Forum

LITERARNI NATEČAJ "NAJ PESEM ETV"

LITERARNI NATEČAJ „NAJ PESEM ETV“
Televizija ETV tudi letos razpisuje nagradni natečaj, ki ga je že takoj na začetku podprlo hrastniško podjetje Domex.

Na nagradnem natečaju lahko sodelujete le z eno še neobjavljeno pesmijo napisano v slovenskem jeziku. Tematika je poljubna. Razpisani sta dve starostni kategoriji: v prvi bodo mladi pesniki, stari od 11 do 14 let, v drugi pa pesniki, starejši od 14 let.

Pesem, opremljeno z vašim polnim imenom, naslovom, rojstnimi podatki in telefonsko številko, pošljite najkasneje do 30. aprila 2012.

Strokovna komisija bo poslane pesmi pregledala, ocenila in v obeh kategorijah izbrala po tri pesnike, ki bodo osrednji gostje junijske prireditve ob 9. obletnici delovanja televizije ETV oziroma ob 19. obletnici njene predhodnice ETV Izlake. Vsi izbrani pesniki bodo nagrajeni, naj pesnika v obeh kategorijah pa čaka še posebno priznanje in denarna nagrada. Večina pesmi bo v času trajanja razpisa predstavljena v kulturni oddaji Minute za kulturo.

Svojo pesem pošljite na naš elektronski naslov: [email protected] in hkrati tudi v pismu na naš naslov: ETV, Loke pri Zagorju 22, 1412 Kisovec.

http://etv.elektroprom.si/index.php?p=strani&id=50&l=Aktualno

 

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
31. 05. 2012 ob 20:51

Tudi ta natečaj je zaključen, lepim obvestilo, lp adisa

 

Spoštovane nagrajenke, spoštovani nagrajenci in ostali!

 

Televizija ETV uspešno deluje deveto leto oziroma njena predhodnica ETV Izlake devetnajsto leto. Ob njeni obletnici smo drugo leto zapored razpisali literarni natečaj „Naj pesem  ETV 2012“.

Na natečaj je prispelo prispelo 25 pesmi mlajših od 15 let in 46 pesmi starejših. Pesmi je ocenila devetčlanska komisija: pisatelj in pesnik Jože Sevljak, knjižničarki Irena Medvešek, Simona Solina in Aleksandra Mavretič,  slovenist in politik Aleš Gulič, pesnik, pisatelj in odgovorni urednik ETV Igor Gošte, recitatorki Tanja Bašelj in Vanda Kopušar in voditeljica kulturne oddaje na ETV  Nina Ojsteršek. 

Nagrajenci pri odraslih za eno prvo, eno drugo in dve tretji mesti so (vrstni red je naključen): Vesna Berk, Franjo Frančič, Manja Golec in Ida Semenič.

 

Nagrajenci pri mlajših od 15 let za eno prvo, eno drugo in tri tretja mesta so (vrstni red je naključen): Martin Petrovski, Luna Kain, Gašper Leting, Ana Mars in Matic Jakšič.

 

Slovesna podelitev praktičnih nagrad (za prvi mesti v obeh kategorijah denarna nagrada) bo potekala v petek, 8.junija ob 17.uri v prostorih Galerije EVJ Elektroprom v Kisovcu (Občina Zagorje ob Savi).

 

Program prireditve:

1.Sprejem

2.Glasbena točka Roka Kosmača

3.Ocena prispelih in nagrajenih pesmi (Aleš Gulič)

4.Recitacija pesmi in podelitev nagrad (recitatorka Tanja Bašelj)

5.Glasbena točka Roka Kosmača

6.Nagovor direktorja ETV Boštjana Vidmarja

7.Odprtje razstave slikarja Bogdana Baroviča z oceno razstavljenih dela Aleša Guliča

 

Po odprtju družabno srečanje ob hrani in pijači, za kar bo poskrbel Zasavski gurman. 

 

Nagrajence literarnega natečaja prosim za zanesljiv prihod na podelitev. Prihod potrdite na zgodnji e.naslov ali po GSM: 041-989-446 (Igor Gošte)

 

Vabljeni tudi vsi preostali udeleženci natečaja!

