Ana Porenta (urednica)
vabi na

Poetično kantavtorska vlakovna turneja II.

ki bo 15. 03. 2013 ob 00:00
v kraju Maribor - Ljubljana

POETIČNO-KANTAVTORSKA VLAKOVNA TURNEJA II.

Po lanskem neposrečenem in obupnem poskusu predstaviti in popularizirati poezijo in kantavtorsko glasbo, se trdovratni organizatorji, ki jih nič ne izuči, a obenem tudi nimajo predsodkov do neuspehov, vračajo z enakim konceptom – nadlegovanjem ljudi s poezijo in kantavtorstvom najprej na vlaku iz Maribora v Ljubljano, potem na območju Metelkove, in kot da to ni bilo dovolj, bodo takisto počeli še nazaj grede, ob tem pa si bodo naprtili na grbo še po svoji omiki in vedenjskih navadah nič kaj sloveče ljubljanske stanovske kolege, ki jih bodo bojda naslednji dan spustili še na sveta tla bivše evropske prestolnice kulture, in sicer v hostlu Pekarna.

Tisti, ki jim spomin še seže do lanskega dogodka (nekateri zlobno namigujejo, da jih ni veliko), organiziranega ad hoc na pobudo postajnega prometnika železniške postaje Pesnica – Željka Perovića, tako rekoč brez proračuna, vedo, da se je sprevrgel v splošno veseljačenje več kot 100 glave množice, ki ga niti glasba niti poezija nista kaj preveč motila. Da sta bila prisotna žlahtna kapljica in humor sumljive sorte ne bomo zgubljali besed. Še dobro, da se ni trošil davkoplačevalski denar oz. da so bili nastopajoči dovolj naivni, da so nastopili zastonj. A saj mi poznamo te in take pesnike in kantavtorje, ki v svoji narcisoidnosti in želji po predstavljanju svojih del nimajo več nobenih zadržkov.

No, skratka, videti je, da je v Mariboru in na Štajerskem res toliko nezanimanja za obe zvrsti oz. da so se omenjeno umetniško pleme toliko razmnožilo, da je treba produkcijo iz že bivše evropske prestolnice kulture izvažati še v epicenter slovenske prefinjenosti. No, kakor koli, po odhodu vlaka iz Maribora, bo omenjena združba svoje vrste okrepila še v Celju, kjer bodo na vlak vstopili še v tej regiji živeči pesniki in kantavtorji, da bi se vsi skupaj družno znesli nad belo Ljubljano. Najprej okrog 18:30. v gosteh pri Mladih rimah v A – Infoshopu (Metelkova mesto), kjer bodo samozadostno brali in igrali predvsem samim sebi. Potem pa še v hostlu Celica (Metelkova 8), kjer se bodo poskušali postaviti tudi pred tujo publiko, upamo, da bo jezična bariera zdržala Pri tem pa se jim bodo pridružili še domači besedovalci in glasbovalci in kakšen naključni zablodelež. Nato pa bo prestolnica vrnila udarec deseterica ljubljanskih poetičnih predstavnikov se bo z vlakom ob 22:25 ob Štajerski delegaciji namenila v Maribor, kjer se bodo skušali v soboto, 16. marca 2013. ob 18. uri v hostlu Pekarna ob pomoči domačih pesnikov navzeti duha bivše prestolnice kulture. V sled splošne nezainteresiranosti za kakršnikoli glavnomestni kozmopolitizem in zadrti lokal patriotizem so mariborski organizatorji občinstvo najeli prek študentskega servisa.

OPOZORILO

Če ste občutljivi na slovensko poezijo in kantavtorsko glasbo se v petek, 15. marca 2013, izogibajte vlaku EC 151 EMONA, ki bo od 11:46–14:06 vozil na relaciji Maribor–Ljubljana in vlaku RG 604, ki bo od 22:25 do 1:03 naslednjega dne vozil na relaciji Ljubljana–Maribor.. Prav tako bodite ta dan previdni v popoldanskih in večernih urah na določenih lokacijah na Metelkovi in naslednji dan v mariborski Pekarni.

Program

(15. marec 2013, petek)

11:30 štacjon MB: zbiranje in konsolidacija črednega nagona

11:40 nagovor samozvanega organizatorja – železniškega prometnika Željka Perovića

11:46 odhod karavane/vlaka v Ljubljano

12:00 medsebojni pozdravi in komplimenti

12:39 vstop ekipe iz Celjskega in Velenjskega

12:45 kulturno-umetniško nadlegovanje na vlaku

14:06 prihod v rovtarske Atene – Ljubljano

15:00 primerjalni test lokalnih lokalov (hrana opcija)

16:00 iskanje 50 odtenkov bele Ljubljane

17:30 združitev z zablodelci iz Gorenjske, Dolenjske in Ljubljane

18.00 lišpanje in lovljenje ravnotežja 

18.30 nastop pri Mladih rimah v A- infoshopu, vstop na lastno odgovornost

20:00 nastop v hostlu Celica

22:25 odhod karavane/vlaka v Maribor ali prestolnica vrača udarec

22:30 najbrž nič posebnega, a vseeno spremljajte črno kroniko

16. marec 2013, sobota

01:03 prihod v mesto ob Dravi

01:15 iskanje spodrezanih korenin in ugodnih cen pijač in prigrizkov

18:00 hostel Pekarna: pesniški derbi Maribor : Ljubljana

 

V projektu svoje kitare in glas zlorabljajo: zaenkrat potrjeni, spisek se dopolnjuje, dajte se prijavit na ta mejl.

V projektu svoje kitare in glas zlorabljajo:

TADEJ VESENJAK

PETER ANDREJ

MARKO GROBLER

DANI BEDRAČ

KSENIJA JUS

MATEJ KRANJC

DANI RAJH

 

Svoje pesmi nesebično predstavljajo:

ADMIRAL MAHIĆ (BiH)

IZTOK OSOJNIK

IVO STROPNIK

DEJAN KOBAN

ŽELJKO PEROVIĆ

CVETKA BEVC

GREGOR GREŠAK

ANA PORENTA

VESNA SPREITZER

JAN ŠMARČAN

PETER REZMAN

Skoraj zagotovo pa še:

Zdravko Kokanovič Koki, Nina Ditmajer, Jože Kos Sine, Milan Novak, Breda Slavinec, Mojca Andrej, Nataša Švikart Žumer, Sabina Hvastja, Gregor Lozar, Bojan Schwentner, Karmen Krištinc

Izdelava voznega reda programa

 NINO FLISAR


ORGANIZATORJI:

Željko Perović, železniški prometnik

Zadolžen tudi za stike z javnostmi, večinoma bodo

 

MKC ČRKA, Maribor

 

&

CEZAM, Ruše & Klub kulturnih ustvarjalcev

 

&

Za vino bo poskrbela


 

Uradni prevoznik: Slovenske železnice

 

Za pomoč se zahvaljujemo: KUD KENTAVER, Hostel Celica in Hostel Pekarna

 

Komentiranje je zaprto!