Forum

Katarina Juvančič: Video virtualni večer

Katarina Juvančič je kantavtorica, uspavankoholičarka in - tako kot večina samostojnih delavcev v kulturi - en lumpenprekariatski multipraktik. Včasih se ji uspe tikati tudi s poezijo, ki, podobno kot njeni songi, črpa iz bogatega izpovednega sveta človeških usod in sentimentov ter gradi most med sodobnimi trendi in ljudskimi načini pesnjenja in senzibilnosti. V duetu z Dejanom Lapanjo je ob številnih glasbenih gostih iz Slovenije in tujine posnela tri odmevne avtorske albume - Selivke (2012), Hope's Beautiful Daughters (2014) ter Vmesje (2017). Pripravlja četrti album z delovnim naslovom Težkonočnice, na katerem bo predstavila avtorske uspavanke za odrasle. Ko bo velika, bo morda tudi pesnica, pisateljica in terapevtka. Še večji multipraktik, torej.

 
Obiščite tudi njeno spletno prebivališče: http://www.katarina-dejan.com/sl_si, na katerem lahko prisluhnete njenim imenitnim skladbam.
S Katarino Juvančič se je pogovarjala Ana Porenta nekega lepega februarskega večera še pred karanteno. Prisluhnite, odzovite se in vprašajte Katarino, če vas še kaj posebej zanima.
Vableni k ogledu.
 
 

breza

Poslano:
07. 06. 2020 ob 23:03

E pa, punci, mene nista uspavali! Nasprotno, še zmeraj imam na stežaj odprte oči  in ušesa, seveda ;-)). Čestitam na tankočutni in zanimivi predstavitvi! Hvala za neskončni užitek ob poslušanju.  Katarina, prijetno si me presenetila in navdušila z občutnim branjem poezije, vsa si stkana iz blagoglasja!

Lp, Dada

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
25. 06. 2020 ob 10:53

Hvala, Breza, da si prisluhnila večeru in za navdihujoč in božajoč komentar,

lp, Ana

Zastavica

Sara Špelec

urednica

Poslano:
02. 08. 2020 ob 19:40

Končno sem si ogledala in uživala ob zanimivem pogovoru in imenitni poeziji - čestitke!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!