Zapiski iz doma

Pred nekaj dnevi so presadili drevo. Tisto z našega vrta, na katero sem ti pritrdil gugalnico in sva jo prepleskala rumeno, ker si tako hotela. Prestavili so ga s koreninami vred, da se okno moje sobe grize v zemeljsko luknjo. Ne vidim črvov, niti mravelj, kjer se je prej razraščal živi les in se oprijemal globokih nians prsti.

 

Danes nisem mogel več po stopnicah. Bolijo me gležnji in konice porezanih prstov. Včasih si mi stala na stopalih, ko sva plesala. Rekla si, da se sama ne upaš vrteti, ker bi lahko šla prehitro. Zdaj se zdi, da prehitro zamaka streha v tvoji sobi. Ne maram je popraviti. Dežju je pretesno biti samo zunaj, včasih mora priti tudi noter.

 

Naslednji teden bom prodal avto, ker ne morem plačati računov. Ne zdaj, ko imam to novo luknjo, ki jo je treba negovati. Od takrat se pisma nabirajo; že tretji opomin iz knjižnice si dobila, ker nisi vrnila Nietzcheja. Zaradi luknje iščem navodila za gojenje brezen in zatohlih stavb, zato ti pišem (a si jih kje videla?). Če je beseda beseda, zakaj ni glas glas, stavek stavek in Živa živa?

Gaber

Poslano:
01. 05. 2013 ob 12:55

Pozdravljen na portalu. :)

Nekaj zelo dobrih metafor, predvsem mi je všeč:
Prestavili so ga s koreninami vred, da se okno moje sobe grize v zemeljsko luknjo.
in Dežju je pretesno biti samo zunaj, včasih mora priti tudi noter.
in Če je beseda beseda, zakaj ni glas glas, stavek stavek in Živa živa?

Edino bi še razmišljala o sami povezavi oz. sami delitvi med vsebino. Npr. prvo kitico imaš zelo povezano. V drugi in tretji ti pa v sredini vmes misli preskočijo. Mogoče če bi jih malce bolj povezal kot si to storil v prvi kitici? Sicer je naslov zapiski, a vseeno se mi zdi, da lahko narediš več iz tega. :)

lp S.

Zastavica

Gaber

Poslano:
01. 05. 2013 ob 14:20

Bo tako bolje?

Lep pozdrav,

Gaber

Zastavica

Poslano:
03. 05. 2013 ob 13:52

Boljše.

lp S.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Gaber
Napisal/a: Gaber

Pesmi

  • 01. 05. 2013 ob 01:20
  • Prebrano 782 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 331.65
  • Število ocen: 9

Zastavica