ZAKAJ SE NISEM VČLANIL V ZVEZO KOMUNISTOV

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

DUSANN

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
13. 12. 2011 ob 06:52

Dušan, všečna.

Zatipkano: - kako bi mogel pred množico ljudi;

V premislek pa popravek v zadnjem verzu (ker imaš dvakrat božje: svetišče, obličje), ni pa nujno:

- le kako bi mogel stopiti skesan pred Njega / Njegovo obličje

 

LP, MsM

Zastavica

DUSANN

Poslano:
13. 12. 2011 ob 09:36
Spremenjeno:
13. 12. 2011 ob 10:14

Hvala Marko za popravilo. Sem spregledal. Morda pesem deluje skrajno, vendar se marsikaj skriva v tem. Spomnim se v srednji šoli, ko sem hodil mimo cerkve, kjer je Viba film imel svojo ropotarnico z rekviziti. Bil sem ateist in ultralevičar, a vendar me je tisto šokiralo. Zdelo se mi je skrajno neukusno. Tega z diplomami je polno, vendar je težko dokazljivo in se ne zmišljujem. Tega bi se morali enkrat lotiti. Dogajalo se je predvsem z postdiplomskimi študiji. Vem za enega v sedanji politiki, ki je bil gimnazijski maturant. potem pa na enkrat doktor znanosti. Sam veš, da to ne gre kar tako, da je treba leta in leta študirati. Ker sem poznal punk sceno in se z njimi družil, vem, da nobeden od njih ni bil za kapitalizem. Vse skupaj je bil le dolgčas in kritika socializma, ne pa proti njemu. Bili smo preveč naivni. Košakov film Outsider je dokaj dostojen primer nepopačenosti resnice. Naredili so zgodbo, ki ni verodostojna in zavajajo mlade ljudi. Eni od (sedaj na visokih funkcijah) ZSMS so se oblekli v punkerje in hodili po gostilnah in ovajali ljudi, potem so se ideologi pridružili njim. Vse to je vplivalo, da se nisem včlanil v ZK, čeprav nisem bil  nikoli desničar, le naiven socialist.

Lp, DUSANN

Zastavica

tomi

Poslano:
13. 12. 2011 ob 13:03

Vsako razdobje narodov je neka stopnica, ker je mnogokrat enaka desetletjem in tudi naša sedanja je že dvajset let stara in nikakor da se rešimo osnovnih odnosov razumevanja drugačnih, kaj šele popustljivosti.Zato je čas na zemlji počasen in temeljit. Ne moreš ga preskočiti, ker si v njemu kot je zrak v tebi. Dopisal sem samo radi tega , ker čutim da je treba še nekaj dodati tvoji pesmi, a to je naša skupna prepočasna evolucija življenja. Lep pozdrav in srečen si ko imaš vsaj fantazijo, ki te vodi in pomaga ostalim dozoreti. Tomi

Zastavica

DUSANN

Poslano:
14. 12. 2011 ob 01:05
Spremenjeno:
14. 12. 2011 ob 01:08

Hvala Tomi. Se strinjam s tvojim mnenjem. Današnji čas nam nudi nove izive, drugačne kot so jih imeli naši starši in prednamci. Toleranca in mera popustljivosti je nujno potrebna, če hočemo preživeti v svetovnem kaosu. Preteklost je bila stopnja v našem razvoju. Starejši so reševali stvari skozi te ideje, ki so bile takrat aktualne. Vsi pa se učimo na napakah, tako predsedniki, kot mi navadni državljani.  In ni toliko pomenbno ali si: kristjan, musliman, ateist, kot mnogokrat mislimo. če stvari jemlješ z zdravo pametjo in srcem to sploh ni pomembno. Pesem sem napisal na radikalen način, ker me dostikrat moti licemerstvo. Navsezadnje smo večina živeli v tej državi in jo  je vsak oblikoval po svoje v dobrem in slabem. Če bi bili takšni veliki disidenti, kot se imajo nekateri bi se odselili.

Lp, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

DUSANN
Napisal/a: DUSANN

Pesmi

  • 12. 12. 2011 ob 20:30
  • Prebrano 904 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 299.32
  • Število ocen: 8

Zastavica