Uredništvo

Pesem.si urejamo:

mag. Ana Porenta, glavna in odgovorna urednica
Lidija Brezavšček - kočijaž, urednica
dr. Sara Špelec - urednica
Luka Benedičič  - Mladi pesnik - urednik
Helena Zemljič - Mala senca - urednica

 

Gregor Grešak - skrbnik portala
dr. Tine Dolžan - soskrbnik portala
Žiga Stopinšek - Sigi - soskrbnik portala


Uredništvo lahko kontaktirate na [email protected]

Gregor Grešak

 < 1 2 3 4 5 6 > 

filia

Poslano:
09. 07. 2017 ob 17:37

Ali je res?

Mislim, da vsaj štiri leta spremljam portal. Nikogar ne poznam osebno, torej se na simpatijo- antipatijo ne nameravam sklicevati. Rada imam pesmi, tako kot imam rada veliko stvari. Pišem, ker je to moj način notranje terapije, čeprav pesmi tudi zelo rada podarjam. Priznam; verjetno sem rahlo zarjavela v času, vendar se učim. Kar se ocenjevanja tiče, tukaj igra vlogo mnogo faktorjev. Berem in veliko pesmi seže globoko vame, zakaj jih potem ne bi ocenila? Sem pa na žalost opazila, da je veliko družbeno- kritičnih pesmi spregledanih. Še vedno obstaja preveč tabujev in veliko premalo tolerance. To nikoli ni bilo poslanstvo pesnikovanja! Sem tudi na tem področju zarjavela? Seveda je očitno, da so pesmi z lahkotno, sončno, pozitivno tematiko bolje sprejete, vendar, tako kot sem napisala v enem izmed komentarjev: "Brez sonca ne vidimo senc." Pesmi senc ne srkam kot klica po pomilovanju, objokovanju ..., sprejemam jih kot sestavni del življenja in jih nikoli ne kategoriziram kot patetiko. Nikoli ne veš, kdaj se bo kdo valjal v blatu in nimamo vsi enakih sposobnosti pobiranja. Tukaj nismo za to, da sodimo, ampak, da vidimo.

Veliko ljudi, katerih dela sem spoštovala, je poniknilo. Pogrešam jih, vendar izbira je svojstvena.

Absolutno, tudi urednice so samo ljudje, enako kot vsi podvržene vsem dejavnikom, čeprav so daleč od amaterstva. Včasih se vprašam: "ZAKAJ?" Zakaj poniknejo biseri besed? Imam sploh pravico? Sama sem se veliko naučila in za to sem hvaležna.

Pridejo trenutki, ko bi bila raje vse prej kot človek.

Vsem vam želim vse dobro, drugače ne znam ...

"filia"

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 07. 2017 ob 18:03

Filia, hvala za razmišljanje, ampak "biseri besed"  poniknejo izključno zaradi volje njihovih tvorcev. Ta portal ni tu zato, da bi drug drugega samo kovali v zvezde, ampak tudi zato, da poskusimo malo pesniško zrasti. Pomoč urednikov in članov portala naj ne bo mišljena kot odganjanje s pesem.si.

Vemo, da so poeti "občutljive duše", ampak vsakdo ima možnost izjaviti, napisati, da ne želi uredniškega komentarja in potem to tako je. Glede podčrtank pa le to, da nas je 5 urednic in okuse imamo različne, imamo pa točno določene kriterije in dobre pesmi že pridejo na svoj račun. Še enkrat pa poudarjam to, kar smo že mnogokrat napisali: uredniška ocena se pač ne more ozirati na glas bralcev, najbrž nihče ne potrebuje razlage, zakaj je temu tako.

Vsem pesnikom želim malo več potrpežljivosti, odprtosti, tolerance, predvsem pa zaupanja v naše delo.

In lepo poletje, tudi pesniško.

Lp, lidija


Zastavica

filia

Poslano:
09. 07. 2017 ob 18:50
Spremenjeno:
09. 07. 2017 ob 19:12

Popolnoma razumljivo. Nisem razmišljala o kovanju v zvezde. Iz kritik in pomoči se učim. V mislih sem imela samo raznolikost okusov, kar razbija monotonost. Napisala sem, da marsikoga pogrešam; pesniško, da ne bo pomote. Vidim, da nisem bila dovolj razumljiva.

Kar se pa tolerance in zrelosti tiče; oprosti, včasih imam občutek, da sem v otroškem peskovniku.

Hvala za vse

"filia"

Zastavica

modricvet

Poslano:
10. 07. 2017 ob 12:21

Da, res je, na portalu se ljudje menjajo, tako pisci kot uredništvo. Obstajajo pa tudi stalnice na obeh straneh.

