Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Margareta
vabi na

Mednarodni festival poezije Acque di acqua

ki bo 30. 06. 2012 ob 19:30
v kraju Most na Soči

Pozdravljeni pesemsijevci(ke)!

Kdor bi se rad mednarodno povezal v smeri Italije pa tudi vsi, ki vas mika doživeti ta naš večer, na katerem bereta tudi pesemsijevca Svit Valovnik in Ina Stergar, dobrodošli! Več najdete na tej povezavi:  http://www.festivalinternazionalepoesia.it/ 

Marjeta Manfreda Vakar

 

 

Lea199

Poslano:
31. 05. 2012 ob 22:49

Morda mi rata priti:)

Lp, Lea

Zastavica

Milan Novak

Poslano:
03. 06. 2012 ob 20:50

Meni je zadeva morda zanimiva. Vendar o italijanščini nimam pojma. Je to nujno? In kako bi zvedel več o dogodku? (zgornja povezava pelje na stran spet v italijanščini ...)

Zastavica

Lea199

Poslano:
03. 06. 2012 ob 21:23
Spremenjeno:
04. 06. 2012 ob 16:32

Morda nimam prav, a mislim, da gre za vabilo k poslušanju. Tisti, ki bodo brali so, vsaj po moje že določeni. Saj ni nobenega naslova, kam naj pošljemo pesmi. Tudi na linku ga ni. Napisana so imana, razen tega link govori o petku 22. 6. 

Sama sem dobila vabilo prijatelja za Gorico 7. 6.

Vabilo lepim tu:






Vljudno vabljeni

Četrtek, 7. junij ob 21:00

Sedež Kulturnega Prologue

Via Ascoli 8/1 v Gorici



Večer za Zlatka Smrekar





projekcija kratkega filma "Sam vedno"
spoznal, Anja Medved




odčitki pesmi Zlatko
Tomada Francesco, Antonella Bukovaz, John Fierro,

Michele Obit, Stephen Schiraldi




glasbene improvizacije
Massimo Croce, govorice, Michael Spanghero, bas;

Antonella Macchion, violončelo; Sandro listina, trobenta







Zlatko Smrekar, ki je umrl lani, je bil prijatelj voda vode. On ne bi želel zase zvečer v spomin, ampak trenutek, da priznajo vitalnost in navdušenje.
In bo to naredil.

v



IV International Potovanja izdajo filmskega festivala poezije in glasbe "voda voda"


Je zapustil festivalu potujoče poezija in glasba "vode voda", ki ga organizira Culturaglobale Cormons.

Letošnji festival, sponzorirana dall'AMREF za Afriko in UNESCO klub v Vidmu, Gorici in Benetkah, po Celso MACOR in Elio Bartolini, ki Luciano Morandini, ki

je posvečena spominu na Tita, ki Maniacco umetnik in človek kulture s svojo človeško in socialno aktivizem je pustila neizbrisen podpis, v našem mišljenju in naših čustev.

Štiri mesece od maja do septembra, vse posvečen poeziji in glasbi. Program, eden ga je zasnoval Renzo umetniških direktorjev Furlano in Frančiška in John Fierro Tomada,

ponuja številne večere, kjer se odločili, da lokacijah gostila najbolj avtentično glasove in avtorji našega realnosti. V seriji meritev, gledališke predstave, razstave,

glasbene predstave, za tok podob, besed, zvokov in srečanja. Za risanje intenzivno geografijo umetniške vrednosti, kulturnega in socialnega. S sodelovanjem v večernih urah,

141 italijanskih in tujih igralcev, tudi pesnikov, glasbenikov, pevcev in umetnikov na figuralne umetnosti. Na poti, ki vidi toliko različnih pesnike in pot do obmorskega mesta poezije.

Na sestanku, katerega namen je proaktivno, da se razširi na vse možne načine ", zaradi česar skupnost". Deliti in se naučite, poezijo prek sodelovanja

z lokalnimi vladami in drugimi združenji, za bolj lokalnih korenin, kar omogoča bolj pomembno izmenjavo izkušenj in znanja.

Poezija kot čas delitve, poezija kot prostor svobode. Poezija pozorni na socialna vprašanja, do miru in spoštovanju različnosti, še posebej.

Pesem o kraji pozoren na zvoke in lokalnih narečij, in v krajih, od gozda do Plaza, gostilna z območja, od gradu Bough, od jezera na stari vasi, s prikolico, kjerkoli.



