Forum

Urška 2022 in podelitev Mentorjevega feferona

V petek, 14. 10. 2022, je v Slovenj Gradcu potekal prvi dan festivala mlade literature Urška. Dopoldanski čas je bil namenjen srečanjem finalistov s srednješolci, ki so prebirali njihovo literaturo. Sledila je predstavitev prozne prvenke lanskoletnega uršljana Alexa Kama Devetaka Nedaleč. Z njim se je v Čajnici peč pogovarjala lanskoletna državna selektorica in pisateljica ter mentorica pri nastajanju te knjige Nataša Kramberger.

Na začetku slavnostne prireditve v novi dvorani šolskega centra Slovenj Gradec je bil najprej podeljen Mentorjev feferon za najboljšo protestno pesem Ne bi poetu pustil, ki jo je prejel Dominik Lenarčič.  Pesem je zelo dobro uglasbila in izvedla kantavtorica Dunja Vrhnovnik. Sicer je na razpis prispelo 113 protestnih pesmi, žirija v sestavi Ksenija Jus, Matej Krajnc in Joseph Nzobandora-Jose je izbrala Dominikovo pesem za zmagovalko - čestitke tudi v imenu portala Pesem si!

Letošnji državni selektor, pesnik in urednik Gregor Podlogar je izmed 20 nominiranih mladih avtorjev na regijskih srečanjih Urške v finale uvrstil Katjo Kožuh, Emo Odro Raščan, Mojco Petaros, Ines Tobias in Vida Karlovška, ki je bil na koncu izvrstne plesno glasbeno dramske prireditve gimnazijcev v režiji Toma Novosela razglašen za novega uršljana 2022. Čestitke vsem nominirankam in uršljanu 2022!

Hvala za prijetno druženje vsem, še posebej JSKD RS in Barbari Rigler ter domačinom, zaradi katerih je Urška v Slovenj Gradcu vsako leto nepozabno doživetje.

 Dominikl Lenarčič na podelitvi mentorjevega FeferonaSkupinska slika ustvarjalcev Urška 2022, Slovenj GradecDominik Lenarčič na podelitvi Mentorjevega Feferona v Slovenj Gradcu

 

Ananda

Poslano:
02. 11. 2022 ob 15:31

Bravooooo, Dominik! ❤❤

Zastavica

koni

Poslano:
02. 11. 2022 ob 19:11

To je pa res lepa novica, Dominik. Iskrene čestitke

in na nove zmagovalne pesmi ti kličem,

koni

Zastavica

Dominik Lenarčič

Poslano:
04. 11. 2022 ob 20:04

Hvala obema! :)

Zastavica

Komentiranje je zaprto!