Forum

S poezijo med ljudi, Strmca 2.6.2012

Dogodek S poezijo med ljudi, ki ga je 2. junija organiziralo Kulturno društvo Vse–eno, je v Domu krajanov Strmca doživel ovacije občinstva in nasploh navdušenje  vseh udeležencev srečanja. Društvo, ki je pognalo korenine v Strmci je sicer še mlado, vendar polno aktivno že od samega začetka.

Na prireditvi so z interpretacijo svojih pesmi nastopili: Miroslav Tičar iz Krškega, mlada in nadebudna pesnica Aleja Repinc iz Novega Mesta, Alenka Kveder iz Celja, Nuška Golobič – Malena z Vrhovega pri Radečah, Branko Baćović iz Ljubljane, Franc Tominec iz Postojne in Dani Bedrač iz Celja, ki je tudi s svojimi kantavtorskimi skladbami popestril dogodek. Poleg njega je uvodno pesem zapela solistka Jadranka Jakomin s Kopra. Z glasbo je večer popestril še trboveljski kantavtor Andrej Ikica s kolegom Antejem Rotto in multiinstrumentalista Alojz Studen – Luj in Danijela Jerkovič s Kozine. Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička.

Prireditev je pozdravil tudi predsednik KS Studeno Dominik Širca. Dogodek se je nadaljeval pri domačinu Francu Tomincu, predsedniku Kulturnega društva Vse–eno, kjer so bili vsi povabljeni gostje deležni tudi pogostitve. Glede na vsesplošno prijetno vzdušje in pohvalne odzive občinstva kot tudi izvajalcev  Franc Tominec že razmišlja o organiziranju tovrstne tradicionalne prireditve v Strmci.

Besedilo in fotografije: Kulturno društvo Vse–eno

 

Komentiranje je zaprto!