Ženske

Praviš, da ne razumeš žensk, kot da smo vse ena s(l)ama: ti ne razumeš ničesar.

Beatrice Reiniger

(simon)

Poslano:
03. 10. 2013 ob 21:54

Praviš, da 
ne razumeš žensk
kot da smo vse 
ena sama slama: 
ti ne razumeš 
ničesar.

Zastavica

Talitha Jaguar

Poslano:
04. 10. 2013 ob 01:01
Spremenjeno:
04. 10. 2013 ob 01:02

Pravim, da

razumem moške:

vidijo samo tisto,

kar hočejo.

Zastavica

Talitha Jaguar

Poslano:
04. 10. 2013 ob 01:07
Spremenjeno:
04. 10. 2013 ob 15:19

Bravo Beatriče! tvoja krasna griva, nikakor ni podobna slami!!!!

Obstaja pa po vsej verjetnosti v vsakem od nas slamnati možic, ki je kdaj pa kdaj pod gasom (v nevarnosti samovžiga, iskre, ki leti proti naši slami in nas skuri, zakuri pri kuri ops) ali vsaj strašilo motovilo, ki si domišlja kako hud in strrrrrrrrrrraaaaaaaaašššššššššššššššeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnn je vsak od nas.; Nepremagljiv

v bistvu pa v najboljšem primeru otepamo srobot ali rafijo;

Če s slamo, potem je luknjica pri luknjici, A ne Simon,

mater kolk enih misli, ti pa samo eno besedo zamenjal; auč



Zastavica

Beatrice Reiniger

Poslano:
09. 10. 2013 ob 14:32

Sem pozabila sproti na tole odgovorit. :-) Sem se nasmejala ob spremenjeni besedi, popravila aforizem - bilo bi še bolje - kot da smo vse ena sLama - brez besede sama, ker je potem še manjša sprememba.
Najprej sem presenečena, da je ta aforizem še tukaj in ni izbrisan, ker je zelo nespretno dolgovezno povedan v slabi TI obliki, čeprav - z idejo se pa še vedno strinjam.

Kaj ni preveč posploševanja danes povsod - nekaj je moško, drugo je žensko, potem se pa vsak sekira, če nečesa ne dela tako, kot NAJ bi bilo za njegov spol značilno - glede na kakšne pomanjkljive ameriške raziskave. In s tem pride tudi zafrkavanje med spoloma - recimo ko obrneš sliko na glavo, da bi lažje videl ali recimo, da moški ne znajo početi več stvari hkrati. To sliši kak fantek in se že kar ODLOČI, da ne bo znal in če zna, se raje pretvarja, da ne zna. Mislim, da je dovolj lepših stvari, ki jih lahko počnemo skupaj, kot to, da se preveč primerjamo, izpodrivamo, tekmujemo in se zafrkavamo, ane. :-)

Glede tega, da je v vsakem od nas slamnat možic - da hitro še jaz naredim eno neutemeljeno posplošitev - zdelo se mi je, da se nekateri moški domišljajo, da so superpametni, nekatere ženske pa prej, da so superlepe. :-)

Pozdravček obema, Beatrice



Zastavica

(simon)

Poslano:
09. 10. 2013 ob 16:00
Spremenjeno:
09. 10. 2013 ob 16:01

kot da smo vse ena sama - ta zadane direktno! prejšnja verzija - ena sama celota, mi ni delovala, morda nisem najbolje razumel, kaj želi aforizem povedati, zato sem si dovolil intervencijo, brez zamere! a zdaj se je zgodilo, da se mojo skovanko res lahko bere kot žalitev ali vsaj kot otroško nagajanje, čeprav je bil moj namen ravno nasproten.

me veseli, da je iz tega "humorja" nastal boljši verz, vsaj zame, še (l) morda deluje odveč, ne vem, razen, če ne želimo skuriti te slame ...

res je, tak svet nam slikajo. moški je superpameten in vozi drag športen avto, ženska pa superlepa, ki je tam zgolj za okrasek. tako, kot bog ukaže:)

prisrčen pozdrav obema, Simon

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Beatrice Reiniger
Napisal/a: Beatrice Reiniger

Aforizmi

  • 06. 03. 2013 ob 09:53
  • Prebrano 808 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 116.53
  • Število ocen: 4

Zastavica