Aleš Kastelic

Aleš Kastelic

Nekaj o meni

PESEMI TAVAJOČE DUŠE

najprej moram povedati, da sem samo orodje in posrednik pesmi. Sem namreč medij, torej posrednik med živimi in umrlimi, Viki pa mi pesmi narekuje. 

Kdo je Viki?

Viki je tavajoča duša, ki očitno še išče svoj mir na drugi strani. Velikokrat je nemiren, ni nadležen, ampak še kar tava po tem svetu. Nekako čutim, da bi rad odšel na drugo stran, vendar ga nekaj tu zadržuje.
Viki je bil za časa življenja brezdomec in pravi, da kot brezdomec niti ni bil nesrečen v svojem življenju. Brezdomstvo je bil njegov način življenja, spoznal je veliko ljudi in njegovo življenje nikoli ni bilo dolgočasno. Edino za kar mu je žal je to, da se ni več posvetil pisanju.
Pesem z naslovom Cesta in je posvečena vsem brezdomcem in ostalim z dna ˝družbene lestvice˝(karkoli že ta lestvica predstavlja).
Ostale pesmi pa mi narekuje vsake toliko časa, jaz pa jih zapišem. Sam sem samo neko orodje, ki zapisuje, samo svinčnik v rokah pesnika. Viki je avtor vseh pesmi. Izgleda kot, da se približujeva neki pesniški zbirki. Mogoče ga ravno ta želja zadržuje na tem svetu, zato še vedno tava, mogoče so to neke neizpolnjene sanje, ki bi jih rad uresničil in potem lažje odšel na drugo stran.


Tiskane objave

Ali ste prepričani, da želite ignorirati uporabnika?
Uporabnika ne boste več ignorirali. Ste prepričani?