Forum

S KERSTIN POD SKORJO DO BESEDE

Hodim in hodim okoli zemljé,
iščem in iščem svoje morjé.
Ko končno prispem do svojega morjá,
v njem se natanko sto ribic igra.

(1980)

Devetindvajset let je minilo, odkar sem napisala svojo prvo pesem ...

Z veseljem sporočam, da bo v soboto, 5. septembra, na Prevaljah v Družbenem domu literarni večer, na katerem bom predstavila svoje knjige. Prisrčno vas vabim, da skupaj z mano posvetite urico iztekajočega se poletja besedni umetnosti. Prebrali bomo nekaj mojih pesmi, pa tudi odlomek iz romana in iz pravljic, skratka, vsega po malem.

Uro pa še sporočim!

Kerstin
 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
24. 08. 2009 ob 21:39

Hej, Kerstin, zdaj bi pa že lahko sporočila uro.
Jaz sem se že odločil, katero tvojo pesem bom prebral :)

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
24. 08. 2009 ob 21:43

Kerstin. Čestitam ti za obletnico. Čas beži in s seboj prinaša veliko radosti.
Pesmi rastejo z nami. Tako lahko ostajajo naše sopotnice, saj smo vedno na isti valovni z njimi.
Želim ti še veliko ustvarjalnih let.

Silvy

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
26. 08. 2009 ob 14:04

Hvala, Silvy.
In seveda tudi jaz tebi.

Gregor, katero si izbral?

radovedna-mrtva-mačka :)

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
27. 08. 2009 ob 15:13

Torej, ura je znana: ob 18h.

Prostor je še podrobneje znan: poročna dvorana Družbenega doma.

Nič strahu, nobenega ne bomo poročili to soboto. :) Vsaj ob 18h ne.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
29. 08. 2009 ob 12:10

Pridem, se ve ;-)
lp, Ana

Zastavica

murka

Poslano:
29. 08. 2009 ob 16:46

Kerstin, želim ti, da tvoj literarni večer zadiši po hrustljavi skorji!
Sama bom takrat zaplavala, globoko v morje, morda bom srečala katero tvojih ribic! Prav gotovo bodo vesele novic o tebi in ti bom lahko, ko se vrnem, poslala njihov pozdrav!
Bodi uspešna še naprej!

murka

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
04. 09. 2009 ob 19:46

Hvala, murka!

Se vidimo jutri! Vroče nam ne bo, razen če bo koga pogrel Gologlavi orel ... ;)))

Kerstin

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
04. 09. 2009 ob 21:11

Kerstin, vem, da boš vsem priredila lep in zanimiv večer s svojimi predstavitvami. Na žalost me ne bo, ampak te podpiram v mislih!

Pogumno na oder!

:))

Lidija

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
05. 09. 2009 ob 23:07

Toliko sem stiskala pesti, da imam čisto otrple prste. Ste že nazaj? Kako je bilo?

Lp,
Zalka

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
05. 09. 2009 ob 23:32

Pozdravljeni!

Kako je bilo, bo bolje znala povedati Ana, ki je bila v večji meri v vlogi poslušalke, je pa k večeru prispevala enkratno, nepozabno, doživeto branje pravljice Polonica, ki jo je brala tako izvrstno, da se mi je zdelo, da pravljico prvič slišim, ne pa da sem njena avtorica!

Prav tako Gregor, ki je prebral pesem UMRLA JE POEZIJA 2 (sonet +) in ji vdihnil poseben moški podton, kar jo je naredilo zelo posebno in sem jo prav tako doživela s čisto novega vidika.

Od odskorjenega srca hvala obema!!

Scenarij je pripravila Nina Meh, ki je tudi povezovala dogodek, zasnovan pa je bil humorno. Prepletala se je motivika treh (in več :)) razlogov, za uvod pa sem občinstvo šokirala (?) z GOLOGLAVI OREL (straniščna) , prebrala pa sem še SI PRIŠLA , V HUDOVINAH 3 , FIJU, FIJU, FIJU ... {bajža # 15} in PREVEČ ODEJ . Iz romana sem opisala resnični dogodek "Raca po angleško" in prebrala odlomek, kjer se Kseniji hoče odpuliti. :) Med prehodi s pesniške zbirke na pravljice in nato še na roman je Tomaž Apohal brenkal na kitaro.

Občinstvo je bilo super, bilo je okoli trideset ljudi, med katerimi me je zagotovo najbolj presenetila s svojo navzočnostjo naša nekdanja članica Klavdija KIA Zbičajnik. Segli sva si v roko in na kratko poklepetali. Še en opomin, kako je lahko realni svet čisto drug svet od virtualnega.

Prelepi so bili občutki na koncu, ko je podžupan pokomentiral dogodek z besedami, da bi me z veseljem še naprej poslušal in da ni niti enkrat pogledal na uro :), in pa seveda dotik z roko in z besedo vseh tistih, ki so pristopili, mi namenili lepo besedo in izrazili svoje zadovoljstvo ali celo navdušenje nad celotno prireditvijo (ki je, mimogrede, trajala eno uro).

Trema se je po prvih desetih minutah začela porazgubljati, na polovici je k sreči povsem izginila, poslušalci pa so mi zatrdili, da je sploh niso opazili. Sem jo skrila pod skorjo! :))

Upam, da sem večinoma uspela skrivati tudi žalostno polškrbino, ki jo je zapustil moj mlečni zob. :)

Takole smo danes drobili skorjice besed. Bilo je nepozabno, želim si le, da bi bilo med tistimi, ki smo drobili, več vas, dragi pesem.sijevci.

