Forum

Natečaj za najboljšo pesem z antično vsebino

Dnevi poezije in vina v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož organizira literarni nagradni natečaj za najboljšo pesem z antično vsebino. Vabimo vse, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjate s pisanjem poezije, da prispevate kratko pesem na temo ljubezni, vina in veselja do življenja, ki bo namenjena bogu Dionizu (Bakhu), boginji Veneri (Afroditi), tipski izbranki z imenom Kintija, antičnemu mestu Poetoviu (Petovioni oz. Ptuju) ali kakšnemu drugemu liku oz. kraju iz antične preteklosti.

Vsak avtor lahko prispeva največ dve avtorski pesmi v slovenskem jeziku. Pesmi pošljite v klasični ali elektronski obliki na naslov: Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Muzejski trg 1, 2250 Ptuj, Slovenija, s pripisom 'Za literarni natečaj' ali [email protected], s pripisom 'Za literarni natečaj'.

Pesmi morajo prispeti na naslov muzeja najkasneje do 25. 8. 2014. Natečaj je anonimen, zato naj bodo ime in priimek ter naslov, elektronska pošta ali telefon avtorja priloženi ločeno v zaprti ovojnici ali priponki označeni z 'avtorski podatki'. Pesmi pa morajo biti označene s šifro.

Izbor najboljših pesmi bomo prebrali in razstavili ob dogodku Kintija, ljubim te! - Branje in pisanje v antiki, ki bo v petek, 29.8.14 ob 18.00 na Ptujskem gradu, tri najboljše po oceni strokovne žirije pa bodo nagrajene s praktičnimi nagradami.

 

Komentiranje je zaprto!