračal, ker menim da sem že dokazal vašo prvotno-zmotno oceno o meni , kajti sem že utrujen od dokazovanja v nasprotno od vašega prepričanja...
Ana ...želim ti vse lepo ... stran od mene, če misliš da ti kakorkoli želim slabo ... tebi v ali komurkoli v škodo.
Vedno sem bil Don Kihot in ker ne maram hinavcev se oglašam, da se sam tako ne počutim.

lp
ac

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
20. 02. 2011 ob 23:26

Aco, ti si pa verjetno superman, ker veš kakšne ocene ti kdo daje. Mislim, da si zrel za politika. Tudi politiki vedno vse vejo in imajo vedno prav in z njimi v debatah nikoli ne prideš do konca.

Ja nekateri so res odšli s portala. Nekaterim pač ne paše tak sistem in jaz to povsem razumem in spoštujem. Obstaja še mnogo drugih načinov in spletnih strani za objavljanje poezije in prav je , da vsak najde, kar mu paše.
Bolj me moti to, da so nekateri odšli zaradi tega, ker peščica članov neprestano ustvarja vzdušje psihoze in prepira, ker ne morejo sprejeti sistema, hkrati pa nočejo drugam. Zaradi tega takšnega početja nisem nikoli toleriral in ga tudi ne mislim v prihodnje. Tako da Aco, ja če jo misliš spet ubrat po starih potih te bom brez kančka obžalovanja še enkrat in dokončno izobčil. Ko trdiš, da ti Lidija daje za aforizme 10, se zavestno LAŽEŠ in vedno se spravljaš prav nanjo, ker veš, da jo je najlažje sprovocirat.

Aco ti sam si živi dokaz, da je vse kar trdiš neresnično. Kljub temu, da si nam povzročil nešteto preglavic - verjetno se še spomniš tvojih dveh alteregov, ki si ju uporabljal, da si lažje netil prepir - kljub temu, da si bil izobčen in potem reintegriran, kljub temu da še vedno dokaj pogosto težiš (kar večkrat tudi sam priznaš), kljub vsemu temu so tvoje boljše pesmi še vedno podčrtane. Še vedno misliš, da podčrtujemo pristransko??

Urednice so tudi ljudje, ki se včasih odzovejo na kakšno provokacijo. Modricvet s svojimi pesmimi pogosto provocira in izziva, ko pa dobi odgovor v enaki obliki, ji ni prav.

Vprašajte se malo ZAKAJ si vsi želite, da bi bile vaše pesmi podčrtane? Bi vam bilo mar podčrtanke, če bi jih delili kar poprek in počez in se ozirali na to, "da jih imajo vsi" in ne na to, da izberemo najboljše? ZATO ker veste, da so med podčrtankami najboljše pesmi si želite biti med njimi. Če to ne drži, si mar želite, da bi bile vaše pesmi objavljene v družbi slabe poezije??

Dejstvo, da si vsi želijo priti med podčrtanke je dokončni DOKAZ, da uredništvo podčrtanke izbira ustrezno - seveda ne brez občasnih napak, to je človeško.

Ali se zavedate, da ste tukaj trije, ki hočete celoten portal, na katerem redno objavlja nekaj sto ljudi, prepričati v to, da so navadne ovce in bebci? Ali se zavedate, da s svojim misjonarskim samopožrtvovalnim "pravičništvom" vse te ljudi dobesedno žalite?

