Forum

MEDNARODNI NATEČAJ - POEZIJA MLADI do 30. leta

 

Mednarodni natečaj za mlade pesnike in dramatike do 30. leta : http://www.castellodiduinopoesia.it/ POSLATI do 15. decembra 2012

SPLOŠNA PRAVILA

      Natečaj je namenjen mladim do 30. leta starosti.

      Udeležba je brezplačna                                                                      

Tema IX. izvedbe 2013 je:

The future... a place in this world

Pri obravnavi teme je dovoljena popolna svoboda 

  • Kandidati lahko predložijo dela za eno ali obe spodaj navedeni sekciji - tu objavljamo le pesniško sekcijo (ne pa tudi dramske):

I. SEKCIJA: NEOBJAVLJENA PESEM

1 neobjavljena in nenagrajena pesem (največ 50 verzov).

Pesmi bodo ocenjene tudi v izvirnem jeziku kandidatov, pod pogojem, da je izvirniku priložen prevod v angleščino, francoščino ali italijanščino. Za pesmi v italijanskem jeziku je zaželen, vendar neobvezen, prevod v angleščino.

  • Rok za oddajo pesmi se izteče 15. decembra 2012.

 a)  po elektronski pošti na [email protected] v priponki v word ali rtf formatu (drugačen format je lahko vzrok za izločitev iz natečaja).

Elektronsko sporočilo mora vsebovati ustrezno izpolnjeno spodaj priloženo prijavnico.

b) ali po navadni pošti na naslov Gabriella Valera Gruber, Via/Ulica Matteotti 21 I- 34138 Trieste/Trst – Italia/Italija. Anagrafske podatke avtorja je potrebno navesti v ustrezno izpolnjeni in podpisani spodaj priloženi prijavnici. Kot dokazilo o pravočasni oddaji velja datum poštnega žiga, vendar po začetku ocenjevalnih del žirije ne bo več mogoče sprejeti nobenega besedila.

Nagrade:

  • Prva, druga in tretja nagrada v znesku 500,00 € vsaka

  • Odličje Predsednika Republike Italije

  • Natečaj, ki sodi v sklop dejavnosti Združenja "Poesia e Solidarietà" (Poezija in solidarnost), je povezan s humanitarnimi projekti, zato je za zmagovalce obvezna namemba deleža nagrade (€200) osebno izbrani humanitarni dejavnosti.

  • Priporočilo za objavo in pokali za druge pesmi, vredne pohvale.

  • Plaketa Sergio Penco za najboljšo pesem mladega avtorja do 16. leta starosti.

      Pesmi, ki bodo prejele nagrade ali priznanja žirije, bo sponzor natečaja, založnik Ibiskos Editrice Risolo (Empoli, Italija), objavil v dvojezični italijansko-angleški knjižni izdaji. Pesmi bodo tudi posnete na zgoščenko v izvirnem jeziku. Iztržek od prodaje knjige bo namenjen Fundaciji Luchetta-Ota-D’Angelo-Hrovatin za otroke, žrtve vojne - spletna stran. Najboljšim pesmim mladih avtorjev do 16. leta starosti so namenjena posebna priznanja in manjše nagrade.

 

Prijavnica (za pesniško in dramsko sekcijo)

Ime Priimek Datum rojstva

Ulica Številka Poštna številka

Mesto                        Pokrajina Telefon

Elektronska pošta

Državljanstvo Naslov dela

Izjave: Izjavljam, da je pesem… (naslov pesmi)……., s katero se prijavljam na mednarodni natečaj Devinski grad, moje izvirno delo, neobjavljeno in nenagrajeno. Dovoljujem morebitno objavo dela ali njegovo javno predstavitev.

Izjavljam, da sem/nisem (izbrati ustrezno opcijo) član Italijanske družbe avtorjev in založnikov SIAE ali drugega sorodnega organa za zaščito avtorskih pravic.

 

Lestvica zmagovalcev in finalistov bo objavljena na spletni strani natečaja.

Tam najbrž lahko tudi najdete več podatkov. Veselo naprej, mladi naši ;-)

 

Komentiranje je zaprto!