Forum

»Sosed tvojega brega 2013«

Natečaj in državno srečanje

»Sosed tvojega brega 2013«


Natečaj je namenjen avtorjem, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).

1. Obseg besedil

Proza in dramski teksti – do 10 strani (lahko tudi odlomki daljših tekstov), poezija – do 15 pesmi. Priloženi prevodi v slovenščino so zaželeni, niso pa nujni.

2. Šifra

Vsak prispevek mora biti označen s šifro, v posebni kuverti oz. v e-priponki pa naj bodo naslednji podatki: ime in priimek avtorja, domači naslov, letnica rojstva, izobrazba oziroma poklic, telefonska številka, naslov e-pošte. Vsi navedeni podatki bodo uporabljeni samo za namene, ki jih obsega ta razpis.

3. Žirija

Poslana besedila bo pregledala posebna žirija, sestavljena iz poznavalcev literature posameznih jezikov, ki bo med vsemi poslanimi prispevki izbrala avtorje najboljših besedil za državno srečanje (največ petnajst avtorjev). Izbor literarnih besedil bo objavljen v reviji Paralele. Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno.

4. Prijava

Avtorji naj svoja dela pošljejo do petka, 15. marca 2013 v izvirniku (torej ne v slovenščini) po elektronski pošti na e-naslov: [email protected] oziroma v dveh izvodih na: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »Sosed tvojega brega 2013«.

5. Kraj in datum srečanja

Državno srečanje Sosed tvojega brega 2013 bomo pripravili skupaj z izpostavo v Novem mestu, 21. in 22. junija 2013, v okviru Tedna kulture. Na programu bodo literarne in prevajalske delavnice, predavanja, literarno-glasbeni recital izbranih avtorjev, predstavitev novih knjig sodelujočih avtorjev in gostov.

Dodatne informacije



mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: [email protected]

 

 

Komentiranje je zaprto!