Lara Božak

Lara Božak

Nekaj o meni

Lara Božak se je rodila leta 1999 v Celju. Po končani osnovni šoli v Rogatcu in maturiranju na Gimnaziji Celje – Center je nadaljevala s študijem humanističnih študijev v Ljubljani. 

Njeno ustvarjanje se giblje med poljema glasbe in poezije. Je pevka v vokalno-kitarskem duu Peta stran neba. Njene pesmi so bile objavljene v različnih literarnih revijah, portalih in zbornikih, na primer v revijah Mentor, Spirala, na portalih Vrabec Anarhist, Koridor – Križišča umetnosti, Locutio, v almanahu mladih pesnic in pesnikov bog si ga drka na nas (Literarno društvo IA) ter so zazvenele v radijskem Literarnem nokturnu (RTV Slovenija, Program ARS). 

Septembra leta 2023 je pri založbi Črna skrinjica (Literarno društvo IA) izšel njen pesniški prvenec Z luknjami v prepihu, ki je bil v okviru 38. Slovenskega knjižnega sejma nominiran za najboljši literarni prvenec ter bil istega leta izbran za kritiško obravnavo na festivalu Pranger.

Nastopa na literarnih večerih in festivalih ter kot urednica sodeluje z založbo Črna skrinjica. Svoje recitale rada prepleta s koncepti improviziranega zvočenja. 

Tiskane objave

Ali ste prepričani, da želite ignorirati uporabnika?
Uporabnika ne boste več ignorirali. Ste prepričani?