Forum

Virtualni večer: Liter jezika

V torek, 16. 4. 2019, smo v virtualnem večeru predstavili študentsko literarno revijo Liter jezika. Z urednicama Heleno Zemljič (ki jo poznamo tudi kot urednico na Pesem.si) ter Danijelo Sekej, urednico za kritiko pri Litru jezika se je pogovarjala Jasna Janež. Klepetali smo o uredniškem delu, zgradbi Litra jezika in avtorjih ter seveda o poeziji  ...

Liter Jezika

 

Danijela Sekej in Helena Zemljič sta študentki v zadnjih letih študija na Filozofski fakulteti v Mariboru na Oddelku za slovanske jezike in književnosti, v okviru katerega izhaja tudi revija Liter jezika. Obe navdušenki nad jezikom v literaturi in zunaj nje, v vseh možnih kombinacijah, priložnostih in slučajnostih. Z revijo se ukvarjata prvo leto (no, Danijela je imela pred tem že poskusno dobo s prejšnjim uredništvom), Helena predvsem s poetičnim delom, Danijela s kritiškim. Obe prepričani, da tako kot kritika potrebuje literaturo, tudi literatura potrebuje kritiko.

 

 
 < 1 2 3

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 04. 2019 ob 22:31

Drage naše gostje, zdi se mi, da bi tale virtualni večer lahko trajal vso noč - Jasna se nam je nekam zgubila, zato bi vam jaz postavila še zadnje vprašanje (ki mene tudi kar naprej žuli): upam, da vama ob uredniškem delu vseeno uspe ukrasti kaj časa za lastno ustvarjanje. Kaj snujeta? Bo vajino nadaljnje vključevanje v svet (po študiju) povezano tudi z literaturo?

Zastavica

Danijela Sekej

Poslano:
16. 04. 2019 ob 22:36

Jaz bom najbrž še naprej iskala fokus v življenju, lahko da bo ta tudi literarne vrste. :)

Zastavica

Helena Zemljič (MalaSenca)

urednica

Poslano:
16. 04. 2019 ob 22:37

Danijela zagotovo snuje roman za kresnika.

Jaz sem bom po svojih opažanjih literaturi težko izognila ... Če ne drugače, se bo poezija vseskozi pojavljala v zvezkih (ki se morda morda razvije kdaj v zbirko), če pa ne bo šlo tako, pa bodo knjige zmeraj na policah za branje (in kritiško vrednotenje! ;))

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 04. 2019 ob 22:37

Nalepša hvala, da sta si vzeli čas za klepet na pesem.si.

Hvala tudi vsem, ki ste bili z nami in tistim, ki se nam pridružite kasneje. Helena in Danijela bosta še kaj pokukali sem in odgovorili  še na kako vprašanje ali mnenje, ki se bo pojavilo v naslednjih dneh.

Še na Litre jezika, s hekolitrsko močjo!

Zastavica

Helena Zemljič (MalaSenca)

urednica

Poslano:
16. 04. 2019 ob 22:41

Najlepša hvala Ani in rožmarinu, da sva lahko kaj povedali. :)

Vse ostale mimobralce pa vabiva, da pošljete kak svoj prispevek (radi beremo vse) ali pa se oglasite na FB strani (dokler se ne pojavi bolj sofisticirana). :)


Lahko noč.

Zastavica

rožmarin

Poslano:
17. 04. 2019 ob 09:15

Hvala vsem, ki ste sodelovali! Včeraj me je dobesedno zmanjkalo :)

Zastavica

 < 1 2 3

Komentiranje je zaprto!