Forum

KOMU SLUŽIJO VSE TE CEREMONIJE

Priporočam, da preberete kolumno Miše Gams v včerajšnji (16. 5) Dnevnikovi prilogi Nika, na strani 52 s tem naslovom, kot sem ga napisal tu.

Zelo zanimivo in zdaj bo še kdo razumel mojo pesem Šamanove ptice, ne le Dani Bedrač. Če bi jo že prej, ne bi bilo "viharja v kozarcu vode". Če že drugega kdo ni razumel, bi pa lahko tole na koncu moje pesmi:             

Širite nek vonj, po njem sem vas lociral.
Lok ima struno iz šabake, umazane od luskin,
z vonjem po ribah.    

Vonja ne bom razlagal.

Lp   Ius                                                                                                       

 

 

Dani Bedrač

Poslano:
18. 05. 2012 ob 06:41

cool ha!

Zastavica

DUSANN

Poslano:
18. 05. 2012 ob 21:12
Spremenjeno:
18. 05. 2012 ob 23:51

Res odlična kolumna, ki bi sodila v eno od  literarnih revij, ali v časopis Pogledi. Opisana cela mineštra okrog "viteza poezije". Niti se ni pojavil v Novi Gorici -po besedaj avtorice. Že v Kranju mi je bilo sumljivo, saj je bila le ena ga. iz žirije prisotna. Dec je pobral evre mladim pesnikom - brez vsake slabe vesti. Ni samo on kriv-ampak tudi organizatorji, ki se delajo norca s pesniki.

Njen citat: Pa saj ni važno, če koga  vmes malo pohodimo, malo ponižamo, malo razvrednotimo, le zvezde naj še naprej ostanejo zvezde.

 

Kot žalostni klovni na paradi ( o finalistih pesniškega turnirja)

Kdo pa je tisti renomirani star pesnik, ki je gostoval za to prireditvijo (nekaj dni za tem) v Mariboru in žalil verbalno in  se  fizično spravil na varnostnika v hotelu pa ni omenila z imenom in priimkom. Varnostnik je  zahteval osebni dokument. Pesnik naj bi bil protifašist -kar naj bi povdarjal. Na recitalu naj bi tarnal o fašitoidnem nasilju nad družino in bil je brez sramu, ko se je spravil nad varnostnika - po besedah avtorice.

Človek, ki je preveč egocentričen je slab človek. Pesnik mora biti tudi kot človek kredibilen, se zavedati svojih napak in jih poizkušati popraviti. Če se boš razvijal kot človek se bo tudi poezija. Če ti eno pišeš, drugo misliš in tretje počneš je zelo žalostno. Najhuje je, pa če se ne poznaš - si tujec sam sebi. Imeti ljudi za marionete je žalostno. Nažalost pa je tega mnogo v kulturniških krogih. Mnogo preveč. Literature ne moreš čisto ločiti od ustvarjalca -je projekcija tvojih misli, dejanj in duha. Brez duha pa ni umetnine -je le spreten obrtniški izdelek.

 

Lp, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!