Forum

Ne razumem

Niso mi jasna načela uredništva glede vrstnega reda pregledovanja pesmi. Zelo pogosto (skoraj vedno) so moje pesmi pregledane med zadnjimi. To redno opažam in preštevam na primer:

- poleg moje samo 3 pesmi  z datumom izpred 3 dni še niso bile pregledane (pogosto so kasneje pregledane tujejezične).

- kar 25 pesmi je bilo oddanih kasneje kot moja, a so že pregledane (nekatere tudi podčrtane, s komentarjem). Nekatere so pregledane isti dan kot so oddane - 3 dni kasneje kot moja pesem.

Vem, da ne bom s temi opazkami nič spremenila, kot tudi prejšnjič in predprejšnjič nisem. Ampak:

Ali je res nemogoče vpeljati neko pravičnejšo, logično rutino? Če že ne po urah, vsaj po dnevu oddaje?

LP, modricvet

 

modricvet

Poslano:
18. 11. 2014 ob 21:24

Kaj o tem menite drugi člani portala?

LP, mcv

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
18. 11. 2014 ob 21:59

odgovor ne bo čisto v liniji, je pa resničen:

jaz še nobene svoje pesmi nisem čisto do konca pregledal.


lp

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
19. 11. 2014 ob 07:53

To me spominja na zgodbo dveh očetov, ki se nervozno prestopata po hodniku v porodnišnici. Končno se pojavi sestra in reče enemu izmed njiju: "Gospod, čestitam! Punčka je!" Drugi pa se takoj pritoži "To ni pravično, jaz sem bil prej tukaj!"

=)

V vojski in birokraciji mora biti red, v naravi in umetnosti pa so stvari zrele, ko dozorijo.

Seveda lahko tudi prisilimo kmeta, da najprej pobere tisto rastlino, ki je prva vzklila, a če to naredimo, bo pridelek verjetno slabši.

Pesmi se ne pregleduje tako, kot matematične kontrolke, ampak bolj kot spise ali eseje: pri nekaterih ti je takoj jasno, druge odložiš, jih pustiš za kasneje, morda celo prespiš, prebereš znova, če je potrebno še tretjič in četrtič ... potem veš, da je ocena kar se da pravična.

Kakršnokoli forsiranje vrstnega reda bi imelo kot nujno posledico padec kakovosti uredniškega dela, slednje pa je glavna prioriteta portala.

Zastavica

modricvet

Poslano:
19. 11. 2014 ob 17:55

Gregor, zakaj se delaš, da ne razumeš, česa jaz ne razumem? Jaz govorim o jabolkih, ti pa o hruškah.

Če smo že pri forsiranju: sistem, ki si ga ti postavil, servira urednicam najprej pod prste pesmi, ki so bile oddane kasneje, ki se jih zaradi udobja lotijo prej kot tiste, ki že več dni niso bile pregledane. Morda bi se dalo narediti tako, da bi na prvi strani dobile prikaz tiste s starejšim datumom, ki še nimajo kljukice pri rubriki "pregledano".

Ali boš morda trdil, da je 90 % mojih pesmi hudo nezrelih in se morajo mediti, kar pa ne velja za podoben delež pesmi nekoga drugega (nekaj takih je, a ne bom nobenega izpostavljala)?

Nasploh ugotavljam, da sedaj, ko je možno objaviti le eno pesem dnevno in je dnevno objavljenih vsaj za okoli tretjino manj pesmi kot pred poletjem, v nasprotju s pričakovanjem pesmi čakajo dlje časa na pregled kot prej. To bi po tvojih besedah pomenilo, da je bilo prej uredniško delo manj kvalitetno. Taka trditev bi bila iz trte izvita in seveda žaljiva za urednice.

Primerjava pesmi z rastlino je neprimerna. Pesem je objavljena (medila in klesala se je doma pri pesniku pred objavo, razen tam, kjer urednica napiše predloge za izboljšanje) in stoji ter čaka na pregled in če čaka 10 dni je prav taka kot prvi dan. Le malokdo jo kdaj medtem sam popravlja, da bi postala bolj "zrela".

LP, mcv

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
19. 11. 2014 ob 22:32

Mislim, da si prispodobo razumela povsem narobe. Ne medijo se pesmi ampak vtis, ki ga je pesem pustila pri branju (pri urednici, ki jo je prebrala). Kot rečeno (citiram sam sebe):

"Pesmi se ne pregleduje tako, kot matematične kontrolke, ampak bolj kot spise ali eseje: pri nekaterih ti je takoj jasno, druge odložiš, jih pustiš za kasneje, morda celo prespiš, prebereš znova, če je potrebno še tretjič in četrtič ... potem veš, da je ocena kar se da pravična."

Kar pa se tiče tehničnega pogleda, brez skrbi: urednice imajo poseben uredniški seznam, ki prikazuje samo nepregledane pesmi in to tako, da so starejše na vrhu.

Kar sem napisal ni opravičilo. Je zgolj obrazložitev sistema, ki se žal ne more pokoriti logiki FIFO. Obrazložitev je podana v upanju, da bo nekaj, kar je zate (in morda še za koga) moteče, postalo vsaj bolj znosno.

Zastavica

modricvet

Poslano:
20. 11. 2014 ob 19:02

Hvala za obrazložitev, čeprav mi nič ne koristi.

Skoraj prepričana sem, da je obratno: da so na prvi strani tudi pri urednicah najnovejše pesmi, sicer se ne bi dogajal LIFO.

LP, mcv

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
20. 11. 2014 ob 22:16

Torej lažem ... 

http://i.imgur.com/ExRHnPc.png


Zastavica

modricvet

Poslano:
21. 11. 2014 ob 19:57

Gregor, jaz vidim samo rezultate.

OK, če slika ni prirejena (možnost urejanja po poljubnem kriteriju), se opravičujem za svoje insinuacije ...

LP, mcv

Zastavica

Komentiranje je zaprto!