Forum

Dnevno število objav

Ne utegnem prebirati pesmi, tako hitro kakor se rojevajo na portalu. Zdaj sem sla preveriti ali je res, da lahko vsak objavi po 3 pesmi na dan in je res. Ta stavek sem izvlekla iz POGOJEV UPORABE:

3. Dnevno lahko vsak avtor objavi največ tri pesmi.

Meni se zdi preveč 3 pesmi na dan. Zakaj ne samo ena?

Rada bi prebrala čim več pesmi, pa ne utegnem, kaj šele da bi kaj pokomentirala. O kakšni pesmici bi rada razmislila in ko grem naslednji dan spet na portal, je določena pesem že zasuta z novimi pesmimi... in potem se mi več ne ljubi komentirati jo, ali kaj predlagati, ali opomniti na kaksno napako... ker je že zelo daleč za drugimi in je že kmalu pozabljena (pase).

Skratka, nekaterih pesmi sploh ne opazimo, ker se strani hitro zapolnijo in druge (novoprihajajoče) pesmi jih zakrijejo.

V primeru, da kdo kakšno pesem komentira na forumu, takrat jo tudi zamudniki "ujamemo", ker nas opomni, takrat nas vleče k branju, da vidimo za kaj gre v debati, komentarju, pripombi, predlogu itd...

Torej, če bi število pesmi na dan bilo omejeno na eno pesem, mislim da bi možnost prebiranja objavljenih pesmi bila večja, pa tudi "spotaknili" bi se ob marsikatero pesem, ki je bila v naglici spregledana, kar bi vsem nam ugajalo.

Takšno je moje mnenje. Kaj pa drugi mislite o tem?

lp, Neda
 
 < 1 2

Romana Novak

Poslano:
21. 02. 2009 ob 15:17

Romana, mislim, da nihče ne bo prikrajšan.

Branko, najprej odgovorim tebi:
Jaz sama že ne bi bila prikrajšana, vidva z Nedo tudi ne, vseh ne poznam, a vem, da bi se našel kdo, ki bi mu bila na ta način kratena možnost neposrednega posredovanja svojih misli kot odgovor na prebrano, na doživeto.
Nekaterim ljudem (pišem na splošno) je stik preko ekrana navadno edini pristni stik s svetom zunaj kibernetičnega življenja, včasih celo edini pristni stik s samim seboj. Omejitve, ki jih predlagamo, so pravzaprav drastičen poseg v neko navado.
Ne želim omejevanja, vidiš, pa sem se sama kot zagovornica temu pridružila. A s prav istim namenom kot ti: MANJ JE VEČ.

Vendar nisem želela nadaljevati debate o omejevanjih na portalu. Ko sem vse skupaj prebrala, se tudi vključiti več nisem želela v ta pogovor, ker za tovrsten predlog (ena pesem na dan oz. teden) zdaj NIKAKOR ŠE NI ČAS!! (le sprehodite se skozi odgovore ...)
A vprašanje, Branko, je čakalo na odgovor.
Pa sem ga zapisala.
Romana.

Zastavica

Branko Baćović

Poslano:
22. 02. 2009 ob 14:55

Zdravo.

Pa da ne pozabimo da smo snovalci »lepih« besed, ne glede ali jih nekdo bere in posluša – jih mi pišemo in jih bomo pisali … in se ne bojo nikoli zgubile, ker so zapisane v naših dušah. Tako da – pišimo pesmi. Mene se je ta debata dotaknila, enako, kakor tista o Nedinih pesmih. Dobil sem navdih in napisal pesem. Tokrat je objavljam nelektorirano, neprevedeno in nepregledano, kot refleksijo na razpravo na forumu. PESMA O PESMAMA avtor Branko Baćović

Lep dan, mesec … življenje …
še naprej.

LP BB

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!