Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Nuša Ilovar
vabi na

61. kavarniški večer - MAGDA ŠALAMON

ki bo 02. 11. 2012 ob 20:00
v kraju Migojnice 6, 3302 Griže

Za prvo poslastico v jeseni vas GLD ALETHEIA vabi na 61. kavarniški večer, ki bo v petek 2. novembra ob 20. uri v Kulturnem domu KuD Svoboda v Grižah (pri Žalcu).

V  gosteh bo pesnica MAGDA ŠALAMON.

Magda je rojena in živi na Gomilskem v Savinjski dolini.  S pisanjem je pričela v najstniških letih.  Najprej so bile bolj lahkotne pesmi, nadaljevala pa je s prigodniškimi pesmimi.  Piše tudi besedila za razne narodnozabavne ansamble.
V njenih pesmih je veliko pridiha narave,  predvsem gora, saj je zelo povezana z njimi.  V zvezi z gorami prireja potopisna predavanja.  Med drugim pa je tudi planinski vodnik.
Velikokrat je oblikovalka in povezovalka različnih prireditev ter ljubiteljsko deluje predvsem na kulturnem področju.  Poznamo jo tudi kot moderatorko in voditeljico programa na lokalnem radiu Goldi Prebold-Savinjski val.
Leta 2001 je izdala pesniško zbirko  BELI VRHOVI,  devet let kasneje pesniško zbirko  POD ROKO USODE  in letošnje leto pesniško zbirko  SIJOČA PTICA, v kateri je ustvarila tudi ilustracije.
Objavlja pa predvsem v reviji za književnost Vpogled.
Magda bo poleg svoje poezije predstavila tudi projekcijo o poti k spominskemu obeležju Tomaža Humarja pod goro Langtang, saj je prav v tem mesecu obletnica njegove smrti v Himalaji in tudi knjiga Sijoča ptica vsebuje pesem, ki je namenjena Tomažu. 

Pogovor s pesnico bo vodila Simona Kropec.

Prijazno vabljeni!

 

Komentiranje je zaprto!