Vesna

Narežimo cepiče, in jih shranimo v starinskem plašču. Čas, ko je sok v olesenelem delu lesa in se luža polna vode od ledene sveče (sezitivno) izteka v zaoderje. Ko pride Vesna v cvet, pride tudi on. In gosto bo morje tvojega srca, in ovijalka bršljanovih lasnih priključkov bo ovijala polkna moje srčne mišice. Odpadla zaklopka kredence na porcelanu pušča kaplje dežja. Ledene sveče se ne talijo več. Prišla je odjuga in posušila kapljice v green room - u. Parket se je napojil vode in dvignil je sidro.

 

Neotésan anarhist in odgovoren boem za danes in jutri, ko akt kaže levi iztegnjeni sredinec - vsem nam ! In parket se še kar dviguje. Dosegel je srehe hiš. Do dimnikov ne zmore. Razprem dežnik, da iz lasnih priključkov Božji urin čredi ovác, ne spere ubrizganega značaja. Razprem ga, da voda ne odplakne še mene.

 

Popkovnica je pretrgana. Popki žafrana se celijo. Kmalu bo konec te zime in preštevali bomo žrtve. Ducat njih skrivomà kuka iz žepnega predela suknjé - zeléni zavist na polju, in cepivu pojenja učinek.

 

Kriv bo dvignjen parket, kriv bo mesec v letu, ki je ustvaril ledene podobe. Kriva bo Vesna. Krive bodo zimske počitnice šolarjev in vremenske razmere. Krive bodo žabe na Ljubljanskem barju, ker so se parile brez zaščite. Kriva bo voda, ki je dvignila prah do podstrešja.

 

Tretji val... Dobrodošel v naših srcih. 

Jernej Jager

Tanja Ocelić

Poslano:
22. 02. 2021 ob 08:46

Kot pravim...vedno nekaj novega, nevsakdanjega... za prebrat! Bravo... LP Tanja

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
22. 02. 2021 ob 10:26

Tanja !Najlepša hvala. Se trudim vsak dan znova nekaj spisati - spesniti. Lep dan želim! Lp

Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
25. 02. 2021 ob 21:44

Tudi ta pesem je odlična!

Se mi pa zdi, da sta v pesmi dve perspektivi. Nekaterim je to zelo všeč, jaz pa mislim, da je že "ena sama zgodba" čisto dovolj za celoto, zato bi pesem precej skrajšal. 

Lp!

Jošt Š.

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
25. 02. 2021 ob 21:58

Hvala za izraženo mnenje! Bom razmislil za naprej! Hvala :) Lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 22. 02. 2021 ob 06:53
  • Prebrano 419 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 148.54
  • Število ocen: 6

Zastavica