Forum

5. LITERARNI NATEČAJ DPM BELTINCI – POEZIJA 2015

5. LITERARNI NATEČAJ DPM BELTINCI – POEZIJA 2015 (7.10.2015 - 31.12.2015)

Šolarji, dijaki, študenti, vsi mladi po srcu … – literarni ustvarjalci in zlasti anonimni pisci, ki svojih del še niste predstavili javnosti ali pa ste jih že in bi jih radi znova – vsi prav lepo vabljeni, da nam pošljete svojo najljubšo, še neobjavljeno pesem.

Javni natečaj razpisujemo v naslednjih kategorijah:

a)OSNOVNOŠOLCI DO (vključno) 7. RAZREDA

Priporočamo tematiko razigranosti, navihanosti in zanimanja.

 

b) OSNOVNOŠOLCI OD 8. RAZREDA NAPREJ IN DIJAKI

Ustvarjalci v tej kategoriji naj se poskušajo približati tematiki drugačnosti.

 

c) ŠTUDENTI, MLADI PO SRCU (ZAPOSLENI, UPOKOJENCI …)

Poljubna tematika.

 

Avtorji pesniških besedil pošljite eno še neobjavljeno pesem, označeno s šifro,

1) po elektronski pošti v Wordovi priponki, dodajte pa še drugo Wordovo priponko, v kateri navedite šifro, ime in priimek, točen naslov, telefonsko številko ter kategorijo

ALI

2) po pošti v dveh pisemskih ovojnicah, v prvi ovojnici pesem s šifro, v drugi pa šifro z imenom in priimkom, točnim naslovom, telefonsko številko ter kategorijo.

Pesem pošljite na elektronski naslov [email protected] po pošti Društvo prijateljev mladine Beltinci, Štefana Kovača 3, 9231 Beltinci do (vključno) četrtka, 31. 12. 2015.

 

Besedila bo ocenila in izbrala strokovna komisija v sestavi:

- Lučka Zorko, pesnica, pisateljica, nagrajenka Pesniškega turnirja, dobitnica listine Univerze v Mariboru za kulturne dosežke;

- Aljoša Harlamov, pisatelj, literarni kritik, novinar, urednik, dobitnik fakultetne Prešernove nagrade in Stritarjeve nagrade za najboljšega mladega literarnega kritika;

- Denis Škofič, pesnik, prozaist, literarni kritik, finalist Pesniškega turnirja in zmagovalec Pesniškega vrtiljaka, nominiranec za Jenkovo nagrado in Kritiško sito.

 

Zmagovalci v vseh kategorijah bodo prejeli praktične nagrade. Sodelujoče bomo o vsem sproti obveščali po elektronski pošti.  

Za dodatne informacije smo dosegljivi na elektronski pošti [email protected]

 

 

Društvo prijateljev mladine Beltinci

 

dpmbeltinci

Poslano:
06. 12. 2015 ob 18:51

Miklavž in parklji so nam pustili darilo, in sicer, da se bo 5. Literarni natečaj DPM Beltinci podaljšal do konca decembra 2015. Zmagovalci pa bodo znani v letu 2016.

:)

Zastavica

Klavdija KIA Zbičajnik

Poslano:
01. 02. 2016 ob 15:49

Na mail sem dobila rezultate natečaja ...


Zmagovalne pesmi 5. Literarnega natečaja DPM Beltinci.


Tukaj so vaše uvrstitve: 
 
C kategorija

3. Sašo Zorc - Florjanski
3. Klavdija Kia Zbičajnik - KIA
2. Olga Kolenc - mamina levitev
1. Kristian Koželj - Nekočnekje



Sašo, iskrene čestitke, z veseljem si s teboj delim tretje mesto :)))

Kristian, bravo ... dobra pesem!



LP vsem,



Klavdija KIA Zbičajnik 

Zastavica

Andrejka

Poslano:
01. 02. 2016 ob 17:43

Ej, bravo, sami znanci! Čestitam vam!

Lp Andrejka

Zastavica

Sašo Zorc

Poslano:
02. 02. 2016 ob 08:14
Spremenjeno:
07. 02. 2016 ob 19:15

O, tankočutni, sončnodolski pevci, lavreati, kako visoka čast je grmovja škorcu biti v taki jati ...

Sašo

Zastavica

modricvet

Poslano:
02. 02. 2016 ob 12:26

Tudi moje čestitke.


Vendar, ponovno se dogaja, kar naj se v imenu poštenosti ne bi: najprej se kvaliteta pesmi potrdi s pomočjo tukajšnje urednice (podčrtanka), ki se jo nato pošlje na natečaj, kjer je nagrajena, celo zmagovalna. Čeprav naj bi udeleženci poslali eno še neobjavljeno pesem.


