Forum

Besedne nitke, iz katerih se spletajo umetnine

V času Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 26. aprilom in 2. majem 2012, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje                                             
                      3. LITERARNI NATEČAJ   v poeziji ali prozi z naslovom:
                       METULJ JE POLJUBIL CVET

Rok za oddajo je 2. april 2012 na:
mail:[email protected]
ali
Naslov: DRUŠTVO CVETKE
GREGORČIČEVA 26
4226 ŽIRI

Besedilom, ki jih pošljete po elektronski pošti,  dodajte šifro in pripišite mail, na katerega vas v primeru, da ste uvrščeni med najboljše, o tem tudi obvestimo.
Besedilom, ki jih pošljete po pošti, priložite zaprto kuverto s svojimi podatki: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov.
Najboljša dela bodo nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.
Nagrade bodo podeljene v petek, 27. aprila 2012, ob 18.00 uri, v Muzeju v Žireh, na literarnem večeru, na katerega bodo povabljeni vsi sodelujoči.



Da si osvežimo spomin na leto 2011:
Na Literarnem natečaju ''Obrazi, nakar še drevesa'', je sodelovalo 68 literatov iz vse Slovenije. Pesnikov je bilo 35, selektorica Ana Porenta pa je za najboljšo izbrala pesem z naslovom Obrazi - Ane Balantič, ki je zanjo prejela zlato čipko. Dolgo sem čakala je pesem Sonje Votolen, ki je pristala na drugem mestu, Helena Ogorelec pa si je prislužila bronasto čipko.
Prozna dela je prebirala pisateljica Cvetka Bevc, s svojimi Obrazi pisateljev in pesnikov pa jo je najbolj očaral Franjo Frančič. Druga nagrada ni bila podeljena, saj je ostal avtor prispevka  anonimen, tretjo nagrado pa je šla v roke Idrijčana Dareta Likarja.
Nagrade sta podeljevala pisatelja Vasilij-Vasko Polič in Andrej Rezman, za glasbeno spremljavo dogajanja je poskrbel Martin Ramoveš, organizacija literarnega natečaja pa je bila v rokah Milene Miklavčič

 

Komentiranje je zaprto!