Forum

Locutio - 70. številka

Izšla je 70. številka revije Locutio. Naj vas opozorimo na tri uvodne prispevke, ki so plod intenzivnega sodelovanja z Gradcem. Ana Jasmina Oseban je prevedla besedilo mlajšega graškega avtorja, ki je pred štirinajstimi dnevi bral na predstavitvi Lichtungen v Mariboru, po zelo uspešnem gostovanju Neže Maurer Škofič v Werkraumtheatru v Gradcu objavljamo prevode, ki so nastali ob tem dogodku v študentskem prevajalskem krožku  Univerze KF  v Gradcu, Kasilda Bedenk pa je prispevala prevode pesmi Ericha Frieda. Sledijo objave štirih avtorjev iz jugoslovanskih držav (Jovanka Stojčinović – Nikolić v prevodu Željka Perovića, Mirko Popović, Pavle Stanišić in Željko Špoljar). Med pesniškimi prispevki je tudi nekaj novih (Srečko Plahutnik – Kamnosek, Vesna Šare), sicer pa objavljajo nove pesmi Petra Bauman, Peter Rezman, Ida Semenič, Breda Rakuša Slavinec, Milena Sušnik Falle, Beti Malinovič, Joži Kokalj, Nevenka Klemenc, Milenko Strašek, Zvezdana Tomšič, Rozika Močnik, Alenka Zorman (haiga), Tokrat pa je nekoliko močnejši tudi prozni blok z Alenko Glazer, Darjo Kniplič, Srečkom Kalamerjem, Olgo Paušič, Alenko Bezlaj Kreft, Ivanom Cimermanom in Renatom Bratkovičem. Franček Rudolf objavlja dramsko besedilo Harmonika in Kavka, Uroš Vošnjak pa je prispeval aforizme.

Prvič objavljajo v reviji Neža Maurer Škofič (in prevajalci Maja Žerak, Petra Munda, Maja Ranc, Alenka Jež, Barbara Bračko, Simon Ošlak in Ivo Marinšek), Erich Fried (in prevajalka Kasilda Bedenk),  Jovanka Stročinović – Nikolić, Marko Popović, Srečko Plahutnik – Kamnosek, Vesna Šare), od 43 sodelujočih 14 prvič.

Ne pozabite si ogledati tudi kronike dogajanja.

Doslej je stran www.locutio.si obiskalo od leta 2008 3.188.808 obiskovalcev, bralo pa nas je 521.551 obiskov, v zadnjih treh mesecih cca 24.000 bralcev. Berejo nas največ v ZDA, potem v Sloveniji, Nemčiji, Ukrajini, Rusiji, Švedski, na Hrvaškem in drugod.

Želimo vam prijetno branje in vabimo vse tiste, ki se že dolgo niso oglasili, da spet pošljejo prispevke. Brali vas bodo bolj kot revije na mrtvem lesu.

Marjan Pungartnik, urednik

P. S. - Čestitke vsem s pesem.si za objavo, ponosni smo na vas!

 

 

Komentiranje je zaprto!