senryu

Noč nad Razkrižjem.

Na žico nabodene

sanje Arabca.

petja

 < 1 2

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
03. 04. 2016 ob 14:09

Lej, Polde,  se čisto strinjam s tabo, kriza je le v tem, da se na čisto racionalne pomisleke potem lepijo razni primitivci, rednecksi in folk, ki o stvari nima pojma, ven pa potem pridejo razni ekstremizmi,  ki so v končni fazi na istem nivoju kot dejanja islamistov .... Potem smo pa tam, kjer si tisti, ki vse rulajo,  želijo, da smo ...

(Res ne vem, če smo na pravem mestu za te razprave, no, delno smo, saj je zgornja podčrtanke vzpodbudila reakcije ... no, vseeno mislim, da je čas, da zaključimo s tem in gremo dalje, kaj meniš?)


Lp, lidija

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
03. 04. 2016 ob 14:45

ne vem,  zakaj  bi bili deloma na napačnem mestu, no ja, sem pa povedal, kar sem mislil, za druge pa ne bi vedel. če nihče ne bo nič več komentiral, sem zagotovo že šel dalje.


lp

Zastavica

dimitrij

Poslano:
03. 04. 2016 ob 15:00

Ne želim polemizirati, rad bi  izrazil le svoje osebno mnenje. Petjin senryu je dober in večplasten, morda celo bolj, kot je sama avtorica predvidevala. V njegov center postavlja bodečo žico, kot objekt cinizma, absurdno prepreko, ob kateri se razblinjajo vse sanje. Tako tiste o rešitvi lastnega življenja in življenja svojih otrok, kot migrantove sanje o boljšem življenju; in seveda tudi sanje tistih, ki v svoji zablodi sanjajo o trinajstih devicah, s katerimi se jim bo, za njihovo delo, zahvalil sam Alah. 

In tu je še Razkrižje ( križišče ), ki na nek simboličen način predstavlja sečišče pogledov in mnenj posameznikov, ki na bodečo žico nabadajo svoje vrednote, kakor tudi svoje predsodke, pa institucionalne deklarativnosti,…..

Ja Petja, senryu je dober!


Čestitke in lep pozdrav

Dimitrij

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
03. 04. 2016 ob 15:54
Spremenjeno:
03. 04. 2016 ob 15:55

Tistih drugih sanj, o katerih sem govoril, da obstajajo,  tale Senryu vseeno ne vsebuje. Bilo bi pravo čudo, če bi se dalo v zvezi s to temo v tako kratki obliki povedati dve povsem nasprotni stvari.

Razkrižje je posrečeno, Senryu ni slab, meni bi se pa bolje zdelo, če bi namesto arabec preprosto pisalo begunec. Dalo bi se nabadanje sanj na žico morda izraziti tudi drugače, stopnjevati recimo tako nekako, da gmote ljudi  ali kaj podobnega nabadajo sanje, ne le en človek, ki je zgolj z arabskim poreklom precej ohlapno opredeljen. Begunci, migranti, ki prihajajo, pa niso le Arabci.

lp 



Zastavica

dimitrij

Poslano:
03. 04. 2016 ob 16:40

Polde, popolnoma se strinjam s teboj glede besede Arabec, saj so med prišleki tudi Iranci, Pakistanci in drugi, ki niso Arabci. Tako bi to besedo lahko nadomestia z besedo begunec, a nekaj je tudi umetniška svoboda. Kakorkoli, senryu se mi zdi dober.


Pozdrav!

Dimitrij

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
03. 04. 2016 ob 16:54
Spremenjeno:
03. 04. 2016 ob 16:55

Seveda, Dimitrij, je umetniška svoboda, saj nisem rekel, da bi morala. Niti nisem predlagal.

le še en link kapo dol Arabca o arabskem rasizmu,  ker se večini res ne sanja ...

lp

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

petja
Napisal/a: petja

Pesmi

  • 24. 03. 2016 ob 21:04
  • Prebrano 2301 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 468.35
  • Število ocen: 15

Zastavica