Napačno se lotevate zadeve. Konkurenca je najboljši sodnik in internet je velik in odprt. Ustvarite alternativo. Ustvarite portal, na katerem bodo pravila takšna, kot vi mislite, da je prav. Ustvarite portal, kjer boste vi delali uredniški izbor. Če imate prav, boste z lahkoto pridobili številno članstvo naklonjeno vašemu načinu razmišljanja. Na ta način je nekoč že nastal nov portal, ki ima do današnjega dne 21 članov.
Da ne bo pomote: ne trdim da smo edini, najboljši in zveličavni. Smo na tržnici in prodajamo najboljše hruške, če pa hočete kupiti paradižnik boste morali stopiti do sosednje stojnice. Nič ne pomaga, če stojite tu in se usajate, da ga na tej stojnici nimamo.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
20. 02. 2011 ob 23:53

Kar se tiče Brezna ima res dosti odličnih pesmi in ne vidim tu kakšne velike pristranskosti. Imel sem obdobje, ko sem dosti robantil po forumu. Nekako sem se navadil, da sem pač Lidiji in Kerstin antipatičen in odbojen. Čeprav sem o Kerstinovi poeziji napisal dosti pozitivno oceno, šlo je pravzaprav za eno pesem, ki jo je napisala in se je videlo, da jo je napisala iz sebe, kar se pri mnogih ne. Vendar ona ceni le "visoke pesnike". Lidijine pesmi jaz težko vrednotim, ker ne maram sodobnih sonetov in pretiranega briliranja z besedami. Tudi v glasbi ne maram virtuoznih stavkov brez močne notranje vsebine. Modri cvet ima odbojni kritizerski karakter, napiše pa marsikatero dobro pesem in napreduje.
O Acotu ne bi zgubljal dosti besed, lahko si prebere na forumu GOSPOD. Drznil bi pa se reči, da je dober za aforizme, v pesništvu pa šepa, ni pravih metafor, polno slovničnih nepravilnosti in nepravilno postavljenega vrstnega reda.


Lp. DUSANN

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
21. 02. 2011 ob 00:07

Gregor ... če bi bil redno pri stvari, kot mi člani, ki imamo oči nenehno na portalu, bi sam razbral, kar sem prej navajal, sicer pa verjamem, da ti sploh ni to interes, sploh pa do mojega mnenja ne ;)
...Če dobim prvo oceno10 in se pokaže en član ter uredniško pregledano, pa že ne more biti pomote, sploh pa se Lidija sama potrudi, da veš kdo ti je dal tako oceno. Zato ni treba bit supermen.
Tako je ... in vse tvoje reakcije tega ne spremenijo.
Sploh sva si pa v afektu podobna, tudi ti odreagiraš brez potrebe konfliktno .
Sem samo izrazil svoj pogled in mnenje, tvojega si pa tudi ti lepo navedel.
To je vse od moje strani.

lep pozdrav
aco ferenc

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
21. 02. 2011 ob 00:52

Dušan ...pri gospodu si pretvoril resnico... ti si mi se upisal in jaz sem se od tebe izpisal ... tebi ni moč zameriti,ker si labilen.
lp
ac

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
21. 02. 2011 ob 02:27

polna luna je;)
lahko noč
ac

Zastavica

DUSANN

Poslano:
21. 02. 2011 ob 06:06

Aco, prosim, da se brigaš za svojo osebnost in boš imel dosti dela do konca življenja in ne uporabljaj raznih psevdonimov (ki jih je še več) in se ne delaj z njimi norca iz nas. Jaz nisem nikakršen ritoliznik uredništva, kakor si mi pošiljal sporočila na facebook. Pazi na besede o zasluškarjih in sužnjih, ki naj bi delali na portalu, ker s tem mečeš slabo luč na vse. Najbrž pa je to tvoj cilj, ker si častihlepen, nesamozavesten in brez vesti, vendar ti za to ni kriv portal. Nezaželen si tudi, da ocenjuješ moje pesmi, ker si povzročil preveliko zdraho. Kerstin se opravičujem, če sem se prenaglil v sodbi.

Lp. DUSANN

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
21. 02. 2011 ob 08:39

Politik Aco ve, da če se zlaže, obstaja samo njegova beseda proti moji.
Prav. Naj se vsak sam odloči komu bo verjel.
Vidim in slišim, da si zelo dejaven proti nam tudi na drugih medijih. Upam da te to osrečuje.

Ker so šle stvari predaleč, temo zapiram.

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!