Forum

Prehitel me je voz krompirja - adisa

PREHITEL ME JE VOZ KROMPIRJA avtor adisa

Čudovita pesem. Moje čestitke!

Zelo se me je dotaknila.

Lp, Lea
 

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 09. 2010 ob 10:28

Hvala Lea, problem se mora dotakniti nas vseh, četudi mi ni uspelo napisati bolje, sem pač bolj švoh v prostem verzu.Če ima kdo kak predlog, kako bi pesem izpilila, se priporočam. Lp, adisa

Zastavica

DUSANN

Poslano:
06. 09. 2010 ob 11:20

Tole si odlično verzirala:

Zdravnik namesto na Hipokrata
prisega na hipokrita.
Z božjastnimi krči umira sociala
na plenicah po domovih ostarelih.




Lep pozdrav, DUSANN

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 09. 2010 ob 12:11

Ja Dussan ,ko bodo še plenice nepokretnim vzeli, bomo pa resnično v dreku, upam, da tudi zdravniki, vsaj smrad bodo vohali po ustanovah. Kot upokojena med. sestra ne morem razumeti kolegic, bivših sodelavk, ki jih poleg vsega še zagovarjajo. Zakaj le? Motijo se, če mislijo, da se bodo beli bogovi borili tudi zanje in jih kdaj zagovorili.No, seveda so tudi med zdravniki izjeme, vendar zelo redke.
lp, adisa

Zastavica

DUSANN

Poslano:
06. 09. 2010 ob 13:03

To je večplasten problem. Kriva je država pa tudi mi sami (vrečke, kuverte, servisi). Kolikor sem informiran so bile sestre vzgajane v šoli, da bolj strežejo zdravnike, kakor bolnike od tu tudi tak odnos do njih in razvodenelost poklica. Bivši oblastniki so bili večina neizobraženi in so se jih bali (bela intelektualna nevarnost). Kult belega pape je pri nas še vedno prisoten, vpogljiva mentaliteta, uravnilovka in katoliška vdanost "avtoritetam". Piskerček je dodal denar in nepravilne politične, ekonomske in pravne poteze. Od tu napuh, ošabnost in nizka kultura obnašanja.

Lp. DUSANN

Zastavica

Lea199

Poslano:
06. 09. 2010 ob 15:11

Adisa že zaradi vsebine je tvoja pesem vredna branja in posledično zamisliti se, kam drvimo? Kje se bo končalo? Sama ti ne znam kaj prida svetovati. Prosta poezija mi je nadvse ljuba, žal samo to(pisati je ne znam). Na forumu je, kar nekaj takih, ki to znajo. Morda ti bo kdo izmed njih priskočil na pomoč. Eden izmed boljših je tudi Dušann, ki ti je že komentiral. Sprejmljala sem vajin pogovor in se še kako strinjam z napisanim.

Lp, Lea

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 09. 2010 ob 18:50

Sestre , vsaj moja generacija, smo bile res vzgojene kot zdravniške dekle in to kakor v samostanih, za ograjo civilizacije.Od posameznika je odvisno, kakšen bo njegov odnos do dela. Upam si trditi,da zadnjih 20 let nisem bila več dekla zdravniku ampak bolniku, toda prostovoljno in z veliko ljubeznijo do
ljudi in poklica.Tudi med sestrami se z študijem zdravstvene nege večajo razlike med kadri in kratko potegne vedno bolnik.Dušan, z vsem, kar si povedal, se strinjam.
Lea, ne sekiraj se, vsak je za nekaj,zato pa smo si ljudje tako različni in je življenje pestro. Hvala obema, lep večer adisa!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!