LP, mcv

Zastavica

ajda

Poslano:
02. 02. 2016 ob 12:59

Iskrene čestitke zmagovalcem! Je pa lepo videti oz. prebrati, da so spet pesem-sijevci sijali in zasijali, kjerkoli se kaj dogaja,  povsod prisotni.

lp, ajda


Zastavica

Aleš Jelenko

Poslano:
03. 02. 2016 ob 12:34

Modricvet -


Objave na PesemSi ne štejejo pri nobenem literarnem natečaju, ipd. Gre za online objave na spletnem pesniškem portalu, kjer lahko objavi vsakdo. To ni Poiesis ali Locutio; spletna revija.


Ko govorimo o tem, da mora biti pesem še neobjavljena, to pomeni, da ne sme biti objavljena v knjigi, zbirki ali reviji.


LP

Aleš


Zastavica

Kristian Koželj

Poslano:
04. 02. 2016 ob 07:12

modricvet - če ti objavljaš pesmi tukaj gor, ker potrebuješ potreditev kogarkoli, ne le urednic, ni nujno, da ta motiv vodi tudi druge, ki delimo svojo poezijo. 

Sicer pa je že Aleš povedal, kako je z neobjavljenimi pesmimi za natečaje, kar je pa tudi že tisočkrat premleta tema.


Hvala vsem za čestitke. KIA, tudi meni je v veliko čast, da sem se znašel v družbi vaju s Sašom.

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
04. 02. 2016 ob 08:39

Čestitke zmagovalcem!

Zastavica

modricvet

Poslano:
08. 02. 2016 ob 18:41

Da podčrtane objave na pesem.si ne štejejo, se ne bi strinjala - n. pr. pri Apokalipsi so to posebej navedli in kolikor sem se pogovarjala z glavno žirantko, je tak haiku že šel skozi ocenjevanje urednika, zato ne more biti nagrajen še tam.

Za Poesis ne vem, za Locutio se mi pa zdi čudno - tam namreč objavijo vse, kar pošlješ. Lahko pa se motim in naj me popravi tisti, ki so mu zavrnili objavo.

Tudi ne velja za vse natečaje enako. Zakaj bi sicer nekateri prosili za izbris podčrtank, da jih lahko potem pošljejo na določen natečaj?

Sama v Beltince nisem pošiljala nič, se je pa prejšnjič zgodilo, da pravila niso bila jasna in si nisem upala poslati podčrtanke, potem pa je bila med nagrajenimi ravno podčrtanka nekoga drugega.


LP, mcv

Zastavica

poetesa

Poslano:
10. 02. 2016 ob 11:27

Mene to res zanima. Ali se na natečajih tukaj objavljene pesmi štejejo kot objavljene ali ne? Zna kdo to "uradno" razložiti?

Pa čestitke vsem! :)

Polona

Zastavica

ajda

Poslano:
10. 02. 2016 ob 13:05

Menim, da je najbolje, da se čimmanj sprašuje, se pošlje in pika:). Mnenja so deljena in v pesmi, ki so objavljene na internetu (kako pa naj bo dandanes drugače kot tako, hvala bogu, da je prepoznavnost avtorjev pesmi večja, velika), imajo tudi vpogled člani žirije, tako da pošlji in ne "kompliciraj":).

No, to je moje osebno mnenje, da se razumemo.

lp, ajda


Zastavica

Klavdija KIA Zbičajnik

Poslano:
11. 02. 2016 ob 04:25

Hvala vsem,



ps. Hja, modricvet, zame preverjeno velja, da podčrtanke ne štejejo, dokler lahko svoje podčrtanke tukaj preštejem na prste ene roke in ta izbrana zagotovo ni med njimi, hehe ... :))) Jo bom objavila post hoc, če me prime ... :)))

Če te pa to tako skrbi, da zase ne moreš vedeti, če si dejansko avtor svojih pesmi in ne znaš razpolagati z lastnimi deli, potem ti predlagam, da pred vsakim natečajem pošlješ na uredništvo vlogo za soglasje k natečaju, ki se ga želiš udeležiti. Oz. če te Aleš z odgovorom ni prepričal in Kristianu ne verjameš, potem vsakemu dotičnemu organizatorju pred poslanim delom naslovi svoje vprašanje, verjamem, da bodo tako prijazni, da te ne bodo pustili v dvomih, ker to je res hudič, če si v takem stresu še pri ljubiteljski dejavnosti.


Lep pozdrav,


KIA

Zastavica

Komentiranje je zaprto!