Forum

NERETVANSKE VEDRINE 2012 - Trubarjeva hiša literature, Ljubljana, 18.01.2013

Na povabilo Admirala Mahića je iz Maribora in Velikih Lašč na petdnevno gostovanje v Hercegovino in Bosno odpotovala skupina slovenskih avtorjev: Mojca Alešovec, Breda Slavinec, Sabina Hvastija, Željko Perović, Nataša Švikart Žumer, Ana Porenta, Gregor Grešak in Marjan Pungartnik.

Spremljali so jih trije kantavtorji - Peter Andrej, Marko Grobler, Andrej Tomšič in plesalka orientalskih plesov Edita Čerče.

Nastanili so se v likovni koloniji Počitelj ob Neretvi, kjer so prvi dan tudi prvič nastopili pred počiteljskim občinstvom in gosti likovne kolonije.

2. avgusta 2012 so nastopili v Ljubuškem, 3. avgusta 2012 v Mostarju v glasbenem centru Pavarotti, njim pa so sledili dani Književnega kluba Mostar.

4. avgusta 2012 se je ekipa razdelila in del (Nataša Švikart Žumer, Ana Porenta, Gregor Grešak, Željko Perovič, Marjan Pungartnik, Andrej Tomšič in Marko Grobler) je odšel v Stolac, obiskal hišo Maka Dizdarja in nastopil v tamkajšnjem klubu ..., drugi del pa je odšel v Ploče (Peter Andrej, Mojca Alešovec, Sabina Hvastija, Breda Slavinec in Edita Čerče), kjer je nastopila na odpiranju razstave v galeriji ....

5. avgusta 2012 so nastopili v Sarajevu v restavraciji Marijin dvor, kjer je prireditev obiskal tudi kulturni ataše Slovenije Matija Bučar.

 
Dne 18.01.2013 v Trubarjevi literarni hiši v Ljubljani so nekateri udeleženci obujali spomine na to turnejo. Prireditev je spremljal naslov "NERETVANSKE VEDRINE 2012"
 
Nekaj fotografij s prireditve si lahko ogledate na:
 
 
 
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 01. 2013 ob 20:15

Jure, hvala.

Hvala Nataši Švikart Žumer, Željku Peroviču, Bredi Slavinec, Sabini Hvastija, pa seveda tebi, Jur, ki bi bil tako ali tako tam, če ne bi bilo spleta nesrečnih okoliščin, Gregorju (tudi za očarljive fotografije) ter Bojanu Šventnerju, ki je popestril naš večer z aforizmi.

40 stopinj hladneje je bilo kot poleti v Hercegovini, a bilo je toplo - grele so nas slike, spomini, ki so jih delili nastopajoči - pred branjem svojih pesmi je namreč vsak obudil dogodek iz turneje, ki mu je ostal v posebnem spominu, seveda pa tudi s pesmimi in publiko, ki je bila prijetna in sprejemajoča. Na koncu večera nam je Mila Vlašić s pesmijo zarisala spomine na rodno Hercegovino. 

Po večerih smo v Hercegovini sedeli prepoteni pod zvezdnim nebom, v Ljubljani pa so nas grele odeje in kape. Čudovit večer, še enkrat hvala, da smo lahko skupaj obudili spomine in jih delili z gosti!

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
21. 01. 2013 ob 11:23
Spremenjeno:
21. 01. 2013 ob 11:24

Fotografije s turneje po Hercegovini, ki so se prikazovale na literarnem večeru, si lahko ogledate tukaj:

http://www.flickr.com/photos/gresakg/sets/72157632576698656/

Zastavica

Komentiranje je zaprto!