Forum

literarni natečaj revije Mentor

 

http://revijamentor.si/media/zoo/applications/blog/templates/noble/assets/images/date_bg.png); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; height: 47px; width: 47px; color: rgb(255, 255, 255); float: left; background-position: 0px 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; "> 19APR

LITERARNI NATEČAJ ZA SREČANJE SENIORSKIH AVTORJEV IN AVTORIC 2012

Revija MENTOR razpisuje LITERARNI NATEČAJ ZA SREČANJE SENIORSKIH AVTORJEV IN AVTORIC 2012

Razpis je namenjen starejšim avtorjem (leta niso »predpisana«), ki pišejo v slovenščini.

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili.

Obseg poslanih prispevkov naj ne presega: 10 pesmi ali ene avtorske pole (to je 16 strani oz. 30.000 znakov) proze ali drame. Prispevki naj bodo natipkani (enostransko).

Vsak prispevek naj bo označen z avtorjevim imenom, priložiti pa je treba še kratko biografijo (ta naj se nanaša predvsem na ukvarjanje s pisanjem), točen domači naslov in e-naslov ter telefonsko številko.

Prispela besedila bodo prebrali strokovni ocenjevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili pogovor o poslanih besedilih in literarnem ustvarjanju nasploh.

Regijskih srečanj bo šest, pripravili jih bomo: 5. junija v Slovenskih Konjicah za Celjsko in Koroško12. junija na Jesenicah za Gorenjsko6. septembra v Piranu za Primorsko7. septembra v Mariboru za SV Slovenijo12. septembra v Brežicah za DolenjskoBelo krajino in Posavje in 18. septembra na Vrhniki za osrednjo Slovenijo. Gostiteljice srečanj bodo območne izpostave JSKD v teh krajih.

Izbrani avtorji z regijskih srečanj bodo povabljeni na državno srečanje starejših avtorjev in avtoric, ki ga bo JSKD pripravil skupaj s svojo izpostavo novembra 2012 v Domžalah.

Izbor najboljših besedil bo objavljen v posebnem zborniku V zavetju besede 6.

Objav ne honoriramo. Prispevkov ne vračamo, zato naj avtorji obdržijo zase kopije.

Organizatorji krijejo stroške strokovnega dela srečanja in prehrane, pri državnem srečanju tudi bivanja.

Prispevke zbiramo do 18. maja 2012 na naslovu: 
Revija Mentor, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »seniorji 2012«, ali na e-naslovu: [email protected].

docx PRIJAVNICA

Posted in SeniorjiNovice

 

http://revijamentor.si/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=247&Itemid=3

 
 

Komentiranje je zaprto!