Forum

Mlade rime 007 - pesniški maraton

V Menzi pri koritu se je zaključil letošnji festival Mlade rime 007 od šupka do zvezd, ki je potekal v Ljubljani od 16. do 30. junija -  kako drugače kot s tradicionalnim pesniškim maratonom, ki je bil mednarodno obarvan. 

Letos je Gaja Naja Rojec za mednarodni festival mlade in neuveljavljene poezije in eksperimentalnega zvočenja  pripravila tudi simpatičen napovednik:

Vsak dan so pripravljali tudi oddajo na Radiu Študent in kdor želi, se lahko posameznih pesnikov še naposluša iz arhiva:

http://radiostudent.si/od-šupka-do-zvezd-mlade-rime

Tudi Pesem si avtorji smo se udeležili branja na maratonu (nekateri so sicer brali tudi v drugih sklopih), a v terminu pesem si (ki je bil krepko po polnoči), smo se predstavili s svojo 5 minutno poezijo Gregor Grešak, Jana Kolarič, Samo Kreutz, Vesna Šare, Kobrowsky, Petra Skušek, Sara Špelec, Žiga Stopinšek in Ana Porenta.

Mlade rime znova dokazujejo, da poezija mogočno živi in je zanimiva za obiskovalce -   ter z maratonom, da se da prebedeti noč tudi samo ob poeziji (če zanemarimo Dejanova vedno sveža in presenetljiva izvjanja in torto;).

Čestitke organizatorjem in sodelavcem festivala in hvala vsem s Pesem si, da smo tudi letos sodelovali v maratonu festivala Mladih rim.

Več fotk, ki jih je ujel Gregor.

 

 

 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
07. 07. 2014 ob 22:49
Spremenjeno:
07. 07. 2014 ob 22:49

Zastavica

Komentiranje je zaprto!