Kerstin

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
07. 09. 2009 ob 20:47

veliko nas je bilo v mislih s teboj, v to sem prepričana, lahko noč vsem Adisa

Zastavica

emka

Poslano:
07. 09. 2009 ob 20:51

Žal res nisem mogla prisostvovati temu dogodku..bila sem v neki drugi poročni dvorani in prisostvovala čisto ta pravi poroki..
Pa saj še bo priložnost a ne?:)
Čestitam:)
Mateja

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
07. 09. 2009 ob 22:01

Kerstin, še vedno imam okus po dovršenem in premišljenem večeru v poročni dvorani (lahko bi ji rekli tudi literarna, mogoče namembnost nakazuje edino glasbeni stolp v kotu, iz katerega predvajajo koračnico ;-).

Domišljeno je beseda, ki stopa v ospredje - scenarij do podrobnosti, preplet branja, Nininih vprašanj in tvojih odgovorov, kitarskih predahov na pravem mestu in malo branja nas drugih - pa seveda luštkan power point (ki ni nobena garancija, da bo prireditev boljša) - bil je nevsiljiv, iskren, nenačičkan, z dolgimi časi, kratkimi mislimi, svežinkami bi jim rekla - in spet - izbranimi, pp je potekal v neskončnost in ravno zato ni bil moteč - nismo bili utesnjeni, češ: kam naj zdaj gledam, kaj naj poslušam, da česa ne zamudim. Počutila sem se (in se še) osveženo s tvojimi tremi razlogi; Zaskorjeno, Pravljicami z otoka Puklmec in nasmejano ob odlomku iz Treh razlogov.

Vsekakor bo treba ta večer ponoviti tudi drugje, ker je zrel, dovršen in dejansko prinaša za vsakega nekaj (čeprav se zdaj sliši kot zguljenka) - ah, morate doživeti, da bi mi lahko pritrdili ali argumentirali nasprotno ;-))

Čestitke - Kerstin in vsej ekipi!
Ana

Zastavica

Andrejka

Poslano:
07. 09. 2009 ob 22:33

Kerstin, ti je ostalo še kaj lubja, ali si se čisto odskorila? Vsekakor čestitam ti za uspešen nastop. Žal mi je, da nisem mogla pripluti gor z Jadrana. Ostani še naprej tako originalna. Se vidimo v Žužemberku.

Lp
Andrejka

Zastavica

Jure Drljepan (JUR)

Poslano:
07. 09. 2009 ob 23:19

Čestitke Kerstin!

Tudi mene ni bilo, ker sem ob istem času bil na poroki (nečakinje)
v Zagrebu.

JUR

Zastavica

breza

Poslano:
08. 09. 2009 ob 20:36

Kerstin, čestitam na uspešnem večeru in srčno ti želim še veliko podobnih! Sploh ne dvomim v to, da jih bo še in še in še … In da bodo uspešni! Drugače niti ne more biti, ker je tvoj pesniški jezik sočen in (po)poln kot zrela lubenica :). Upam, da bom naslednjič lahko prišla.
Če med Anine in tvoje besede prilepim še kakšno sliko znanega obraza, dobim občutek, kot da sem bila prisotna – tako lepo sta opisale dogajanje v Poročni dvorani. Na mojo žalost (a na tvojo srečo!) nisem mogla priti … zamisli si, da bi sredi branja začela kašljati in kihati … vso pozornost prisotnih bi nase pritegnila :).

Zastavica

Leona

Poslano:
08. 09. 2009 ob 20:52

Pridružujem se čestitkam. Mislim si, da je bilo čarobno. Spremljam, kar se dogaja, vendar se podobnih dogodkov zaradi "domačijskih zadev" trenutno ne udeležujem. Tako da vam želim čudovito druženje v Žužemberku (če pa se zadnji hip kaj obrne, se pa verjetno lahko infiltriram med poslušalce?)
Lp vsem d

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
09. 09. 2009 ob 14:15

Hvala vsem! Morda pa se celo v Ž. vidimo, ali pa na drugem lit. večeru, ki bo tistim iz osrednje SLO in okolice bliže ... :)

Omenim naj še to, da je za presenečenje na lit. večeru poskrbel tudi upokojeni prof. kemije Stanko Lodrant, ki izdeluje pobarvane lesoreze (ne vem, ali sem to prav povedala - Gregor, Ana, vidva sta stvar videla, bi to poimenovala kako drugače?) - skratka, na deščici je vdolbena in pobarvana podoba, in sicer motiv iz prevaljske legende o treh utopljenih grofovskih hčerah, ki sem jo opisala v NA JEZERU {legenda} . Prej je g. Lodrant pod sliko zapisoval "Nekoč je bilo jezero ...", odkar pa pozna mojo pesem, uporablja prva dva verza te pesmi. Iskreno sem navdušena, kadar vidim, da pesem spet na nek (nov, zanimiv) način zaživi med ljudmi.

Naj kar tukaj omenim še, da mi je naša članica Romana Novak že pred časom poslala zgoščenko z videoposnetki interpretacij mojih bajž, kot so jih brale članice njene skupine. Zelo doživeto! Tako gre pesem v svet ... - a takšna slovesa niso boleča, temveč navdušujoča. Hvala tudi tebi, Romana!

Kerstin

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
25. 09. 2009 ob 23:51

Tukaj je še nekaj fotk z našega odskorjanja, ki je bilo, kot lahko vidite, zelo smejoče. :)))

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2381584&id=669129349#/photo.php?pid=2381584&id= 669129349

Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!