Celotno prireditev posnela ETV

 

Z lepimi pozdravi vas pozdravljam,

Igor Gošte, odgovorni urednik ETV

Zastavica

Lea199

Poslano:
31. 05. 2012 ob 20:54
Spremenjeno:
01. 06. 2012 ob 17:30

Moje čestitke:)

Lp, Lea

Zastavica

brezno

Poslano:
31. 05. 2012 ob 21:17

yesyesyes čestitke adisa! zasluženo laugh!

lp, b.

Zastavica

Y

Y

Poslano:
31. 05. 2012 ob 21:30

Bravo, adisa!

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
31. 05. 2012 ob 22:25

Lea, brezno, Matjaž, hvala. Sedaj pa sem vse zaloge izčrpala, čas je, da se zopet zbudim in začnem kaj pisati, ma mi ne greeeeeeee:(((, rabim  kakšno močno brco nekam:).

lep večer in nočko, adisa

Zastavica

Lea199

Poslano:
31. 05. 2012 ob 22:29

Haha, Ida, če rabiš brco se z veseljem potrudim;)))

Prideš 12. 6. v Ajdovščino? Ali morda 14. 6. v Čitalnico Babel?

Lep ostanek večera, preden zaspiš imaš za domačo nalogo vsaj en brahek.;)))

Jutri pa na forum z njim:)))

Lp, Lea

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
01. 06. 2012 ob 09:56

Haha Lea, domača naloga:

izza oblakov

plašno sonce pozdravlja

junijsko jutro

 

junijsko jutro

se  leno preteguje

pod  sivo  rjuho

 

pod  sivo rjuho

zdrobljena voda  moči

junijsko jutro

 

No, ni presežek in ni od sinoči, ma naloga je narejena:), lahko pa mi jo pomagaš popraviti, če boš na volji. V Gorico sigurno ne pridem, za Ajdovščino pa še ne vem.

12. je torek, Nataša dela popoldne, do 21h,  in če dela še Erik, potem odpade, ker bom varuška do 22h. Bomo videli sproti, zdaj grem na Goriško, malo do špitala:(, lp in kljub dežju lep dan, Ida

 

Zastavica

Lea199

Poslano:
01. 06. 2012 ob 15:27
Spremenjeno:
01. 06. 2012 ob 15:50

Oh, sem upala, da se vidiva.

Glede popravljanja, sem pripravljena kašno reč, seveda, po svojih zmožnostih. Ko tako berem mi je drugi haiku zelo všeč:) od mene dobiš petko:).

Če razmišljam naprej se bi dalo iz napisanega narediti dobro haiku pentljo, tako da bi vsaj zadnja dva verza popravila (nekaj o pršenju? ali svetlobi -soncu? izza oblakov(kot bi se morala pentlja končati). Seveda si ti veliko boljša v pentljah kot jaz.

Kako se odločiš? Za rahlo piljenje ali za objavo?

Samo, ne vrzi puške v koruzo, ker zmoreš:)))

Lp, Lea

P.S.: upam, da si na našem koncu dobro opravila:)

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
01. 06. 2012 ob 17:12
Spremenjeno:
01. 06. 2012 ob 20:06

haha, tršica, sem hitela z nalogo, točno, izza oblakov se konča, pa dajva pilti:). Opravila sem srednje , ma bo že, saj bom še šla, zdaj grem malo v kontrolo zidarjev, strehe in oblakov, zvečer  se bom pa preselila na delavnico, pridi kaj mimo:)

lp, adisa

Zastavica

ajda

Poslano:
02. 06. 2012 ob 01:42

Adisa, čestitke. Upam, da ti bo uspelo, da se boš udeležila prireditve. Lani je bilo super, od programa, do sproščenega klepeta po prireditvi, skratka lepo. Upam, da ti uspe veliki met, da boš pobasala glavno nagrado, lani je to uspelo pesemsijevki Momo, ostali nagrajenci pa smo dobili praktične nagrade.

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
02. 06. 2012 ob 14:58

Hvala Ajda, na žalost mi ne bo uspelo, je pač tako leto, da mi nič ne rata:(. Nič ne računam na veliki met, že to je bilo presenečenje ob skromnem izboru pesmi, ki so mi ostale, nove pa  nočejo priti:). Bodi dobro in lp,

adisa

Zastavica

Komentiranje je zaprto!