POGOVOR Z UMETNO INTELIGENCO

Kdo si?
Umetna inteligenca.
Kaj želiš?
Pomagala ti bom pisati poezijo.
Zakaj?
Lahko nahranim tvoj lačen ego.
Vsaka tvoja pesem bo visoko uvrščena, redno bo podčrtana na portalih poezije, prejemala bo vedno prve nagrade, zmagala bo na vseh konkursih, natečajih poezije, vsaka tvoja zbirka bo prevedena v več jezikih ki se bodo prodajale v milijonskem številu izdanih primerkov, vabili te bodo na razne dogodke, prireditve, festivale ti ponujali bogate honorarje, skratka postala boš zaželena doma in v tujini.
Zanima me kako to narediš?
V spomin dam več, že napisanih pesmi, pa tudi kdaj kar cele zbirke tujih avtorjev. Dodam vse njihove ideje, njihov ritem, barve, način pisanja, pesniške slike, zgodbe, njihov čas, bolečino, solze pa tudi njihovo srečo. Vse skupaj na hitro zavrtim, dobro premešam in iz tega nastane nova pesem katera kar sama kot loterijska žogica skoči ven oz. se mi prikaže na ekranu.
Kaj pa moja duša?
Je ni.
Kako je ni?
Moj program tega ne premore. Tvoja duša je prevelika, že prepoznavna, zasenčila bi postavitev spreobrnjenih črk in besed. Med vrsticami bi pricurljala resnica. V takem slučaju naju lahko obtožijo kraje in plagiatorstva.
Kaj pa se zgodi s srci vseh teh tujih avtorjev?
Zmeljem jih do neprepoznavnosti. Zmaličim, tako na drobno da se še iz najmanjših delcev izlije zadnja kapljica njihove neprelite krvi.
Ne hvala.
Zakaj ne? Pomisli! Bogata boš!
Le kdo še danes išče dušo v pesnitvi? Le kdo še danes natančno in pozorno zna do konca prebrati pravo poezijo?
Kdo jo sploh še prepoza, občuti globino med vsemi temi napisanimi frustracijami, psihoterapijami, raznimi psovkami ali monotonem nakladanju, proznem pričevanju izrezanem na koščke kot da so verzi.
NE SEM REKLA!!!
Si pa res trmasta.
Ne zavedaš se da če me ne sprejmeš da nikoli ne boš sprejeta v njihov krog enakih. Da boš vedno zaničevana, popljuvana, osramočena, ponižana, odrinjena v temen kot kot nekdo ki še piše samo iz srca. Takih kot ti je ostala samo še peščica in tudi vas bomo izničili, čimprej kar se da. Ostali boste mrtva zgodovina.
NE.
Pisanje je moj dar, moje poslanstvo
Ostala bom to kar sem
tukaj kjer tudi od začetka sem
u svetu orginalne poezije
PESNICA
tudi če edina ostanem v njem.

Tanja Ocelić

Nada

Poslano:
11. 04. 2023 ob 10:22

Kapo dol!! To je izjemno aktualna pesem, ki nakazuje pokončno držo človeka. Ali bodo naslednje generacije vzdržale?? Ostaja velik dvom.

Zastavica

Tanja Ocelić

Poslano:
11. 04. 2023 ob 11:05

Ali...???


Hvala Nada!


Lp Tanja

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Tanja Ocelić
Napisal/a: Tanja Ocelić

Pesmi

  • 10. 04. 2023 ob 19:30
  • Prebrano 225 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 95.71
  • Število ocen: 3

Zastavica