Večeri pod pogojem: 20. maj Cormons, Junij 7 Gorica, 16. junij Beroun Češka, junij 16 Furlane radijskih valov, 22. junij Reana od Rojale, 23. junij Portsmouth, 24. junij Duino, 30. junij Most na Soči (SLO), 6. julij Topolove , 9. julij Pozzuolo, 12. julij Redipuglia, 20. julij Gorica, 27. julij Moray, 3. avgust Videm, 1 set Prossenicco, 1 set Bassano del Grappa, 13. september Tarcento, 19. september S. Giorgio Nogaro, september Reka Hrvaška, september 21 Cormons (Mednarodni mirovni dan).



Zahvaljujoč:

Ilcam Spa, Cormons - Pokrajina Gorica - Mesto Cormons - Vinogradništvo Vino miru, Cormons - Sacei doo, Gradisca d'Isonzo - Celostna Grafična Zanetti, Codroipo

občine in združenja, ki so sodelovali

Posebna zahvala do svetilnika kroga Vergnacco, za objavo pesniške zbirke "Besede vgravirano" Ed. Culturaglobale

Marina Giovannelli - Danilo Di Marco

CVCS Volunteer center za razvojno sodelovanje Gorica



pesniki, umetniki, glasbeniki in pevci

Vabilo je prevedeno na gmailu, kar ni slabše od mojega prevoda, glede na moje znanje italijanščine.

Seveda ne bi bilo slabo, če bi nam Margerita napisala kako in kaj.

Lp, Lea

 

Zastavica

Mindus

Poslano:
05. 06. 2012 ob 10:56
Spremenjeno:
05. 06. 2012 ob 22:23

Ojla, Festival se odvija na različnioh prizoriščih in ob različnih dnevih...ob vodi,zato- (Aqua).

Ob jezeru na Mostu na Soči bo recital ob obali jezera, na desni strani, pod Modrejcami, na prireditvenem prostoru.Iz središča -  čez most, je le 2 min hoje objezeru.Iz parkirišča na drugem bregu, pa se lahko sprehodite po sprehajalni poti ob jezeru  -15 min.

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v hotelu Lucija v centru slikovitega mesteca:)

Lp

ina

Zastavica

Lea199

Poslano:
05. 06. 2012 ob 22:23
Spremenjeno:
06. 06. 2012 ob 11:05

Hvala Ina,

to da se festival odvija na več različnih krajih mi je razvidno že iz Valterjevega vabila. Res, da se ga nisem potrudila sama prevesti, a mislim, da je tudi tako razumljivo.

Most na Soči vsaj za silo poznam, tako, da ne bom imela prevelikih težav priti na kraj dogodka (če ne bo šlo vprašam:).

Mislim, da Milana znima ali smo vabljeni, kot poslušalci ali sodelujoči? Sama glede na Valterjevo vabilo razumem, da smo vabljeni kot poslušalci. Imam prav?

Lp, Lea

Morda še ta dogodek:

 http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/66661/odprti_mikrofon_v_babelucitalnica_babel_mostovna in

http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/66674/odprti_mikrofon_v_babelucitalnica_babel_-_mostovna tu je tudi meil za prijavo.

Gre za branje. Kako bo tokrat z udeležbo ne vem, na Frišni prozi je bila dobra, z druge strani meje je bral Tržačan.

Dogodek se prične ob 20:30.

Zastavica

Margareta

Poslano:
09. 06. 2012 ob 00:09
Spremenjeno:
09. 06. 2012 ob 10:55

Živijo!

Res je! Vabljeni ste kot poslušalci. Na Most na Soči in drugam. Nastopajoči so določeni. Na tem festivalu je tako. Vendar, kdor želi navezat stike in morda drugo leto organizirat prireditev še kje v Sloveniji, kjer bi bral ali/in povabil nekaj ljudi v mednarodni zasedbi, tudi dobrodošel. Renzo Furlani, ki bo bral na Mostu je eden glavnih organizatorjev celotnega festivala, ki poteka celo poletje, predvsem v Furlaniji pa tudi drugje, na Češkem, v Avstriji, Sloveniji, Hrvaški... Na Mostu bodo 4 avtorice oz. avtorji brali v slovenščini, dva v italijanščini. Spletna stran je v italijanščini ,ja, saj to organizira Cultura Globale iz Cremonsa, mi na Mostu smo samo delček dogajanja. Poglejte pa za vsak slučaj ali je kje angleška verzija, če želite, jaz nisem še bila pozorna na to. Upam, da sem uspela malo bolje pojasnit vse skupaj. Vam želim lepe dni!

 

Zastavica

Margareta

Poslano:
09. 06. 2012 ob 00:11
Spremenjeno:
09. 06. 2012 ob 10:55

Dogodek se začne ob 19.30!

Zastavica

Mindus

Poslano:
03. 07. 2012 ob 11:49

Zastavica

Komentiranje je zaprto!