Ena od možnosti, zakaj nekdo ponikne, je tudi ta, da presahne navdih, ideje za pisanje ali volja.

Moram pa priznati, da imajo sedaj novinci na portalu bistveno več spodbude kot so jo imeli pred 6, 7 leti.


LP, mcv

Zastavica

triglav

Poslano:
20. 09. 2017 ob 10:17

Včeraj se je na portalu zopet pojavil nekdo, ki takole oglašuje svoje sposobnosti:

prilagam kopijo oglasa, in upam, da bo skrbnikom portala čim prej uspelo vzpostaviti red in po možnosti zaščito, da se v bodoče taki neljubi vpadi ne bi več dogajali.


lp uredništvu in skrbnikom

-----------------------------------------------------------------------------------------------


zdravo

Živjo kako gre? prosim, oprostite, ker sem osvojil vašo zasebnost skozi ta medij, moje ime je Lydia, jaz sem mlada dama, ki iščejo pravo prijateljstvo in upam, da mi boste dali priložnost, da se kljub starosti ali razdalji dobro zavedamo, da mi odgovorite preko mojega e-poštnega sporočila [ [email protected] ] za več podrobnosti o meni skupaj z mojimi slikami v redu. [ [email protected] o m ]


Zastavica

ajda

Poslano:
20. 09. 2017 ob 18:08

Ja, spet razsaja)

lp, ajda



Zastavica

Katica Badovinac

Poslano:
20. 09. 2017 ob 19:17

Osobno sam primila jučer poruku s istim sadržajem kao i Triglav. Takve poruke ignoriram i smatram ih neprimjerenim, te ih odmah brišem, ako se pojave kao komentar u objavi neke pjesme obavijestim Uredništvo.

Sigurno ima načina da se ustanovi s koje IP adrese je stigla neka poruka, a to znači da taj anonimus i nije tako anoniman kako on misli. Osuđujem sve koji nemaju tri čiste otvoreno iznijeti svoje mišljenje osobi ili pjesniku protiv kojega nešto imaju. Nema potrebe uvlačiti i ostale korisnike Portala u svoje probleme.

Mišljenja sam da Pesem.si ima svrhu oplemeniti svakog tko voli čitati i/ili pisati poeziju i moje pohvale svim urednicima kao i pjesnicima koji se trude da tako i funkcionira.

Svima šaljem lijepe pozdrave!

 Katica

Zastavica

filia

Poslano:
20. 09. 2017 ob 19:24

Torej je sporočilo včeraj zvečer prodiralo kot laserski žarek ... Strinjam se s Katico.

Pozdrav vsem     "filia"

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 09. 2017 ob 21:04

Tudi urednice smo dobile tako sporočilo na ZS, očitno gre za smetenje in bosta naša skrbnika to uredila,

mi pa pišemo in beremo naprej ...

lp, Ana

Zastavica

Lea199

Poslano:
21. 09. 2017 ob 22:48

Strinjam se s Katico in Ano.

Pišimo in berimo naprej. 

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
21. 09. 2017 ob 22:50

Se strinjam s Katico in Ano.

Pišimo in berimo naprej.

Lp, Lea

Zastavica

modricvet

Poslano:
26. 09. 2017 ob 16:23

Tudi jaz sem dobila enako. Upam, da je uporabnik že odstranjen.

Kot pravi Katica, tudi jaz običajno ignoriram taka sporočila (no, izjemoma reagiram tukaj v komentarju).


LP, mcv

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
28. 09. 2017 ob 08:06

Uporabnik je bil odstranjen takoj po tem, ko smo odkrili prvo sporočilo. Žal pa so sporočila, ki jih je poslal ostala. Prosim, če jih preprosto pobrišete. Hvala vam!

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 09. 2017 ob 22:18

Glej, glej, oba moja komentarja sta "priplavala" iz error 520 močvirja. V zadnjem času je moteno tudi komentiranje, ne zgolj ocenjevanje.

Razen tega je premikanje po forumu počasno, res da nimam vedno dobrega signala, a na drugih spletnih mestih nimam takih težav.

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 09. 2017 ob 22:19

Morda se dvigne tudi nocojšnji komentar :(

Zastavica

WALTER Amigo

Poslano:
02. 03. 2018 ob 08:44

... Mimogrede Sem Opazil Nekaj (Zakompleksiranih) "Pripomb" ... Tako Da Bom "Kratek", Glede (Nekakšnih) "Zaplankanih" Misli ...

Začnimo Pa s Tem:  Ali Je Cirilica Ali Latinica ...? Kolikor Vem - Nobenemu Ni Potrebno Ničesar Brati ... Nobeden Nobenega v Ničesar Ne Sili ...

