Forum

Natečaj za najboljšo sodobno basen

Spoštovani!

Kulturno-gledališko društvo Reciklaža vas vljudno vabi k sodelovanju na vseslovenskem literarnem natečaju za najboljšo sodobno basen »Če nisi bil ti, je bil pa tvoj brat!«, ki ga je navdihnila basen Volk in jagnje ruskega basnopisca Ivana Andrejeviča Krilova. Istoimensko različico basni naj bi v prozni obliki prvi zapisal grški basnopisec Ezop, na naših tleh pa sta zasloveli tudi verzni različici francoskega basnopisca La Fontaina in že omenjenega ruskega basnopisca Krilova. In prav različica slednjega predstavlja motivno-tematsko izhodišče pričujočega literarnega natečaja.

Vsebina in namen natečaja

Čeprav ima vsaka doba svoj vonj, bolje rečeno svoj duh časa, vendarle obstajajo univerzalna, nadčasovna pravila in zakoni, ki človeštvo spremljajo že od vsega začetka. Eden izmed njih je prav gotovo t. i. zakon močnejšega, ki ga je Krilov slikovito upodobil v svoji basni. O tem, kdo je sodobni volk, in kdo jagnje, pa boste tokrat spregovorili vi.

Vse informacije o natečaju najdete na spletni strani organizatorja.

Za vsa vprašanja so dosegljivi na: [email protected]

 
Pošiljanje prispevkov


Vaše besedilo in šifro pošljite v štirih izvodih v A4-kuverti, v katero vstavite še manjšo zaprto kuverto z vašimi podatki: ime, priimek, šifra, starost, naslov, elektronska pošta in telefonska oz. mobilna številka.

Besedila pošljite najkasneje do 8. aprila 2013 in jih naslovite na

Kulturno-gledališko društvo Reciklaža,
Nad jezerom 3,
2235 Sveta Trojica,


s pripisom »Za literarni natečaj«.

Smernice pisanja


Dogajanje naj bo postavljeno v današnji čas, vse ostalo pa je prepuščeno vaši domišljiji.

Pogoji za sodelovanje


Edini pogoj je, da se seznanite z basnijo Volk in jagnje I. A. Krilova.
 

Komentiranje je zaprto!