Forum

Natečaj: Moje življenje je ustvarjalno

Moje življenje je ustvarjalno

Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku je 12 Obalnih kulturnih ustanov, zbranih ob publikacijah Gledga in Svetilnik, pripravilo akcijo pod sloganom Ne pristajam na ponaredke – Moje življenje je ustvarjalno. Z njo nagovarjajo najširšo javnost in zato razpisujejo literarni in likovni natečaj na temo Moje življenje je ustvarjalno. Natečaja se lahko udeležijo vsi, ne glede na starost, in se predstavijo z vsemi literarnimi oblikami besedil oz. z deli s področja likovnega ustvarjanja. Natečaj poteka do 29. februarja 2012.

Vse, ki bodo svoja dela prijavili na natečaj, bodo organizatorji nagradili, žiriji natečaja pa bosta do 10. marca 2012 izbrali najboljši prispeli deli (eno literarno in eno likovno) in ustvarjalcema podelili glavni nagradi. Zmagovalec literarnega natečaja bo prejel dva premierna abonmaja Gledališča Koper, zmagovalec likovnega natečaja pa bo svoje delo lahko mesec dni razstavljal v izložbi Galerije Meduza. Zmagovalni deli in njuna avtorja bomo predstavili tudi v aprilski številki časopisa Gledga.

Udeleženci literarnega dela natečaja morajo svoja dela poslati najpozneje do torka, 29. februarja 2012, do 12. ure, na naslov [email protected], oz. svoje izdelke dostaviti v Galerijo Meduza (Čevljarska 34, Koper). Izdelki morajo biti podpisani, avtorji pa morajo pripisati oz. priložiti še točen naslov.

Vabljeni k sodelovanju!

-- Mojca Obrstar organizator izvedbe Gledališče Koper Teatro Capodistria Verdijeva 3 6000 Koper

 

 

ius

ius

Poslano:
28. 02. 2012 ob 21:30

Dne 29. 2. 2012 je sreda, ne pa torek. To je jutri..Samo opozarjam.

Lp  Ius

Zastavica

menišček

Poslano:
28. 02. 2012 ob 22:41

ius, hvala za odkrito napako.

Naj pojasnim, da sem razpisno besedilo skopirala kot je bilo objavljeno.

Lp, Joži

Zastavica

ius

ius

Poslano:
29. 02. 2012 ob 19:12

Pozdravljena Joži!

Ko sem to bral, sem si rekel, eh spet sem nekaj zamudil, nakar sem se spomnil, kateri dan je. Ker sem bral šele včeraj zvečer, najbrž kdo niti videl ni, če se je mislil udeležiti. No, saj veš, da sem jaz dobronamerno opozoril. Mogoče pa je komu kaj pomagalo. Se zgodi napaka in ko kopiraš ne opaziš.

Lep večer ti želim.

Zastavica

menišček

Poslano:
29. 02. 2012 ob 20:29

Pozdravljen, Ius!

Veš, da sploh nisem opazila, da se je organizatorjem Gledališče Koper Teatro Capodistria vtihotapila napaka.
V desnem kotu berem, da je bilo 90 krat prebrano. Upam, da je napaka omogočila kakemu zamudniku, da je še pravočasno odposlal in se udeležil natečaja.

Hvala, tudi jaz tebi želim lep večer, Joži

 

Zastavica

ius

ius

Poslano:
29. 02. 2012 ob 22:07

Pozdravljena, Joži!

Tudi jaz upam, da je še kdo poslal. Jaz sem že, ker prej nisem pogledal sem in zaradi tega velikokrat kaj zamudim.

Lep pozdrav.   Ius

Zastavica

menišček

Poslano:
29. 02. 2012 ob 22:59

Pozdravljen, Ius!

Tudi meni se zgodi, da prepozno zasledim ali pa ni pravega navdiha in obidem natečaj. Lepo je bilo poklepetati.

Lep večer, Joži

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
14. 03. 2012 ob 20:26

Znani nagrajenci natečaja Ne pristajam na ponaredke – moje življenje je ustvarjalno
13.03.2012
 
Literarni in likovni natečaj, ki so ga pod sloganom Ne pristajam na ponaredke – moje življenje je ustvarjalno ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku pripravile Obalne kulturne ustanove, se je danes z izborom najboljših tudi uradno končal. Na natečaju je sodelovalo kar 65 odraslih ustvarjalcev, ker pa so poleg njih svoja dela prijavili tudi otroci, sta se žiriji odločili, da posebni priznanji podelita tudi najmlajšim.
 

Na natečaj (nanj so do konca februarja opozarjali veliki ulični letaki v vseh Obalnih občinah) so se odzvali predvsem ljubitelji, nekateri med njimi, kar pet, tako na literarni kot tudi na likovni natečaj. Žirija literarnega dela natečaja (direktorica Gledališča Koper Katja Pegan, dramska igralka Mojca Fatur in dramaturg Miha Trefalt), ki je potekal pod okriljem Gledališča Koper, je med 28 avtorji, ki so se predstavili z različnimi literarnimi oblikami besedil, prvo nagrado podelila Bojanu Glavini iz Sečovelj za vinjete in pesmi, zbrane pod naslovom Žvižgi. Posebno priznanje je prejela učenka OŠ Vincenzo e Diego de Castro iz Lucije, Lana Maria Bernetič za pesem Se io fossi un albero.
Na likovni del natečaja, ki je potekal pod okriljem Obalnih galerij Piran, se je odzvalo 42 ustvarjalcev, žirija (direktor Obalnih galerij Piran Anton Biloslav, likovni kritik Dejan Mehmedovič in slikarka Fulvia Zudič) pa je med prispelimi deli nagradila kar pet avtorjev: prvo nagrado je podelila mlademu Rihardu Lobenweinu iz Strunjana za sliko Tihožitje. V utemeljitvi je zapisala: Avtor Rihard Lobenwein se izraža v hiperrealistični formi. Motiv tihožitja je mojstrsko izveden tako v tehniki kot v kompoziciji in izraža določeno atmosfero.
Posebna priznanja je žirija podelila še Zdenki Petek iz Kopra za sliko Optimist, Evgenu Gorišku iz Seče za sliko brez naslova in Mireli Grižonič Sharan iz Laborja za keramično delo Besenghi v soju sveč. Posebno priznanje je prejela Laura Bajec, štiriinpolletna deklica iz Kopra za izvrstne otroške risbe.

Prvonagrajeno likovno delo bo mesec dni na ogled v izložbi koprske Galerije Meduza, dobitniki posebnih priznanj za likovna dela se bodo lahko brezplačno udeležili letošnjega Ex-tempora Piran (Mednarodni slikarski ex-tempore in Mednarodni ex-tempore keramike), ki bo potekal na začetku septembra. Nagrajenca literarnega dela natečaja pa prejmeta dva večerna (oz. otroška) abonmaja Gledališča Koper za prihodnjo sezono.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo

 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!