VanjaT

VanjaT

Nekaj o meni

Pesmi pišem že od malega. Najprej se pojavi ideja, en stavek, skupek misli, celo sanj - kar tako, iz nič in hrumijo iz glave in srca s takšno silo, da jih včasih, v tisti prvi nuji, načečkam kar na papirnato servieto, med tem, ko v kavarni pijem kavo. In potem komaj čakam, da pridem domov in zadevo dokončam, ker energija je takšna, da jemlje dih.

Najraje ustvarjam doma. Obožujem svoj dom - topel in poln meni najljubših ljudi. Poln objemov in poljubov in stiskov dlani... kar tako, brez razloga, ker za take reči ni potrebno imeti rojstnega dne ali praznovati obletnico. In če še zunaj pada dež, je to balzam za moje ideje.

Moje pesmi so ritmične, gredo v uho in spomin, so včasih nagajive in nadvse zabavne, ker, roko na srce, je sploh kaj lepšega na tem svetu, kot slišati otroški smeh, so nežne in poučne - naravo in živali je potrebno spoštovati.

Zbrane so v več zbirk in prva, ki sem se jo opogumila objaviti je bila Zaspančki - zakaj se ti ni treba bati teme. Tudi zato, ker je bil eden od ciljev v mojem življenju, izdati knjigo. Druga je bila LiliLuli. Avantura z izdajo e-knjige je bila prav zanimiva in če mi bo dano, bo tudi ta enkrat natisnjena.

Nimam velikih ciljev, ker tiste majhne reči znajo dušo zadovoljiti za dlje časa kot velike in bahave. In božati tiste gladke liste, obračati strani, jih vonjati. Knjige vendar tako lepo dišijo.

Tiskane objave

Zaspančki - zakaj se ti ni treba bati teme, 2011, ilustracije Mojca Fo

LiliLuli, 2014, ilustracije Nina Sever

posamezne objave pesmi in ugank - Cicido

Ali ste prepričani, da želite ignorirati uporabnika?
Uporabnika ne boste več ignorirali. Ste prepričani?