Forum

Mostova čitalnica 2012

 

Društvo Most, Univerza za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina
Krožek ustvarjalnega pisanja

MOSTOVA ČITALNICA 2012

Pilonova galerija v Ajdovščini
17. 2. 2012

V poznem popoldanevu, kako drugačnem od burjastih predhodnikov, sem vozila mimo merilca vetra. S hitrim pogledom sem odčitala 14km/h, ja, burja mi je tokrat šepetala. Na parkirišču v centru mesteca sem pustila avto in tistih nekaj korakov do Pilonove galerije odšla peš. Burja mi je igrivo šumela v aluminijasti foliji s katero sem prekrila pladenj s prigrizkom.
Bila sem zgodnja, a ne prva. S sošolkami smo poklepetale, seveda smo največ besed posvetile burji. Trema se je izgubila, zavlekla se je v najbolj odročne kotičke galerije in tam čakala na svojo priložnost, ki pa je ni dobila.
Izbor za prireditev in njeno vodenje sta bila v rokah gospe Ivane Slamič, mentorice Krožka ustvarjalnega pisanja. Pomagala ji je prijetna mladenka Lara Batič, ki je tudi prebrala velik del kratkih zgodb.
Za začetek nam je zapel zbor UNITRE iz Krmina. Ob poslušanju prijetnega furlanskega melosa, sem za trenutek pomislila na svojega nonota.
S svojimi deli smo sodelovale: Irena Curk, Ivana Čermelj, Dragica Čuk Novak, Dora Furlan, Milojka Furlan, Leja Lustigar, Ida Semenič, Klara Štrancar, Marjeta Žigon, Vanda Žvanut, Ivanka Kostantino. Vsaka izmed nas je v svojem slogu in s svojimi besedami, pogledi pisala o Ženski, kar je bila tema večera. Verjamem, da je prav vsaka začutila zadoščenje, ko je lahko prebrala ali poslušala branje svoje pesmi ali kratke zgodbe. Na tej prireditvi so se nam uresničile dolgo zatajene želje, za katere v dosedanjem življenje ni bilo časa.
Tudi zaključek je popestril zbor iz Krmina.
Sledilo prijetno druženje. Klepet o tem in onem je potekal v treh jezikih. Z eno izmed pevk sva ugotovili, da imava nekaj skupnega ona nono Slovenko, jaz nonota Furlana. Ona skoraj ne zna slovenski, jaz ne znam furlanski. Dobro razpoloženi pevci so nam zapeli še živahno pesem, tokrat italijansko in že je prišel čas slovesa.
Vesele, da nas je prišlo poslušati veliko število lepe besede željnih Ajdovcev smo si zaželeli: „Nasvidenje prihodnjič“.

Hvala vsem, ki so nam pri tem pomagali!

 

 

menišček

Poslano:
07. 04. 2012 ob 12:25

Lea, še meni je postalo prijetno toplo, ko sem brala, čeprav sem se dogodku samo za kratek čas virtualno pridružila.

Lp, Joži

Zastavica

Lea199

Poslano:
07. 04. 2012 ob 15:07

Hvala za branje Joži:)

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!