Forum

Ne prezrite: obiskal nas je revizor!

Kulturno-gledališko društvo Reciklaža vas vljudno vabi k sodelovanju na vseslovenskem literarnem natečaju za najizvirnejšo časopisno novico »Ne prezrite: obiskal nas je revizor!«. Gotovo ste že slišali za Gogoljevo komedijo Revizor, v kateri avtor smeši majhnost prebivalcev ruskega gubernijskega mesta, ki vsi po vrsti trepetajo pred prihodom revizorja. Od prve polovice 19. stoletja je minilo že kar nekaj časa, a se naš odnos do avtoritete, pa čeprav navidezne ali celo namišljene, v resnici ni spremenil. Nič nenavadnega ni torej, da je prav omenjena komedija vsebinska podlaga letošnjega literarnega natečaja.

Pošiljanje prispevkov
Vaše besedilo pošljite v štirih izvodih v A4-kuverti, v katero vstavite še manjšo zaprto kuverto z vašimi podatki: ime, priimek, starost, naslov, elektronska pošta in telefonska oz. mobilna številka. Če želite, da prispevek objavimo pod psevdonimom, ga dopišite k zgornjim podatkom.

Besedila pošljite najkasneje do 28. aprila 2014 in jih naslovite na

Kulturno-gledališko društvo Reciklaža,
Nad jezerom 3,
2235 Sveta Trojica,

s pripisom »Za literarni natečaj«.

Vsebinska navodila piscem
Vsebinsko se navežite na komedijo Revizor Nikolaja V. Gogolja in napišite sodobno ali starejšo časopisno novico o tem, kako je bodisi posameznik bodisi skupina ljudi laskala človeku, ki so ga imeli za avtoriteto, a so na koncu spoznali, da je prevarant. Sploh ni nujno, da je omenjeni prevarant revizor, važno je le, da mu ljudje pripisujejo položaj, ki lahko uniči njihov ugled. Lahko gre za stoletje ali več staro novico, vendar naj bo obravnavana tematika v vsakem primeru povezana z našim prostorom. Pišete lahko tudi v prvi osebi, revizorja pa lahko že v naslovu nadomestite s kom drugim. Več podatkov o tem, kaj mora novica vsebovati, najdete spodaj.

Pogoji za sodelovanje
Edini pogoj je, da preberete komedijo Revizor ali vsaj povzetek dela, ki ga najdete na naši spletni strani.

Dolžina besedila
Besedilo lahko obsega največ 5000 znakov s presledki; če boste med vrsticami imeli presledek 1,5, je to približno ena stran in pol A4-formata. Vsi prispevki naj bodo natipkani na računalnik in napisani s pisavo Times New Roman, katere velikost naj bo 12.

Zaključek natečaja
Zaključek natečaja bo 21. junija v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Poskrbeli bomo za organiziran prevoz, izlet po Sveti Trojici, kosilo, kulturni program in prijetno druženje.

Nekaj besed o časopisni novici
Novica je krajše pripovedno publicistično besedilo, v katerem širšo javnost seznanjamo z aktualnim dogodkom. Vsebovati mora podatke o tem, kdo, kje, kdaj, zakaj in kako v njej nastopa. Avtor je navadno podpisan z začetnicami, lahko pa ostane anonimen. Vse ostalo je stvar vaše domišljije.

Nagrade: http://www.kgd-reciklaza.org/projekti/revizor.cgi?sel=2?lang=si

Več o natečaju, žiriji, sodelavcih ... lahko preberete na spletni strani: http://www.kgd-reciklaza.org/projekti/revizor.cgi?lang=si

 

Lea199

Poslano:
22. 02. 2014 ob 11:15

Zanimivo, vse do pošiljanja :) Elektronski način mi je bolj všeč, je hitrejši in cenejši.

Morda pošljem.

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!