Uredništvo

 < 1 2 3

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 07. 2017 ob 09:42

Obrni se na skrbnika portala, Gregorja Grešaka, piši mu na zs, pa ti bo pomagal.

Zastavica

filia

Poslano:
09. 07. 2017 ob 17:37

Ali je res?

Mislim, da vsaj štiri leta spremljam portal. Nikogar ne poznam osebno, torej se na simpatijo- antipatijo ne nameravam sklicevati. Rada imam pesmi, tako kot imam rada veliko stvari. Pišem, ker je to moj način notranje terapije, čeprav pesmi tudi zelo rada podarjam. Priznam; verjetno sem rahlo zarjavela v času, vendar se učim. Kar se ocenjevanja tiče, tukaj igra vlogo mnogo faktorjev. Berem in veliko pesmi seže globoko vame, zakaj jih potem ne bi ocenila? Sem pa na žalost opazila, da je veliko družbeno- kritičnih pesmi spregledanih. Še vedno obstaja preveč tabujev in veliko premalo tolerance. To nikoli ni bilo poslanstvo pesnikovanja! Sem tudi na tem področju zarjavela? Seveda je očitno, da so pesmi z lahkotno, sončno, pozitivno tematiko bolje sprejete, vendar, tako kot sem napisala v enem izmed komentarjev: "Brez sonca ne vidimo senc." Pesmi senc ne srkam kot klica po pomilovanju, objokovanju ..., sprejemam jih kot sestavni del življenja in jih nikoli ne kategoriziram kot patetiko. Nikoli ne veš, kdaj se bo kdo valjal v blatu in nimamo vsi enakih sposobnosti pobiranja. Tukaj nismo za to, da sodimo, ampak, da vidimo.

Veliko ljudi, katerih dela sem spoštovala, je poniknilo. Pogrešam jih, vendar izbira je svojstvena.

Absolutno, tudi urednice so samo ljudje, enako kot vsi podvržene vsem dejavnikom, čeprav so daleč od amaterstva. Včasih se vprašam: "ZAKAJ?" Zakaj poniknejo biseri besed? Imam sploh pravico? Sama sem se veliko naučila in za to sem hvaležna.

Pridejo trenutki, ko bi bila raje vse prej kot človek.

Vsem vam želim vse dobro, drugače ne znam ...

"filia"

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 07. 2017 ob 18:03

Filia, hvala za razmišljanje, ampak "biseri besed"  poniknejo izključno zaradi volje njihovih tvorcev. Ta portal ni tu zato, da bi drug drugega samo kovali v zvezde, ampak tudi zato, da poskusimo malo pesniško zrasti. Pomoč urednikov in članov portala naj ne bo mišljena kot odganjanje s pesem.si.

Vemo, da so poeti "občutljive duše", ampak vsakdo ima možnost izjaviti, napisati, da ne želi uredniškega komentarja in potem to tako je. Glede podčrtank pa le to, da nas je 5 urednic in okuse imamo različne, imamo pa točno določene kriterije in dobre pesmi že pridejo na svoj račun. Še enkrat pa poudarjam to, kar smo že mnogokrat napisali: uredniška ocena se pač ne more ozirati na glas bralcev, najbrž nihče ne potrebuje razlage, zakaj je temu tako.

Vsem pesnikom želim malo več potrpežljivosti, odprtosti, tolerance, predvsem pa zaupanja v naše delo.

In lepo poletje, tudi pesniško.

Lp, lidija


Zastavica

filia

Poslano:
09. 07. 2017 ob 18:50
Spremenjeno:
09. 07. 2017 ob 19:12

Popolnoma razumljivo. Nisem razmišljala o kovanju v zvezde. Iz kritik in pomoči se učim. V mislih sem imela samo raznolikost okusov, kar razbija monotonost. Napisala sem, da marsikoga pogrešam; pesniško, da ne bo pomote. Vidim, da nisem bila dovolj razumljiva.

Kar se pa tolerance in zrelosti tiče; oprosti, včasih imam občutek, da sem v otroškem peskovniku.

Hvala za vse

"filia"

Zastavica

modricvet

Poslano:
10. 07. 2017 ob 12:21

Da, res je, na portalu se ljudje menjajo, tako pisci kot uredništvo. Obstajajo pa tudi stalnice na obeh straneh.

Ena od možnosti, zakaj nekdo ponikne, je tudi ta, da presahne navdih, ideje za pisanje ali volja.

Moram pa priznati, da imajo sedaj novinci na portalu bistveno več spodbude kot so jo imeli pred 6, 7 leti.


LP, mcv

Zastavica

 < 1 2 3

Komentiranje je zaprto!