In Ali Je - Kitajščina, Francoščina, Mongolščina, Španščina, Angleščina ... Ni Pomembno - Pomembno Je Da Je PESEM ... Saj Vsaka Pesem Ima (Svojo) DUŠO ... In DUŠA Ima Svojo PESEM ...

Če Kdo Katerega "Jezika" Ne Obvlada ... To Pomeni Samo To - Da Je Sam Osiromašen ... Če Je Pesem Napisana v "Jeziku" Ki Je Nam Nepoznan ... To Ne Pomeni Da Je Tudi Pesem Osiromašena ... Kvečjemu Je Sama Oseba Osiromašena - Ker Ne Pozna "Jezika" ... NE Pa Tudi Obratno ... Vsaka Pesem Ima Svojo DUŠO ... Ne Glede Na Človeške Predsodke, Neznanje, Zakompleksiranost ...

In Samo En Preprost Primer - Kaj Če Bi Bila Pesem Napisana v Angleškem "Jeziku" ...? Potem Bi Bilo v Redu...? Pa Čeprav Angleščina Ni Naš Materin "Jezik" ...? Kaj Angleščino, Ki Je Že Skoraj Na Vsakem Koraku - Ste Sprejeli Že Za Svoje ...??

Seveda Nimam Ni Proti Angleščini ... Daleč Od Tega, Ampak - Dajmo Spoštovati Raznolikosti ... Saj Vsaka Pesem Ima Svojo DUŠO .. In Vsaka DUŠA Ima Svojo Pesem - Pa Mi To Znamo Prebrati v Dotičnem "Jeziku" Ali Pa Tudi Ne ...

Pa Lep Pozdrav ... Lahko Pa Tudi "Adio"; Godbay, Chao ...

P.S.

In v ČAST Nam Je Lahko ... Če (In Kadar) Kdo Objavlja Svojo Poezijo Na Našem Slovenskem Portalu, Pa Ne Glede Iz Katere Države Je ... Ali v Katerem Materinem "Jeziku" Piše ... Ne Pa Obratno ...

Zastavica

brezno

Poslano:
18. 03. 2018 ob 13:59
Spremenjeno:
18. 03. 2018 ob 14:00

O, pri točkah so se pojavile stotinke. Zdaj pa bo na življenje in smrt.

:X


Zastavica

Tanja Ocelić

Poslano:
30. 09. 2018 ob 14:03

Zanima me kdo je Luka mladi pesnik (ki je eno mojo objavo nedolgo nazaj podčrtal)ker kot vidim zgoraj ni omenjen med uredniki tega portala? Mimogrede imam še eno željo če lahko?... da bi moje objave pregledovala (samo) Ana Porenta ker zaupam v njene občutke i odločitve kar se tiče mojega pisanja.Hvala vnaprej pa lep pozdrav celotnem uredništvu!

Zastavica

Tanja Ocelić

Poslano:
30. 09. 2018 ob 14:17
Spremenjeno:
02. 10. 2018 ob 09:34

Zanima me kdo je Luka-mladi pesnik ki je ne dolgo nazaj podrčtal eno mojo pesem?Ne vidim ga v zgoraj omenjenih urednikih.Imam pa tudi eno prošnjo...želim si da bi moje objave pregledovala Ana Porenta... ker verjamem in zaupam v njeno pravičnost in občutke za dobro poezijo...hvala vnaprej...lep pozdrav Tanja!

Ana Porenta

urednica

Poslano:
01. 10. 2018 ob 18:53
Spremenjeno:
01. 10. 2018 ob 18:55

Pozdravljena, Tanja,

Luka Benedičič (MladiPesnik) je urednik na portalu od 10. julija letos. Jaz verjamem v vse svoje sourednice in sourednika, ker imajo vsi veliko znanja in pokrivajo lahko tudi področja, ki jim jaz nisem tako kos. Zaradi tega svojega znanja, zmožnosti komuniciranja z različnimi ljudmi in tudi svojega ukvarjanja s poezijo, smo jih tudi povabili v uredništvo.   Glede urednikovanja (ki, kot veš, je naše prostovoljsko in neplačano delo), si razdelimo delo, da so pesmi pregledane in ovrednotene v optimalnem času in glede na to, koliko je kdo lahko (glede na svoje druge obveznosti) prisoten. Tako da to, da bi si člani izbirali svoje urednike, ne bi bilo mogoče. So pa še druge možnosti: prideš lahko kdaj na kako delavnico, odklop ipd., ki se v živo odvija in takrat imaš lahko tistega mentor(ja/ico) na razpolago.

Vse dobro, želim ti (in vsem) čimveč branja poezije in idej za pisanje,

Ana

Zastavica

 < 1 2 3 4 5 6 > 

Komentiranje je zaprto!