tesnoba kokosa

tesnoba, ki jo čuti

kokosov oreh

ko je prisiljen

razpreti se

in izliti

svoje mleko

iz lupine

Luka Benedičič - Mladi Pesnik

Sara Špelec

urednica

Poslano:
22. 04. 2018 ob 22:05

Zelo simpatično, domiselno in ljubko-otožno, vsekakor pa predlagam, da spremeniš naslov, ker je škoda, da se pri tako kratki in zgoščeni pesmi naslov podvaja z verzi.

In pa še: "ko se je prisiljen razpreti in izliti itd." ali pa "ko je prisiljen razpreti se" je veliko bolj smiseln vrstni red. Če se odločiš, da ni vejic, naj jih ne bo nikjer - ali imaš za eno in edino kak poseben razlog?

Na svobodne kokose, Sara

Zastavica

Luka Benedičič - Mladi Pesnik

urednik

Poslano:
22. 04. 2018 ob 22:32

Hvala, luštna pripomba! S tem, kar izpostavljaš, sem se precej trudil. Ni mi všeč 'se je prisiljen razpreti', ker je preveč dolgovezno, 'se razpreti' mi je fajn, ampak ne vem, če je pravilno, medtem ko če uporabim 'razpreti se', mora potem slediti še 'in izliti se', kar pri 'se razpreti in izliti' ni potrebno. Ne vem ... Morda bi moral uporabiti kak drug glagol  :)

Sistem pri vejicah imam pogosto tak; na način, da se verz nikoli ne zaključi z vejico, medtem ko znotraj samega verza pa vejice so.

Naslov je bil pa v bistvu razlog, da sem sploh napisal pesem. Nekako luškan se mi je zdel. Vem, da na portalu zmoti, da se ponovi s prvim verzom, ker je tekst tako na kupu, ampak mi je nekako simpatičen in bi ga vseeno obdržal.


Na svobodne kokose!

MP


Zastavica

Luka Benedičič - Mladi Pesnik

urednik

Poslano:
22. 04. 2018 ob 22:33

Kaj pa takole?

Zastavica

Sara Špelec

urednica

Poslano:
22. 04. 2018 ob 23:16

Hm, meni se zdi tako v redu, vejica sprejeta. Glede naslova verjamem, ampak včasih je prvotni impulz tisti, ki ga moraš tkati v vsebino in ne v naslov - tako se mi zdi tudi v tem primeru; ali sploh potrebuje naslov? Ali pa naslov Tesnoba, potem pa nadaljuješ, ki jo čuti "kokosov oreh" itd.?

Zastavica

Luka Benedičič - Mladi Pesnik

urednik

Poslano:
23. 04. 2018 ob 00:26

Joj, Sara, oprosti. Meni je takole res simpatično :)

Če si čez nekaj časa premislim, ti javim! Ampak zaenkrat bi res pustil takole, čisto iz neke osebne preference, igrivnosti, ki jo izraža naslov ... 


Nočko,

MP

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Luka Benedičič - Mladi Pesnik
Napisal/a: Luka Benedičič - Mladi Pesnik (urednik)

Pesmi

  • 05. 04. 2018 ob 19:00
  • Prebrano 443 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 30.1
  • Število ocen: 1

Zastavica