Forum

2. Mlada pesniška olimpijada

Posredujem:

Spoštovani,
 
posredujem vam razpis za 13. Pesniško olimpijado (mednarodni projekt), ki bo potekala 17. in 18. novembra 2012 v Dravogradu, letos ponovno z organiziranim natečajem 2. Mlada Pesniška olimpijada.

Vljudno vas prosim, da razpis posredujete vsem, ki bi jih naš projekt zanimal, prijateljem in znancem, ki so osnovnošolci (natečaj za otroško pesem Mlada Pesniška olimpijada), srednješolci, študentje (13. Pesniška olimpijada), prijateljem in znancem, ki imajo otroke osnovnošolce, srednješolce ali študente, prijateljem in znancem, ki bi utegnili poznati koga od zgoraj omenjenih, kulturnim ustanovam, šolam, skratka - po čim več kanalih.


Ne bomo jezni, če boste lahko razpisa objavili na vaši spletni strani ali oglasni deski, da ju bo videlo čim več ljudi, ali v katerem od drugih medijev, HVALEŽNI vam bomo!!!

Toplo ste vabljeni tudi, da postanete prijatelji Pesniške olimpijade na Facebooku ali pa njeni zasledovalci na Twitterju.

Za vse dodatne informacije sem na voljo preko emaila, FB ali na telefonsko št. 051 634 961.

Za vašo pomoč in obveščanje se vam najlepše zahvaljujem in vam želim kreativen pričetek skorajšnje jeseni in obilo kulturnih dogodkov,

Barbara Žvirc
Vodja projekta Pesniška olimpijada

 

JSKD OI DRAVOGRAD IN KLUB KOROŠKIH ŠTUDENTOV v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD V OKVIRU 13. PESNIŠKE OLIMPIJADE RAZPISUJETA 2. MLADO PESNIŠKO OLIMPIJADO.


NAMEN IN CILJ RAZPISA:
Natečaj je namenjen promociji poezije in širjenju literarne kulture med osnovnošolci. Cilj natečaja je mlado poezijo predstaviti širši javnosti.

PREDMET RAZPISA:
Sodelujejo lahko vsi osnovnošolci, ki se z eno (1) avtorsko pesmijo, napisano v slovenskem jeziku, prijavijo na natečaj in izpolnjujejo pogoje za prijavo. Natečaj je razdeljen v dve starostni kategoriji:
1. učenci od 1. do 4. razreda
2. učenci od 5. do 9. razreda

POGOJI ZA PRIJAVO:
- Avtor pesmi mora biti osnovnošolec, pesem pa mora biti napisana v slovenskem jeziku.
- Tema natečaja je »MOJA DRUŽINA«. Naslov pesmi je prepuščen avtorju. Učenci se lahko zgledujejo po pesmih otroških avtorjev, ki so ali še pišejo o družinski tematiki.
- Pesem naj bo napisana in shranjena v programu Word (v enem izvodu) in opremljena s priimkom in imenom učenca.
- Strokovna žirija, ki jo bo izbral organizator, bo najizrazitejše tri (3) avtorje iz vsake kategorije nagradila s knjižno in praktično nagrado, s simboličnimi nagradami pa bodo nagrajeni tudi vsi, ki bodo poslali svojo pesem in se bodo hkrati udeležili zaključne prireditve, ki bo v soboto, 17.11.2012 v Dvorcu Bukovje.
- Organizator se zavezuje, da bo najboljšim pesmim po izboru žirije, zagotovili vsaj eno tiskano ali/ in spletno objavo.
Prijave, ki ne bodo zadostile vsem pogojem, bodo izločene iz natečaja.
Pesem, opremljeno z imenom in priimkom, naj učenci (s pomočjo staršev ali učiteljev) skupaj z izpolnjeno prijavnico pošljejo najkasneje do ponedeljka, 22. oktobra 2012, na oba elektronska naslova: [email protected] in [email protected], s pripisom »2. MLADA PESNIŠKA OLIMPIJADA«.
O rezultatih natečaja, podelitvi nagrad in ostalih podrobnostih bodo udeleženci (njihovi starši ali učitelji) po elektronski pošti ali telefonu obveščeni najkasneje do ponedeljka, 29. oktobra 2012.

Dodatne informacije na tel. štev.:
051 634 961 (Barbara) ali 041 248 254 (Robi)

 

 

Komentiranje je zaprto!